• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Tanie Gadanie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Tanie Gadanie

• Tanie Gadanie
  • Re: Tanie Gadanie

Grizzly > 24-09-2007, 19:25

A moi hosci maja telefon domowy podlanczony do internetu, raz w miesiacu doladowuja mi moje konto (pre- paid) za 10L i mam za to 27 godzin do Polski ;-))))

Stawki sa rozne do roznych krajow, a w obrebie Anglii mam 43h. I tym sposobem moge dzwonic praktycznie bez ograniczen ;-)

Tynka > 27-09-2007, 5:35

[quote name="twin"]Hej Kitens.

Jak nie chcesz wykupywac rzadnych pakietow czy kart, to mozesz sprobowac metody, ktorej ja uzywam dzwoniac do Niemiec i do USA. Juz tlumacze....

Musisz miec zainstalowanego skypa. Jezeli masz juz tam swoj login, to sie wyloguj. Przy ponownym logowaniu chce nazwy uzytkownika... musisz wybrac, ze nie masz jeszcze konta skype i tam zalogujesz sie na nowe konto. Podasz byle jaki login i dowolny mail np. <a href="mailto:a@a.de">a@a.de</a> czy inne cuda i zakladasz nowe konto skype. Na tego samego maila mozna logowac kazde nowe konto, nie musisz za kazdym razem pisac, czy wymyslac nowego maila. A zeby ktos przez przypadek nie dostal powiadomienia na wymyslonego maila, to lepiej zaloz nowego na "wp, czy onecie" i zawsze go podawaj 8) . Ogolnie chodzi o to, ze skype daje przy nowym uzytkowniku rozmowe testowa i tam mozesz dzwonic na jaka siec chcesz. Wiadomo na stacjonarne najtaniej. Ja, jak dzwonie do Niemiec, to rozmawiam ok 15 min. na jednym takim logowaniu. I ze stanow, to na pewno dziala, bo znam osobe, ktora dzwoni tak do PL. Jezeli chce ponownie zadzwonic, to wymyslam kolejny login i znow mam ok 15. min na gadanie

Ale niech kazdy wybiera opcje, ktora mu najbardziej pasuje. Podaje do ogolnej wiadomosci, bo moze komus sie taka wlasnie spodoba... :wink:[/quote]

Próbował kto? tej metody?

Bo nie chce, ze by potem mojej mamie jaki? big rachunek przyszedł

Pozdrawiam

niuniusiek > 27-09-2007, 9:58

ja mam z komorki 50gr min na stacjonarny do pl, wiec daje rade

ale czasami lubie sobie podzwonic z gadu-naglos. od 18 do 21 za darmo na stacjonarne, utrudnienia sa takie ze co 10 minut przerywa i trzeba znow wykrecac nr

Gość > 27-09-2007, 17:38

ja sobie wlasnie niedawno zmienilam siec, bo zamiast 4zl za minute do PL mam 0.20zl

takie roznice cen w Szwecji, btw...

:roll: :?

MLODY-AU-PAIR > 27-09-2007, 19:17

Ja uzywam InternetCalls wplacam 10 euro na 4 miesiace i dzwonie do POlski na stacjonarne za darmo ( tzn jest ogrniczenie 300 minut tyg ale wystarcza ) .

MLODY-AU-PAIR > 27-09-2007, 20:03

Ja uzywam InternetCalls wplacam 10 euro na 4 miesiace i dzwonie do POlski na stacjonarne za darmo ( tzn jest ogrniczenie 300 minut tyg ale wystarcza ) .

dominikan@ > 03-07-2009, 19:29

Przeczytałam wszystkie posty w tym temacie i odświeżam go ze względu na to iż większość z nich jest pewnie już nie aktualna. Czy ktoś kto jest obecnie w USA mógłby udzielić mi aktualnych informacji tj min:

- jak najtaniej dzwonic z USA do PL (zarówno z tel stacjonarnego jak i z komórki) mam na myśli secjalne nr bądź karty

- jaka sieć w USA wybrać, ile kosztuje starter i co ile trzeba doładowywac tel

Wiem że kiedyś już poruszałam ten temat ale tak naprawde nie otrzymałam do końca informacji na których mi zalezy.

agulka > 03-07-2009, 19:54

skype - wlasny nr i wtedy dzwonienie jest tanie zarowno na kom jak i stacjonarne

jest tez oferta na rozmowy miedzynarodowe w tel stacjonarnych. doplacaja do abonemantu iles tam $ i mozesz dzwonic ile chcesz - bynajmniej tak bylo w 2007 roku.

tel kom :

t-mobile oferuje dobra warunki pre-paid.

http://www.t-mobile.com/shop/plans/Inte ... t=OnSiteAd

sa tez karty, ktore mozna kupic na stacjach benzynowych, w aptekach ( tak, w aptekach wlasciwie mozna kupic wszystko )

dominikan@ > 03-07-2009, 20:30

Dzięki Aga a te karty to ile kosztuja i ile czasu mozna przez nie rozmawiac?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia