• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

braxii000 > 25-06-2012, 22:36

ale wam zazdroszczę dziewczyny, ja planuje zacząć kompletować dokumenty w przyszłym tygodniu (ponieważ, w niedziele wylatuję z Irlandii) i mam nadzieję, że uda mi się wylecieć w październiku (no ostatecznie może być listopad). Trochę ciągle się waham którą agencję wybrać gawo czy apia ale chyba bardziej wole apia (chociaż gawo ma to ubezpieczenie rozszerzone). ahh jeszcze długa droga przede mną. na razie staram się śledzić wszystkie blogi i rozeznać się gdzie kto będzie

madlu > 26-06-2012, 2:58

ja proponuję zapisać się do kilku agencji zawsze bedzie wiekszy wybor w rodzinkach i wieksze prawdopodobienstwo ze wyjedziesz w wyznaczonym czasie

balbina > 26-06-2012, 13:28

no, to co Ty madlu zrobiłaś to było genialne dobry pomysł w sumie z tymi agencjami

ale chyba najlepiej jednak do APIA i CC składać, bo oni (chyba) nie potrzebują zaliczki, więc jak się z jednej agencji skorzysta to z drugiej kasa nie przepadnie

Cukrova > 26-06-2012, 23:44

Powiem wam, że jak ja skaldalam apiery do Proworku, to nawet nie wiedziałam, ze w innych nie pobieraja zaliczek. Ale ogolnie jestem bardzo zadowolona, załatwiłam wszystko bardzo szybko. Rodzinkę znalazłam szybko. No i wkrotce lece.... Ech cieżko w to uwierzyć..

martita__1990 > 27-06-2012, 0:23

Hej

ja lecę 4 września do Nowego Orleanu, czy ktoś z Was może wylatuje tego samego dnia a może nawet w to samo miejsce ???????

pozdrawiam

Tośka > 27-06-2012, 7:33

ja mam nadzieje ze juz w Październiku bede w USA... o ile wszystko pojdzie dobrze i sprawnie i pozałątwiam swoje sprawy i uporządkuje... ewentualnie.. mam nadzieje ze do końca 2012 roku wyjade...

panama > 13-07-2012, 23:21

Ja też zapisałam się do 2 agencji. Głównie dlatego, że w CC nie dbali o mnie i musiałam praktycznie prosić sie o link, prosic sie zapoznanie z moją aplikacją itp itd. Teraz należę do PROWORK, wpłaciłam zaliczkę ale jestem max zadowolona. Wszytsko idzie biegusiem. W ciągu tygodnia dostałam umowę i wszystkie dokumenty. Praktycznie jestem na półmetku a w CC mam konto od maja i prawdopodobnie dopiero w poniedziałek mi zaakceptują wszystko. Więc jak coś polecam PROWORK poza tym jest duuużo tańszy od CC. Planuję wyjechać z Wrocławia

dreamlike > 16-07-2012, 11:10

[quote name="martita__1990"]Hej

ja lecę 4 września do Nowego Orleanu, czy ktoś z Was może wylatuje tego samego dnia a może nawet w to samo miejsce ???????

pozdrawiam[/quote]

Ja też lece 4 września. Prawdopodobnie z Warszawy, ale nie mam jeszcze biletu w ręku więc nie jestem pewna. Ja docelowo do DC, a z jakiej jesteś agencji??

andzia22aa > 19-07-2012, 19:02

Witam!

Mam pytanie - jak wygląda interview, jakie pytania mniej więcej zadają, bo mam w niedziele i się stresuję - że się zatnę i nię będe wiedziała jak powiedzieć cokolwiek.

Dziewczyny udzielcie odpowiedzi

Bo bym chciała wyjechać w Paździeniku - i mam nadzieje że się uda.

blonde > 19-07-2012, 19:58

Najczęściej pytają o Twoje doświadczenie z dziećmi i w prowadzeniu samochodu, często pytają o Twoje hobby, mnie chyba wszyscy pytali o to, czy uprawiam jakiś sport. Często chcą wiedzieć dlaczego chcesz zostać Au Pair albo co chcesz robić po powrocie. No takie różne, naprawdę nie masz się czego bać, oni rozumieją, że jesteś zdenerwowana i rozmawiasz w obcym języku będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia