-
-
Re: Au Pair 2013!
DaisyyUSA > 28-05-2012, 22:08
7 lat - trudny wiek ? hhmm to zalezy jakie dziecko. Ja opiekuje sie tez chlopcem który ma 6 i ogólnie nie narzekam, jak chce czasami przegiąć to wystarczy powiedziec stanowczym glosem ze nie i koniec - odrazu pomaga ;d. Gorzej z małą bo ma 2 latka (no prawie 3 xD ) i czasem chce strasznie do mamy ale i na to mam juz sposób ;d. -
merti > 28-05-2012, 22:13
Ja najbardziej chciałabym dzieciaki w wieku szkolnym/przedszkolnym, żeby właśnie wozić je do szkoły i mieć wolne przedpołudnie, wyspać się i wszystko na spokojnie ogarnąć. Ale niemowlaki też są fajne bo tylko śpią. Jednak przez rok urosną i wtedy trzeba im będzie poświęcać całą swoją uwagę... eh
Mam nadzieję , że chociaż jedna z nas trafi na ManhattanBędzie gdzie nocować P -
DaisyyUSA > 28-05-2012, 22:25
SPOKO SPOKO PRZYJME WAS DO MOJEGO APARTAMENTU ahahahahahha xd -
paulaw > 28-05-2012, 22:27
Mając dzieci w wieku 2-6 lat to raczej nie dla mnie, to znaczy nie z powodu jakie te dzieci są, ale ja wybiorę tylko dzieci w wieku szkolnym. Bo opieka nad małym dzieckiem przez cały dzień, 7 dni w tygodniu, to tragedia, zero wolnego czasu dla siebie. -
kapsi > 28-05-2012, 22:29
[quote name="DaisyyUSA"]7 lat - trudny wiek ? hhmm to zalezy jakie dziecko.[/quote]
Napisałam, że zależy jakie dziecko (a jak nie napisałam, to miałam zamiar napisać XD). Moja siedmioletnia kuzynka jest bardzo rozpieszczona, ale dzisiaj na kanapkach napisała keczupem 'Kasia' i za to ją kocham, hahaha XD
[quote name="merti"] Ale niemowlaki też są fajne bo tylko śpią.[/quote]
dokładnie: śpią, jedzą i srająa ja mam czas na czytanie, obijanie się i jest suuuuuper gorzej jak ma kolki i inne tego typu rzeczy, to wtedy nie ma lekko...
[quote name="merti"]Mam nadzieję , że chociaż jedna z nas trafi na ManhattanBędzie gdzie nocować P[/quote]
no spoko, masz jak w banku, że Cię zaproszę -
DaisyyUSA > 28-05-2012, 22:49
[quote name="kapsi"]no spoko, masz jak w banku, że Cię zaproszę[/quote]
Chyba do mojego mieszkania ;d. -
kapsi > 28-05-2012, 22:58
[quote name="DaisyyUSA"]Chyba do mojego mieszkania ;d.[/quote]
idź spać lepiej, haha
nie no dziewczynki, ja nam wszystkim życzę wymarzonej lokalizacji, nawet jeśli wszystkie mamy wylądować w NYC -
DaisyyUSA > 28-05-2012, 23:05
a teraz tak z innej beczki. Jakich miast/regionów wogóle nie bierzecie od uwage ?
Bo ja np. niepojechała bym do śródkowych stanów jezeli o region chodzi.
A z miast to nie chciała bym Chicago, Bostonu, Waszyngtonu. Jakoś odpychają mnie te miasta. -
kapsi > 28-05-2012, 23:19
bo jednym z podpisów, którejś z forumowiczki nie wybrałabym Ohio, bo zniechęciła mniedo Waszyngtonu też mnie jakoś nie ciągnie; zwiedzić można, mieszkać niekoniecznie... pewnie jak będę miała matche z jakiegoś miasta to zacznę wszystko googlować i stwierdzę, czy mi odpowiada czy nie, nawet jeśli rodzina będzie spoko, a z mega nudnego miejsca - to przepraszam :c -
merti > 28-05-2012, 23:51
ja to tylko cali, ny, okolice miami, phoenix i bostonu. No i Karolina Północna, bo tam działa się akcja mojego ukochanego serialu.
Reszta wg mnie to wiocha albo upałA chicago to nie, bo polonia tak w skrócie