-
-
Re: PROWORK
karolinka > 09-06-2009, 22:24
to gdzie w koncu jest to szkolenie? w NYC czy w NJ? -
agulka > 09-06-2009, 22:27
gawo, prowork i inne firmy wspolpracujace z au pair care w usa maja szkolenie w NJ w hotelu Sheraton.
kiedys bylo fajniej..drinki mozna bylo popijac w samym centrum manhattanu 8) -
karolinka > 09-06-2009, 22:28
pytam sie, bo marlena napisala o kol, ktora tam byla i miala widok z hotelu na Manhattan..takze zaczelam sie zastanawiac.. -
agulka > 09-06-2009, 22:32
bo to NJ jest zaraz przy NY,wiec widac Manhattan. ja bylam w 2005 roku i szkolenie mialam w NY w samym centrum Mahnattanu. -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:12
Dzieki Marleanao!!!
Ja w chwili obecnej jestem zadowolona z Au pair Care a w szczególności z mojej LCC która juz wysłała mi maila z wieloma rzeczami które chciałam wiedziec (mimo iż nie zdazałam jej nawet zapytać). Już 2 krotnie prosiła mnie abym zapytała Prowork co z Letroxem (czy moge zabrac jego zapas na rok?). Widac od razu ze to konkretna i troskliwa babka. Co do Proworku natomiast to niestety ale nie jestem zadowolona z wspólpracy z nimi. I w sumie nie wiem czy z jakiejkolwiek polskiej agencji była bym zadowolona. Prowork przed tym jak dokonałam wpłaty za program non stop do mnie dzwonił (o totalne pierdoły - ale interesował się) po dokonaniu wpłaty przestali do mnie dzwonić i proszą MNIE żebym to ja kontaktowała się z nimi. Druga sprawa to zgodnie z prośbą mojej LCC zapytałam w Proworku czy moge wziąść zapas lekarstw na rok a odpisano mi ze "Jeśli lekarz przepisze Pani lekarstwa na cały rok to nie powinno być problemu aby zabrać je ze sobą. Ewentualnie przed wylotem dobrze jest wejść na stronę linii lotniczych i sprawdzić jakie mają przepisy". Co ma do tego lekarz?? Mi chodzi o granice a nie lekarza. Zapytałam więc jakimi liniami bede lecieć bo praktycznie każde linie mają swoje prawa. Odpisali mi ze jeszcze nie wiedzą To oni wysyłają mnóstw au pairek rocznie do USA wiec powinni wiedziec coś takiego a jak nie to się dowiedzieć. No cóż widac ich podejście. Dostali kasę wieć teraz to im to LOTTO. -
jadlasiebie > 09-06-2009, 23:14
z tym lekarzem to domniemam,ze chodzi o to,ze powyzej jakiejs il. leków musisz miec recepty- dlatego lekarz ci potrzebny-do ich wypisania -
agulka > 09-06-2009, 23:21
to by bylo naprawde glupie, gdyby nie mozna bylo zabrac lekow dla siebie. ja wezme notatke od lekarza w razie gdyby sie ktos czepial, ale w sumie kicham na przepisy. wkladam wszystko do walizki i tyle. leki na tarczycyce moge kupic w usa, bo tam maja odpowiednik tego co biore. z lekami na serce gorzej a przeciez nie bede zmieniala specjalnie lekow, jak juz mam jedne wybrane i dobrze na mnie dzialaja. -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:25
No tak Aga. Głupie by było gdyby nie można było wziąść kilku tabletek. Co innego zapasów na rok (Czyli jakiś 10 paczek). I tak wezmę i tak. Mam gdzies ich przepisy. Zresztą kto mi to sprawdzi w bagazu który daję do odprawy? -
agulka > 09-06-2009, 23:28
skoro wyjezdzasz na rok, to normalne, ze bierzesz leki na rok. skoro anytkoncepcyjne mozna spokojnie brac to inne tez. -
dominikan@ > 09-06-2009, 23:33
Anty nie będe brała bo głupio by mi je było wogole wykupictyle paczek Jeszcze hości by je zobaczyli to by sobie pomyśleli. No pięknie przyjechała się tu piep****