-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Justi > 17-11-2010, 12:47
no to teraz moja kolej. Mam na imię Justyna i póki co zdążyłam jedynie złożyć dokumentyau pair będę (tzn. mam nadzieję, że będę ;p) po raz drugi. Po liceum wyjechałam na 4 miesiące do Irlandii i tam zajmowałam się dwiema dziewczynkami. Miałam super rodzinę i jechałam bez agencji. TYm razem chcę wyjechać do USA, bo spędziłam tam te wakacje na campie i jakos tak ta Ameryka mnie zauroczyła )
już gdzieś to pisałam ale moim marzeniem jest trafić do Illinoi. ALe niestety z tego co zauważyłam niewiele z was tam trafia ;(
tak czy siak trzymajcie kciuki!!
Justyna -
Nathalie > 17-11-2010, 13:16
Powodzenia!
A z jakiej agencji korzystasz? -
mkow01 > 17-11-2010, 16:54
Cześć, czytam forum od kilku miesięcy i zdecydowałam się na wyjazd do Szwajcarii lub Belgii z Prowork. Jestem na etapie kompletowania dokumentów, mam nadzieję, że uda mi się pojechać w styczniu lub lutym. Może ktoś jeszcze planuje Belgię/ Szwajcarię w najbliższym czasie? -
sikorkaxx > 21-11-2010, 4:35
[quote name="Justi"]no to teraz moja kolej. Mam na imię Justyna i póki co zdążyłam jedynie złożyć dokumentyau pair będę (tzn. mam nadzieję, że będę ;p) po raz drugi. Po liceum wyjechałam na 4 miesiące do Irlandii i tam zajmowałam się dwiema dziewczynkami. Miałam super rodzinę i jechałam bez agencji. TYm razem chcę wyjechać do USA, bo spędziłam tam te wakacje na campie i jakos tak ta Ameryka mnie zauroczyła )
już gdzieś to pisałam ale moim marzeniem jest trafić do Illinoi. ALe niestety z tego co zauważyłam niewiele z was tam trafia ;(
tak czy siak trzymajcie kciuki!!
Justyna[/quote]
moze akurat ci sie trafia czemu wlasnie IL? -
Justi > 22-11-2010, 19:41
[quote name="sikorkaxx"]
moze akurat ci sie trafia czemu wlasnie IL?[/quote]
bo mam tam przyjaciół a wychodzę z założenia że fajnie byłoby mieć kogoś znajmego od samego początku. poza tym została tam moja wakacyjna miłość, z którą nadal jestem w kontakcie i, i tak zamierzam ją odwiedzić. a gdybym była na miejscu to kto wie...póki co oboje mamy nadzieję że się uda jakos... -
sikorkaxx > 22-11-2010, 20:10
wakacyjna milosc? amerykanin?
no ladnie,w sumie cie rozumiem, lepiej miec znajomych od samego poczatku..ja osobobisice do IL nie chcialabym trafic, za duze skupisko polakow jak dla mnie ( Chicago ) -
karolinka > 22-11-2010, 20:12
w NY to samo, tez jest duzo Polakow;P a to, ze oni sa to nie znaczy, ze musisz wsrod nich przebywac ;P -
sikorkaxx > 22-11-2010, 20:18
haha no tak jednak Chicago sie kojarzy z wiekszym skupiskiem Polakow, a przebywanie z pollakami...hmmm z au pairkami jak najbardziej, no ale tak w samym gronie polakow to mam na co dzien w PL heh. Choc moze zmienie zdanie nie wiem. polskim bede sie codziennie poslugiwac ze wzgledu na to ze bede do dzieciakow po polsku mowic, na zmiane z angielskim, tak chcialam, i tu jest plus ze mowie po angielsku dosc dobrze.
dzis pisalam do LCC czy jest szansa aby od stycznia isc do szkoly, chceee hiszpanskiiii looolll -
Justi > 22-11-2010, 20:52
[quote name="sikorkaxx"]haha no tak jednak Chicago sie kojarzy z wiekszym skupiskiem Polakow,l[/quote]
fakt, ale uwierz mi, że będąc tam nie poznałam ani jednego Polakamało tego, polski jezyk słyszałam chyba tylko raz :p
w każdym bądz razie również nie chciałabym spędzać czasu w gronie samych Polaków. w końcu nie o to chodzi w tym wyjeździe.
ale trzymajcie kciuki. może jakos się uda trafić do Illinoi. a jesli nie to może gdzieś obok. -
sikorkaxx > 22-11-2010, 23:40
badzmy dobrej mysli) wlasnie jak nie do IL to gdzies obok! ja chcialam byc w NJ i co? trafie obok, w NY ! lol