• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

• MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.
  • Re: MoNiA (wampirek).MOJA HISTORIA.

Yoanna > 18-01-2008, 3:02

ja chodzilam prawie dwa lata na kurs metoda callana, jak dla mnie bomba i oni naprawde wszystkich zmuszaja do mowienia wiec nie ma czy chcesz czy nie - musisz. i jak dla mnie kurs byl interesujacy. jak skonczylam i chcialam pojsc dalej, to po pierwszych zajeciach prowadzonych zwykla metoda zrezygnowalam. bylo jak w szkole - nudno i bez polotu. ja dla wszystkich polecam callana (chociaz jak komus zalezy na gramatyce to nie ;P)

WAMPIREK > 18-01-2008, 3:30

Słyszłam o tej metodzie bardzo wiele dobrego ! Aczkolwiek nigdy nie miałam przyjemno?ci wypróbować jej na sobie...

A co do gramatyki,to na upartego można się jej samemu nauczyć....i da radę

idril > 18-01-2008, 17:34

metoda callana jest po prostu super! sama sie nia uczylam i sobie bardzo chwale ofekty.

Grizzly > 19-01-2008, 2:20

hm.. a ja o Callanie słyszałam dużo złych rzeczy. Koleżanka na niego chodziła, nudziła sie jak dzik, i nie nauczyła sie pare słówek, bo tylko na to kładli nacisk. Co to to nie dla mnie;>

Vorissa > 19-01-2008, 2:48

callan jest dobry do nauczenia sie mowienia po prostu, ale nie gramatyki

i to tez duzo zalezy od lektora, moja mama chodzila na callana, bo mieli w pracy, ale taki glupek ich uczyl ze nic nie umieja po tym callanie i sama sie w domu uczyla tego...

zreszta, duzo mozna sien auczyc tez czytajac w oryginale po angielsku, sluchajac piosenek, tlumaczac je, gadac po angielsku, nawet do siebie, robic sobie notatki (omg, od kiedy ja taka ambitna jestem )

Ninka Jones > 19-01-2008, 2:59

Boże moja mama i angielski 8O

chyba nigdy sie tego nie doczekam

chociaż powiedziałam jej kiedy? że jak wyjdę za m?ż za Angola to j? nauczę

na pewno jej bardziej się przyda angielski niż mojemu mężusiowi polski

idril > 19-01-2008, 3:31

a moja mama tez sie na tym callanie douczyla angola. bo tak ogolnie to calkiem dobrze umiala bez niego

chociaz i tak jej inglisz nie jest doskonaly...

Ninka Jones > 19-01-2008, 3:39

moja "Hello!" mówi tak zabawnie :lol:

Yoanna > 19-01-2008, 21:51

moja w koncu przestala mieszac yesterday, today i tomorrow :lol: zajelo chyba jej to ponad rok eheh w takim tempie to sie nauczy.. :wink:

jak dla mnie callan to bardzo interesujaca metoda, czlowiek sie nie nudzi tak jak na innych kursach. a nauczyciele byli najlepsi! tyle smiechu to z zadnymi innymi nie mialam. i u mnie b ylo tak ze co lekcje sie zmieniali, takze nie bylo ze jest jeden nauczyciel i jak jest lipny to meczysz sie do konca roku, ale mielismy moze z 15 nauczycieli :lol:

asiafrugo > 19-01-2008, 22:58

hehe moja wie tylko, ze jest cos takiego jak 'to be' (oczywiscie nie umie odmienic tylko wie, ze cos takiego jest ) a tata ostatnio do kota powiedzial 'kejt' zamiast 'cat'
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia