-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
nikkoa24 > 22-10-2010, 13:55
Witajcie, też przymierzam sie do aupairowania - chciałabym marzec/kwiecieć 2011jestem w trakcie wypełniania aplikacji, juz po studiach, z prawkiem , czekam tylko na zakonczenie stazu :evil: i zaczynam przygode zycia (juz chyba 100tna) .Pozdrawiam -
Kate90 > 01-11-2010, 18:49
Czesc wszytskim!
Jestem w Irlandii, Dublinie od ponad roku, na forum natomiast dopiero zaczynam takze prosze o wyrozumialosc;D
mam 19 lat, do Dublina przyjechalam po maturze, mialam wracac na studia, noooo jakos sie na to nie zapowiada bo w tej chwili zajmuje sie kolejnym dzieckiem w drugiej juz rodzinie;D Najpierw zajmowalam sie 3latka, moja hostka byla singielka i nie powiem...akcje sie z nia zdarzaly, czasami sie zastanawialam kogo ja wlasciwie pilnuje, jej czy jej corki
Teraz jestem u polsko-irlandzkiej rodziny.
Szczerze mowiac, nie wiem skad wziął sie pomysl zebym wyjechala jako au pair ale jestem calkiem zadowolona z tej decyzji ;D -
Nathalie > 01-11-2010, 19:06
Hej
Nazywam się Natalia, jestem potencjalną au pair(znam 3 języki obce). Poradźcie mi, jakie strony są najlepsze( i bezpłatne), by znaleźć rodzinę? Bo myślę o 3 miesięcznym wyjeździe w wakacje... -
juuustynaaa > 01-11-2010, 19:14
Hej NathalieJa też wybieram sie na summer au pair tylko jeszcze niewiem gdzie Anglia lub Irlandia zależy mi na podszkoleniu angieslkiego gdyż po studiach planuje USA Wiesz jak nie chcesz jechać z biuro to polecam aupair-world.net czy greataupair.com chociaż na tym drugim często zdarza sie poro spamu ale wiem że dziewczyny i z tej stronki wyjeżdżają. Troche mniej popularne to findaupair.com lub easyaupair.com. Jeśli inetersują Cie biura to Happy Au Pair, Prowork, Koncepcja i jeszcze Gawo. Ja chyba zdecyduję sie na biuro tylko nie wiem jakie -
Nathalie > 01-11-2010, 19:17
Ahaa... A czy te strony są płątne? -
zlosnica > 01-11-2010, 19:59
nie są. -
sikorkaxx > 01-11-2010, 20:10
wybieram sie do USA 6 grudnia 2010...bede mieszkala w mameroneck NY i zajmowala sie trójką przesliczzznych dzieciaczkow)))) Luke 4 lata Cole 6 lat i Maya 10 lat
bede ich polskiego uczyla) sa bardzo zianteresowani Polską ze wzgldu na to ze ich mama jest polką wychowana w Londynie ! dzieci nie mowia po polsku -
monis86 > 15-11-2010, 14:41
Czesc wszystkim
juz od dluzszego czasu zagladam na forum i w koncu postanowilam do Was dolaczycnazywam sie monika i w tym roku skonczylam studia. Swoja przygode z au pair zaczynam za 2 tygodnie, bede opiekowac sie 3,5letnim chlopczykiem. moja rodzinka mieszka na granicy 2 stanow: Ohio i Kentucky niedaleko Cincinnati.. tak, tak, to nieszczesne Ohio zdazylam juz zapoznac sie z Waszymi opiniami na temat tego stanu obecna au pairka mojej host rodziny zapewnia mnie, ze jest tam wiele atrakcji wiec mam nadzieje, ze sie tam nie zanudze i nie bedzie az tak zle oby...
pozdrawiam!! -
julita883 > 15-11-2010, 21:07
A mi sie własnie takie stany jak OHIO podobają. Kurcze chciałabym tam wylądować.Wcale nie jest nudno! Może nie są tam tętniące życiem miasta jak NYC ale są specyficzne i mają swój urok. -
sikorkaxx > 15-11-2010, 22:09
gadałam ostatnio z moim kolegą z New Jersey o stanach w USA ( on duzo zwiedzil poniewaz jest w USMC )
ii wg niego ( dobrze pamietam ? lol ) taka Indiana, Ohio czy Alabama sa z tych biedniejszych stanów...generalnie takie wschodnie wybrzeze i California rzadza....ooo i Floryda lol