• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

DaisyyUSA > 27-05-2012, 16:10

tylko ciekawe gdzie ! xd

kapsi > 27-05-2012, 16:13

u mnie, haha nie no, taki szybki pomysł, żeby się generalnie razem podniecać tym wszystkim, haha

DaisyyUSA > 27-05-2012, 16:29

to wyjdzie zbiorowa orgia ahahaha.

ahaha, sory. mam dzis dobry dzien ;d

merti > 27-05-2012, 16:37

hahah :p Jeśli chodzi o miejsce to dla mnie spoko Warszawa i Olsztyn ... reszta daleko :p A pomysł spoko - w końcu w nasze ostatnie wakacje w Polsce trzeba coś fajnego zrobić

paulaw > 27-05-2012, 17:01

Ostatnio oglądałam zdjęcia mojej ulubionej bloggerki, która mieszka w NYC i tak pięknie, tak mokro rano po deszczu i tak mnie wzięło. Ale teraz to już nie to co kiedyś marzenie o wyjeździe bo zostało tylko kilka miesięcy, o raaaaaany

kapsi > 27-05-2012, 17:14

[quote name="merti"]A pomysł spoko - w końcu w nasze ostatnie wakacje w Polsce trzeba coś fajnego zrobić [/quote]

ostatnie wakacje w Polsce... jak to pięknie brzmi :roll:

[quote name="paulaw"]Ostatnio oglądałam zdjęcia mojej ulubionej bloggerki, która mieszka w NYC i tak pięknie, tak mokro rano po deszczu i tak mnie wzięło. Ale teraz to już nie to co kiedyś marzenie o wyjeździe bo zostało tylko kilka miesięcy, o raaaaaany [/quote]

kilka miesięcy i zasiądziemy wygodnie w samolocie, pomachamy Polsce i wszystko co złe zostawimy tutaj; zaczniemy od początku i to jest chyba najwspanialsze w tym wszystkim (:

merti > 27-05-2012, 18:05

Boże, ale mi myśl straszna wpadła do głowy. Mam wujka(technicznie nie jest moją rodziną). Mąż mojej cioci (rodzona siostra mamy), jakieś 22 lata temu wyjechał do Stanów (oczywiście był tam nielegalnie i zostawił żonę z dwójką dzieci samą :/) no i jakieś 6 lat temu wrócił do Polski bo miał coś ze zdrowiem. I od tej pory funkcjonuje w mojej rodzinie, mieszka z moim kuzynem i jego żoną itp. No i co będzie jak przez tego człowieka nie dostanę wizy? W sumie to żadna rodzina, ale siostra mamy to jednak bliskie pokrewieństwo...Co myślicie?

Ostatnie wakacje w Polsce? Kurczę, ostatnie wszystko, bo ja już tu nie wracam jak polecę.

Wgl to przeglądałam jakiś informator o studiach w USA i pomyślałam, że w sumie idzie nawet na to zarobić przez 2 lata bycia au-pair (bo kase tylko na 1 rok potrzebujesz), ale stwierdziłam , że nie ma co planować bo wszytsko wyjdzie w praniu

kapsi > 27-05-2012, 18:12

[quote name="merti"]Boże, ale mi myśl straszna wpadła do głowy. Mam wujka(technicznie nie jest moją rodziną). Mąż mojej cioci (rodzona siostra mamy), jakieś 22 lata temu wyjechał do Stanów (oczywiście był tam nielegalnie i zostawił żonę z dwójką dzieci samą :/) no i jakieś 6 lat temu wrócił do Polski bo miał coś ze zdrowiem. I od tej pory funkcjonuje w mojej rodzinie, mieszka z moim kuzynem i jego żoną itp. No i co będzie jak przez tego człowieka nie dostanę wizy? W sumie to żadna rodzina, ale siostra mamy to jednak bliskie pokrewieństwo...Co myślicie?[/quote]

Z tego co się orientuję to nie dostaniesz wizy jeśli w USA nielegalnie jest ktoś z NAJBLIŻSZEJ rodziny, czyli: rodzice, rodzeństwo, dzieci, mąż/żona; więc wątpię, że to będzie jakiś problem.

[quote name="merti"]Wgl to przeglądałam jakiś informator o studiach w USA i pomyślałam, że w sumie idzie nawet na to zarobić przez 2 lata bycia au-pair (bo kase tylko na 1 rok potrzebujesz), ale stwierdziłam , że nie ma co planować bo wszytsko wyjdzie w praniu [/quote]

ja mam takie dwa scenariusze:

1) wszystko tam będzie takie super, że nie będę chciała za nic w świecie wracać, a wtedy jakieś studia, czy coś, trzeba mieć i wtedy jakoś to się potoczy

2) jakimś cudem mi się tam nie spodoba, okaże się, że moje oczekiwania były większe i albo Polska (błagam, nie!), albo Anglia

więc tak jak mówisz: wszystko wyjdzie w praniu

a tak w ogóle to z tym 'bo kasę tylko na 1 rok potrzebujesz' to chodzi o to, że tam się płaci tylko za jeden rok studiów? trochę ciemna jestem w tym temacie, więc proszę o wyjaśnienie :mrgreen:

Nimell > 27-05-2012, 19:09

Chodzi o to, że starając się o przyjęcie na studia musisz udokumentować, że stać Cie na pokrycie czesnego na pierwszym roku studiów a potem to ich już nie interesuje skąd weźmiesz na czesne w następnych latach

kapsi > 27-05-2012, 19:12

ooo, dziękuję bardzo za odpowiedź nawet gdybym chciała tam zostać na studia to wątpię, że w 2 lata bym tyle odłożyła...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia