• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Re: Rocznik '89 rlz.

asiafrugo > 14-07-2008, 20:08

Naj?wietniejsi ludzie mi się trafili wła?nie na tych studiach, przez cał? moja edukacyjn? karierę może dlatego wytrzymałam te 3 lata, naprawde każdemu życze takiej grupy, ale miasto do dupy

edyta_s > 14-07-2008, 21:52

Mi się tam jednak wydaje, ze to Twoi znajomi tworza klimat, a nie miasto. W 1 miescie jest wielu roznych ludzi. Wiec czemu niby bys cofnela czas, jak mialas takie fajne towarzystwo?

asiafrugo > 14-07-2008, 22:01

Ludzi miałam ?wietnych, ale to nie jest tak, że to tylko ludzie tworz? klimat, to miasto jest takie hmmm bez wyrazu, takie blokowisko, samo w sobie jest bardzo szare, brudne, po prostu nie ładne i tyle - porównuj?c Toruń, Poznan to niebo a ziemia....pomimo, że miałam ?wietnych ludzi wybrałabym inn? uczelnie, inne miasto i możliwe, że inny kierunek...Bydgoszcz ma pare fajnych miejsc, jak rynek np, ale generalnie jak się mówi ogólnie o mie?cie to BLE, u nas każdy na nie narzekał (prócz Bydgoszczan oczywi?cie) i sie ciesze, że miałam do domu blisko (50 km) i mogłam wrócić do swojego Inowrocławia, który jest niebo lepszy niż Bydgoszcz takie moje skromne zdanie a dzięki mojej grupie, to dało się przeżyć mile te 3 lata, ale już never ever

p.s. miasto nazywane jest pieszczotliwie Tyfusowem lub Brzydgoszcz?

Yoanna > 14-07-2008, 22:50

takie samo zdanie miala moja kol o lublinie - ze miasto beznadziejne. wiec po roku uciekla do wawy ;D

Ninka Jones > 15-07-2008, 0:57

bo Lublin jest beznadziejny 8)

edyta_s > 15-07-2008, 10:50

ale to jak Ci sie zyje w jakims miescie chyba nie zalezy od tego, jak to miasto wyglada, no dziewczyny, bez przesady

asiafrugo > 15-07-2008, 11:09

Wg mnie wszystko po trochu ma znaczenie, no ale dla Ciebie Bydgoszcz może być cudownym miastem do życia/studiowania, każdy ma prawo mieć inne zdanie i każdy ma inny gust jednak pieszczotliwe nazwy miasta używane przez studentów, mówi? same za siebie, amen

Vorissa > 15-07-2008, 12:25

Ninka, ja mam z kolei znajomych którym Lublin się podoba :lol: :lol: :lol:

Osobi?cie nie podoba mi się... Kraków. No ja wiem, miasteczko studenckie, polskie 'piękne' miasto itd - no ale w ogóle nie przepadam.

Tzn, pozwiedzać mogę - do tygodnia czasu. Potem mam do?ć, a najładniejsza czę?ć to i tak rynek tylko, reszta jak dla mnie okropna.

idril > 15-07-2008, 13:05

nie no nie ma co sie sprzeczac bo wiecie jak to jest gust jest ja du.pa - kazdy ma swoja.

btw ja Krakow uwielbiam i jakbym miala isc na studia w Polsce to tylko tam! :lol:

Ninka Jones > 15-07-2008, 14:07

Lublin jest miastem emerytow i studentow i to sie przez dlugi czas nie zmieni. ja tez Krakow kocham, ale pokochalam tez Warszawe

i jestem studentka UW!

nadal nie moge w to uwierzyc

pamietacie jak sie sralam ze wosu nie zdam?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia