-
-
Re: Summer Adventure
Vorissa > 10-11-2007, 17:37
Widzę, że Wy tu wszystkie to na dziennikarstwo chcecie i?ć - nie powiem, kusz?ce, sama o tym my?lałam i chciałam nawet polski rozszerzony zdawać do tego ^.^
Więc moj? altenratyw? jest dziennikarstwo, ale wolę te moje stosunki międzynarodowe
I przyznam szczerze, że chciałabym studiować za granic?, nie wiem kurna dlaczego, ale jako? zauważam, że w Polsce brakuje tego czego? co mnie poci?ga... chyba to atmosfera ludzi, którzy to tworz?, zreszt?, nieważne.
A Wrocław to najpiękniejsze miasto w Polsce (nigdy tam nie byłam) i warto do niego i?ć studiować -
maada > 10-11-2007, 17:57
Tak, wiem ze SWPS ma spora renome w Wawie, natomiast z tego co slyszalam to ta filia we Wroclawiu juz niestety troche odbiega :? Na razie w moim przypadku to jest czysto hipotetyczne, bo mam porozpoczynane 2 kierunki i cos z tego trzeba skonczyc, ale jesli kiedys bede cos jeszcze rozpoczynac, to raczej jednak Krakow. Na UW nie chce studiowac, a SWPS to niestety droga przyjemnosc...i na pewno nie bylabym w stanie sie sama utrzymac w obcym miescie, oplacic szkole i jeszcze w miare normalnie zyc, czyli musialabym w nieskonczonosc ciagnac kase od rodzicow, a ja mam taka chora ambicje ze nie chce :wink: -
angelinaa.star > 10-11-2007, 18:56
Dziewczyny fakt SWPS jest płatne i to chyba słono bo z tego co ostatnio w zeszłym roku płaciłam to było 7800.
Ale oni co roku robi? egzaminy tek że można się dostać i oni finansuj? czę?ć studiów (nie wiem jak teraz ale 3 lata temu tak było)
Naprawdę super uczelnia i mam mnóstwo kierunków od tego roku mamy dziennikarstwo, pojawiła się slawistyka.
Ale tak jak Magda napisała jak się chce samemu płacić za szkołę to trzeba mieć naprawdę dobr? prace inaczej bez rodziców nie da rady . -
WAMPIREK > 10-11-2007, 20:43
Przepraszam za głupie pytanie, ale co można robić po stosunkach międzynarodowych ? Gdzie można pracować ? (tak z ciekawo?ci się pytam) -
Klarasek > 10-11-2007, 20:52
Moja koleżanka pracuje teraz w jakiej? ambasadzie. W czasie studiów spędzała każdy semestr na stypendium w innym kraju. Fajna sprawa. -
Ninka Jones > 10-11-2007, 21:22
łooooo 8O
interesting :lol: -
(-:MARZENA:-) > 10-11-2007, 21:46
widze ze na psychologie tez wiele z Was ma ochote...powiem szczerze ze inaczej sobie te studia (psychologia UJ) wyobrazalam i jesli moglabym sie cofnac w tyl to powaznie bym ta decyzje przemyslala...nie wszystko jest tak jak sobie o tym marzylam :/ no ale nie jest tez tak zle zeby to rzucac....moze cos sie rozkreci w przyszlym roku....
a co do Ciebie Nina to nie tchorz tylko bierz polski na rozszerzonym...ja dalam rade to i Ty dasz...(nawet poszedl mi lepiej niz podstawa) -
Ninka Jones > 10-11-2007, 22:24
nie wezme, bo ja nie mam podstawy zdaj?c rozszerzony.
a chyba jak każdy chcę mieć zdan? maturę -
(-:MARZENA:-) > 10-11-2007, 22:37
Ninka ja tez nie mialam rozszerzonego polskiego w liceum...bo ja klasa biologiczno-chemiczno-fizyczna bylam wiec nauczyciele lali na uczenie nas bloku humanistycznego...sama tez jakos specjalnie sie nie rozwijalam w tym kierunku w domu...po prostu poszlam, napisalam, zalamalam sie i jak odebralam wyniki to nie moglam wyjsc ze zdziwienia -
idril > 10-11-2007, 23:07
dla mojej mamy marzy sie dla mnie psychologia. wedlug mnie nie realne
ja marze o reklamie.
ale jak u siebie pisalam studii w Polsce dla siebie NIE WI DZE!
nie stac mnie.
nie tzn inaczej.
rodzice mogliby mie takie studia zafundowac ale ja bym tego nie chciala.
czulabym dyskonfort jakbym od nich kase ciagnela wiedzac ze mam jeszcze dwojke mlodszego rodzenstawa.
tak jakos to nie fajnie by bylo.
ale Ninka Ci dziewczyn zeycze powodzenia Ty zreszta wiesz.
a tak w ogole to kazdej z Was zycze powodzenia