• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

pest21ka > 16-09-2010, 10:28

hej tu Kamila za dwa tygodnie kończę studia i chcę wyjechać jeszcze w tym roku Dziś idę na rozmowę do Au Pair in america, mam wszystkie dokumenty. Chciałabym wyjechać już w listopadzie, by nie tracić czasu Możecie mi powiedzieć na co mam zwracać uwagę podczas rozmów z rodzinami? Będę bardzo wdzięczna

Super,że znalazłam to forum!

stokrotka007 > 16-09-2010, 11:32

Hej Kamila

Ja też chce wyjechac do usa najpozniej w tym miesiacu do usa co ty. ja juz dokumenty mam zlozone i teaz tylko czekac. moze bedziemy lecieciec w podobmym terminie

pozdrawiam

natalia.z > 16-09-2010, 15:20

Moja rozmowa z Ellen byla oparta głównie na tym że ona mowila, ja sluchalam Jedyne co ja zapytalam to kiedy mam przyjechac, jakie rzeczy mam zabrac a czego nie musze, i jak rodzinka czuje sie na przybycie nowej au pair i to chyba byly 3 moje jedyne pytania

Najważniejsze to nie stresowac sie, chociaz wiem ze to ciezko, ale na spokojnie i nie wstydzic sie poprosic aby cos powtorzyli czy mowili wolniej

3mam kciuki aby rozmowa przebiegla pozytywanie

greta211 > 24-09-2010, 2:48

Jestem nowa na forum wiec postanowiłam przekaz pare informacji o mnie.

Mam 21 lat i jestem studentka drugiego roku ekonomii. Malo zwiazany kierunek z opieka nad dziecmi czy au pair. Zainteresowalam sie au pair juz jakies 3 lata temu, gdy bylam swiezo po maturze jednak nie zdecydowalam sie na wyjazd i zaczelam studia. Troche zaluje, ze juz wtedy nie wyjechalam i nie podszkolilam swojego jezyka, ale coz czasu sie nie cofnie. Teraz jesli wszystko pojdzie dobrze to za dwa lata bede po licencjacie i wtedy postanowilam rozpoczac swoja historie z au pair. Narazie jestem w trakcie kursu kolonijnego i chce te dwa lata poswieciec miedzy praca i studiami na zdobywanie doswiadczenia by potem miec co przedastawic podczas skladania swojego zgloszenia.

Zastanawiam sie tez czy nie podszkolic w tym czasie swoich umiejetnosci jezykowych. Dlatego chcialbym sie dowiedziec jaki byl Wasz poziom angielskiego gdy decydowalyscie sie na wyjazd?

Czy macie jakies rady dla przyszlej au pair.

Dziekuje za wszelkie porady i infromacje. pozdrawiam i zycze powodzenia tym ktore juz opuscily ojczyzne.

aivie > 24-09-2010, 13:47

Witajcie,

śledzę forum od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłam się zalogować. Mam na imię Ewelina, swoją przygodę z au pair zaczynam 18 października. Lecę z Proworku . Moja rodzina mieszka w East Patchogue, NY. Będę się opiekować trzema dziewczynkami 14, 10 i 6 lat.

Pozdrawiam!!

Ina7 > 25-09-2010, 6:38

Hej Dziewczyny! Widze, ze jest tu sporo nowych osob, ktore maja watpliwosci.

Od ponad miesiaca jestem w Bostonie i tak samo jak wiekszosc z Was -mialam wapliwosci. Nawet bedac tutaj ciezko bylo sie przestawic -nie ukrywajmy, poczatki sa naprawde trudne. Nawet jesli sie na nie przygotowujesz -bedzie ciezko. Ale powiem Wam jedno: WARTO!!!!!

Inne zycie, inne obyczaje..wszystko jest po prostu Inne (nie zawsze znaczy lepsze:p)

Ale mimo wszystko jestem baardzo zadowolona z podjetej decyzji

[quote name="trufla"] Jestem świeżo po przyjeździe z Holandii i przyznaję, zakochałam się w tym kraju[/quote]

Bylam tam 2lata temu - do tej pory nie moge zapomniec o tych ludziach, ich mentalnosci, a przede wszystkim o wszechobecnych sciezkach rowerowych

I gdybym szukala rodziny to rowniez wybralabym Utrecht (mieszkalam niedaleko tego miasta) lub Amsterdam.

Szukaj na wlasna reke

Pozdrawiam z cieplego (jeszcze) Bostonu!

(w razie pytan piszcie na pw)

juuustynaaa > 26-09-2010, 23:18

Hej To może i ja sie przedstawie. Nazywam sie Justyna mam 22 lata i jestem studentka dziennikarstwa z Wrocławia. Forum to śledze już od dłuższego czasu ale dopiero teraz psotanowiłam stać sie czynnym użytkownikiem.Doświadczenie jako operka już mam 2 lata temu byłam summer au pair w prześlicznym Londynie i niedawno powróciła do mnie myśl aby znów wyjechać lecz tym razem do Irlandii w wakacje 2011.

maxim > 28-09-2010, 18:07

Cześc Wam! od dłuszego czasu zastanawiam się nad wyjazdem au pair. Chciałabym zmienic coś w życiu, może przeżyć wspaniałą przygodę:-) dlatego znalazłam się tutaj:-) Nie mam jeszcze wybranego kraju, może Włochy lub Anglia. Najpierw poszperam tutaj i zobaczę co obecne au pair piszą o danych krajach. Tak czy owak witam i pozdrawiam

alusss > 28-09-2010, 18:29

WITAMY maxim:mrgreen: i powodzenia w szukaniu tej idealnej rodzinki :lol:

polina > 01-10-2010, 12:48

Ups, pierwszy post powinien chyba znaleźć się tutaj

Więc dołączam do grona aupairek

Zaczęłam dwa miesiące temu, jestem w Danii i, jak na razie, jestem zadowolona

Długo się zastanawiałam jakie biuro wybrać, głównie dlatego, że parę razy usłyszałam, że może być tak, że nie znajdzie się dla mnie rodzina, bo z Danii mają mało ofert. Dlatego zdecydowałam się szukać na własną rękę i uważam, że to najlepsza droga.

Trzymajcie za mnie kciuki

Pozdrawiam wszystkie byłe, obecne i przyszłe aupairki!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia