-
-
Re: marzenia - aupair rowniez moze spelniac
twin > 14-09-2008, 1:26
Z motocyklem zdazyszDzis w jednym agielskim miescie widzialem kobiete ktora miala ponad 50 i miala swoj motor 8) A co do reszty lepiej nie planowac i czekac na jutrzejszy dzien, bo z planami, to kazdy wie jak wychodzi, ale z drugiej strony daja nadzieje, chec i motywacje.... -
Gość > 16-09-2008, 20:05
sredni wiek zakupu pierwszego w zyciu Harley'a Davidsona na swiecie to 40 lat -
twin > 16-09-2008, 21:58
hehehew takie szczegoly nie wchodze -
Kierlajn > 24-11-2008, 16:13
Dawno mnie tu nie było znowu, opuściłam się, ale jakoś nie piszę na forum au pair jak nie jestem au pairhehe
Ale chciałam powiedzieć iż:
Z Guną(moja hostka z Niemiec, co bylam drugim razem) wciąż mam kontakt i wyobrazcie sobie, ze napisala mi własnie, czy nie mam jakiegoś wolnego w grudniu/styczniu bo by mnie chcieli, bo ich aktualna au pair - Mimi z Indonezji jest beznadziejna, że tak to ujmę, znaczy nie są z niej zadowoleni. Powiem tak, propozycja kusząca, zwłaszcza, że moje miasto dołuje mnie niemiłosiernie, nie mogę ostatnio dogadać się z ludźmi z mej klasy(aż zaczynam sie zastanawiac, czy przypadkiem ze mna jest wszystko ok, czy moze rzeczywiscie jestem jakas glupia) no i mam dośc zycia pod jednym dachem z rodzicami, wiec przerwa bylaby wskazana. Uciec od tego wszystkiego chcialabym baaardzo bardzo.
No ale jest wlasnie to ale.
Święta raptem zajmują z 2tygodnie, a przez 2tygodnie normalnie nalezy poruszac sie do szkoly... Matura się zbliza, nieszczesna studniowka rowniez, poza tym mialam w planach wybrac sie na sylwestra i pare dni do Warszawy do mojego chlopa(ktorego btw poznalam podczas operkowania po raz pierwszy w Niemczech, na gg co prawda jako kuzyna mej kolezanki;P), no i teraz tak....
Ciągnie mnie wyjechać bardzo. Kocham podrozowac, zwiedzac, poznawac, zdobywac nowe doswiadczenie...kocham, uwielbiam, to dodaje mi zycia, a przydaloby sie bo mam wrazenie ze za duzo od smierci sie nie roznie wewnętrznieMonotonia mnie zabija
Z chlopem bardzo rzadko się widujemy, wiec tez bardzo ciesze sie na ten wyjazd na te pare dni no i kurcze matura, sporo jednak 2tyg...
jestem w kropce -
Kierlajn > 07-05-2009, 10:28
I o to ja znów! ;D
Dużo się zmieniło, przede wszystkim, jestem już po maturze(Zdawalam polski rozszerzony, angielski rozszerzony i wos podstawę) teraz tylko czekam na ustne angielski rozszerzony i polski. A 18stego planuję wyjechać tym razem do Wielkiej Brytanii. Znalazłam rodzinkę, dwie dziewczynki 10 i 12lat(wiek nie fajny, ale to tylko krótkoterminowe wiec moze sie przezyje). Będę mieszkać godzinę na północ od Londynu, jakby ktoś gdzieś tam był, to się chętnie spotkam(już mówię, nieważne, że jeszcze mnie tam nie ma;P) Dziś zamawiam bilet. Przed wczoraj do mnie dzwonili ,żeby mnie usłyszeć i prawie w ogole nie moglam ich zrozumiec... przez komorke nie gada sie zbyt fajnie, zreszta ten angielski brytyjski ;P Ale mam nadzieje, ze sie dogadamy jak tam będę
A jezeli chodzi o sprawy drugorzędne, to chcialam sie pochwalic iż moja była rodzina(ta 2ga) była u mnie na Swieta Wielkanocne i było super... Przyjechali z terazniejsza au pair, świetna dziewczyna z Łotwy i mam z nia wciaz kontaktFajnie miec tak znajomych international
Narazie tyle, pozdrawiam
Karolina -
Yoanna > 07-05-2009, 10:40
heeej
patrze ze operkowanie sie jeszcze nie znudzilo, hehe. a gdzie dokladnie bedziesz w uk? -
Kierlajn > 08-05-2009, 19:46
Będę sobie mieszkać w Saffron Walden czy jakos takhehe chyba będę wieczną au pair :lol:
Wciąż się śmieję, że zarówno za 1wszym razem, jak i za drugim powiedziałam, że NIGDY więcej nie chce być au pair... a tu ciach i kolejny raz
niezbadane są nasze losy. Wydaję mi się, że jeszcze będę au pair nieraz, gdyż moja matura nie poszła mi genialnie i tak planuje wyjechać do Szwecji, a jak najłatwiej zacząć? - oczywiście będąc au pair...
chyba takie moje przeznaczenie -
Ninka Jones > 10-05-2009, 21:45
no to już nadrobiłam
a coś więcej o rodzince? dużo płacą i jak z obowiązkami?
mi też poszła nie za dobrze a na UW mnie przyjęliPlanujesz składać gdzieś papiery na studia?
kurcze, zazdroszczę takich relacji z rodzinką... mi się ostatnio tęsknota za Młodym obudziła... -
Kierlajn > 10-05-2009, 22:06
A Ninka, a co studiujesz na UW tak w ogole? I ciekawa jestem jak Ci poszla ta matura?
Ja chcialam psychologie albo socjologie na UW ale kurcze, mam wrazenie, ze naprawde ta moja matura nie poszla wystarczajaco dobrze.
Jezeli chodzi o rodzine, to wydaje mi sie, ze sa wporzadku. Tak jak juz pisalam są to dwie dziewczynki 10 i 12 lat, z tego co mi Annie pisała (hostka) to moimi obowiazkami bedzie wlasciwie wszystko, co robilam zarowno za 1wszym razem jak i 2gim - czyli sprzatanko, prasowanko, odkurzanie, suszenie ubran po praniu itp, a oprocz tego, to zachecanie dziewczyn do odrabiania lekcji, rano przypilnowac czy wziely wszystko, umyly zeby i uczesaly sie(tu sie zdziwilam, bo myslalam ze osob w tym wieku juz nie trzeba pilnowac... no ale Annie pisala, ze jej dziewczynki nie sa takie jak Silja - ta moja pierwsza dziewczynka, ktora mozna zobaczyc na http://www.youtube.com/watch?v=Wf7y0ZHC0HQ ), maja konie, kroliki,ryby i dwa koty, ale nic nie pisala, ze bede sie musiala zajmowac. Z tego co wiem, to nie mam tez ustalonych godzin pracy, hostka powiedziala, ze to zalezy ode mnie i sama mam sobie ustawic plan(mam nadzieje ze bedzie tak jak za drugim razem kiedy wymagali ode mnie po prostu, zeby bylo w miare w domu i mam nadzieje ze nie bedzie tak jak za pierwszym razem kiedy to po mnie hostka sprawdzala jak kibel jest umyty...no ale to przeszlosc)
Maja placic mi 75 funtow tygodniowo, wiec z tego co wiem to jak na au pair to jest niezle. Mam miec komputer w pokoju(maja 4komputery, ale 3 w naprawie ale chyba do mojego przyjazdu zostana naprawione) potrzebuja au pair na tak krotko dlatego, ze 19stego wyjezdza ich terazniejsza au pair z Holandii(mam nadzieje ze sie z nia jeszcze spotkam, to bym cos nieco zapytala, jak jej sie u nich zylo) a od 1lipca maja au pair nowa... no i tak, tyle narazie wiem chyba -
Kierlajn > 10-05-2009, 22:17
Ninka wlasnie weszlam na Twoje forum i sobie doczytalam o wynikach i kierunkuhmm to ja 1przedmiot podstawowy wybralam, kurcze tak zaluje...