-
-
Re: British dream ^ ^
Ninka Jones > 10-02-2008, 21:43
congrats Aga :* -
Yoanna > 11-02-2008, 13:18
bo zle zrobilas ze wspominalas ze poprawiasz mature. heh. no i ten no.. mowilam ze cie przyjmawitaj na greeenwich ;P (jezeli mnie nie wyrzuca po pierwszym roku hehehe)
ja cale szczescie ieltsa nie musialam zdawac bo mialam unconditional offer. aczkolwiek na drugi kierunek na greenwich dostalam unsuccessful lol.
agata to na jaki kierunek najbardziej chcialabys isc? i kiedy stawiasz sie w londynie? ciesze sie ze chociaz jedna anastazja tu bedzie, kul.
szkoda ze teraz ciebie nie ma bo u mnie w klubie szukaja kelnerki ;P -
Yoanna > 11-02-2008, 13:21
aaa i jak masz 55 procent to moze se faktycznie glowy nie zawracaj poprawka heheh zwlaszcza ze na greenwich oni sa nierozgarnieci i nikt sie nie doliczy. ja podalam swoje wyniki, przyjeli mnie bez zadnych warunkow, potem pierwszego dnia pokazalam tylko tlumaczenie swiadectwa, gosciu spojrzal na to hmm z 5 sekund i tyle ;P spytal sie czy zdawalam to majac 16 lat.. oni pojecia nie maja o maturze i w ogole.. -
Grizzly > 11-02-2008, 14:18
o lolnie rozumiem tego ich całego systemu
W kazdym razie dzi? lub jutro tam zadzwonie, dowiem sie o mature i je?li mi te 55% wystarczy to nic nie poprawiam w maju
O ietlsa też musze sie dowiedzieć.. bo je?li np. nie przyst?pie do niego, wyniki z cae bede miec dopiero kwiecień/maj, i jak sie okaże że nie zdałam to zostane z ręk? w nocniku..
My?le, że zrezygnuje z cae, kase powinni mi zwrócić, i przyst?pie tylko do ietlsa. Podzwonimy, zobaczymy;>
A co do tego ?wiadectwa, to dopiero w pierwszy dzień musialas pokazać? 8O To co, oni na słowo wierz? temu co sie w podaniu napisze?
A pozatym pocieszyła? mnie z tym unsuccessful, my?lałam że oni każdego przyjmuja na conditional (tak jak mnie) a pozniej po prostu odrzucaj?
A najbardziej hm.. health&psychology pewnie.. albo psychology&law. Jeszcze public relations brzmi ciekawie, ale nie mam pojęcia z czym to sie je ;p
Btw. Host mi pomagał wczoraj sie dowiedzieć o to wszystko, podrukował te?ciki ieltsa.. powiedziałam że je?li te 55% mi wystarczy to nawet nie poprawiam matury a on: "oo fajnie, możesz dłużej zostać" cały czas tak mówi, niby pół żartem pół serio, ale w sumie on chyba najbardziej z całej rodziny chce zebym została.
Powiedziałam, ze w takim wypadku moge zostać dłuzej, tak do połowy/ końca maja może. We'll see.. -
WAMPIREK > 11-02-2008, 19:30
gratulacje -
Yoanna > 12-02-2008, 20:16
no wierza na slowo hehehe a potem mowie nawet nikt tego dokladnie nie sprawdzil, bo jak w 10 sekund mozna wszystko porownac?
wiesz u mnie to dziwnie bylo z greenwich bo skladalam na dosc podobne kierunki, i z business and spanish przyszedl unsuccessful a ze spanish and tourism management unconditional :lol: ale to pewnie temu ze biznes jest najbardziej oblegany zawsze a ja skladalam tuz przed deadlinem to juz miejsc moglo nie byc. no i matmy nie zdawalam. pozostale uni daly mi conditionale, wlasnie ieltsa chcialy. i jeden uni zaprosil mnie na test z matmy ;P
kiedy sie spodziewac anastazji w londynie? mam na mysli juz na dluzej, bo teraz to ehh ja taka busy i ciagle w niedziele metro zamkniete, na pewno do konca marca ;/ i takim oto sposobem na oxford zamiast pol godz to jade poltorej ;/ shit -
Yoanna > 13-02-2008, 13:48
aaa jeszcze mialam ci powiedziec... psychology and law moim zdaniem nie bierz - bo wiadomo - law to powazny przedmiot a ty bedziesz to miec w wymiarze 4 godz tygodniowo (2 przedmioty) wiec jakims wybitnym znawca tematu to nie bedziesz.. a tam materialu to raczej sporo do opanowania i nie wiem czy combined honours z law to dobry pomysl.. plus nie wiem co zamierzasz w przyszlosci, ale jesli nie chcesz zostac na stale w uk to raczej tutejsze prawo ci sie nie przyda... mysle ze z tym health byloby przyjemniej i troche latwiej. -
Grizzly > 19-02-2008, 0:37
Dzięki Dżo, w sumie z tego punktu widzenia na to nie patrzyłam.. chcialabym w sumie prawo studiowac, ale wiem od znajomych (bo wielu studiuje) że to masakraNo i pozatym w kierunku psychologii i zdrowia, ew. wła?nie psychologii i prawa się skłaniam.. zobaczymy
Mama ma mi jutro wysłać zeskanowane ?wiadectwa maturalne, jakie? papiery (bo czę?ć wysyłaj? na mój pl. adres, a czę?c tutaj <?>)
I będziemy kombinować
Pozatym weekend spedziłam siedz?c w domu, głównie u siebie udaj?c że sie ucze ;p Jedynie wczoraj rodzinny lunch, później grali?my gre planszow? simpsonowie, ogl?dałam z hostem mecz w międzyczasie udaj?c że gramy z dziećmi w kalambury
Ok 18. Lucy namówiła nas na spacer.. który skończył się kilkadziesi?t metrów za domem, w pubie
Posiedzielismy chwile w ogródku piwnym, wypili?my z hostem po guinessie, dzieci soczki, całkiem sympatycznie. Tylko hostka strzeliła focha, "jakbym wiedziała że idziemy do pubu tobym wolała zostać w domu' etc. etc.
I tak było milo ;p
A od dzi? dzieci maj? tydzień ferii.. na szczę?cie ho?ci je zapisali na futbol trening, więc nie cierpie za bardzo bo od 10 do 15 ich nie ma w domu ;-) a ho?ci też wzieli sobie wolne i robi? wiosenne porz?dki- garaż, strych etc.
W sumie dzi? im nie pomagałam, miałam swoje rzeczy do zrobienia. Od 15 zaczynam swoje 'godziny pracy'- zrobiłam prasowanie, i chcialam im pomóc, ale nie bylo już w czym. Wiem że to ich porz?dki i ze wcale nie oczekuj? ode mnie pomocy, ale jako? głupio mi bylo :?
Zrobiłam im za to kolacje ;> -
WAMPIREK > 19-02-2008, 0:59
No to widze,ze sie nie nudzisz
Apropo tego prawa...hmm moja administracja to 90% tego co masz na prawie .Wiadomo zależy co kto lubi.Łatwo nie jest,ale też można dać radęTylko to jest praca w papierkach,,kodeksach,ustawach itd. Trzeba być non stop na bież?co,bo co chwilę co? się zmienia. -
idril > 19-02-2008, 1:35
fajnie Ci sie chyba z nimi uklada. podoba mi sie