• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Plany a rzeczywistość

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Plany a rzeczywistość

• Plany a rzeczywistość
  • Re: Plany a rzeczywistość

edyta_s > 07-04-2008, 12:55

No wiec chyba zostaje w Koszalinie. Mam tu wszystko, czego mi potrzeba (a tam zamiast spokoju, satysfakcji i pieniedzy stracilabym jedynie wszystkie nerwy - wole nie zaglebiac sie w szczegoly) i generalnie to wcale nie chcialam wyjezdzac, ale staralam sie byc rozsadna i isc na jakies lepsze studia. Tzn do Bydgoszczy na lingwistyke stosowana: filologia ang z niem albo niem z ros. Ale moja rodzinka mnie uswiadomila, ze w gruncie rzeczy niewazne gdzie studia, ale czy ma sie troche rozumu i bedzie sie wiedzialo po studiach, jak ten papierek i wszystkie inne atuty wykorzystac. Wiec pozostala opcja germanistyka tutaj i dodatkowa nauka innych jezykow poza tym tez nie zaszkodzi. W sumie to mogloby byc i tak, ze tam te studia sa beznadziejne (tak jak np. w szczecinie), a magisterke tak czy inaczej musze gdzies robic zaocznie. Za to wtedy pojechalabym sobie, uwaga: jako AU PAIR gdzies, lecz nie wiem gdzie Tak, mowilam nigdy wiecej, wiem.

Ninka Jones > 07-04-2008, 13:04

ja nie wiem czy jeszcze kiedys bede au pair... kocham dzieci, ale nie lice-in to chyba nie dla mnie :?

no ja wlasnie mysle teraz nad zaocznymi studiami... bo na dzienne pewnie sie nie dostane, a tak bym mogla juz pracowac i zarabiac na siebie i zdobywac doswiadczenie zawodowe

kurcze, musze stworzyc CV, bo chyba to spiewanie w wakacje nad jeziorami nie wypali, wiec musze znalezc sobie cos innego :?

Ninka Jones > 07-04-2008, 13:04

ja nie wiem czy jeszcze kiedys bede au pair... kocham dzieci, ale nie lice-in to chyba nie dla mnie :?

no ja wlasnie mysle teraz nad zaocznymi studiami... bo na dzienne pewnie sie nie dostane, a tak bym mogla juz pracowac i zarabiac na siebie i zdobywac doswiadczenie zawodowe

kurcze, musze stworzyc CV, bo chyba to spiewanie w wakacje nad jeziorami nie wypali, wiec musze znalezc sobie cos innego :?

Yoanna > 07-04-2008, 18:12

bo live in jest duszace niestety.

(ale mysle ze nie jestem au pair po raz ostatni, pewnie po studiach pojade gdzies w swiat )

Yoanna > 07-04-2008, 18:12

bo live in jest duszace niestety.

(ale mysle ze nie jestem au pair po raz ostatni, pewnie po studiach pojade gdzies w swiat )

idril > 07-04-2008, 20:47

nie no co fakt to fatk live-in jest takie troche wiazace.

no chyba ze ktos ma podejscie do operki 'idz tylko wroc na 8 rano kiedy zaczynasz prace' patrz: moja rodzinka szwedzka.

idril > 07-04-2008, 20:47

nie no co fakt to fatk live-in jest takie troche wiazace.

no chyba ze ktos ma podejscie do operki 'idz tylko wroc na 8 rano kiedy zaczynasz prace' patrz: moja rodzinka szwedzka.

Yoanna > 07-04-2008, 21:02

hmm idril moi tez maja takie podejscie. a nawet moze i lepsze. ale to nie zmienia faktu ze sie dziwnie u czuje i wiem ze nie jestem u siebie, nie ma tej swobody. i nigdy nie bedzie. bo mieszkam z obca rodzina. wlasnie. oni sa rodzina. a ja zyje tak obok.

au pair to fajna sprawa, ale ma swoje minusy. i niewazne jak fajna rodzinka.

Yoanna > 07-04-2008, 21:02

hmm idril moi tez maja takie podejscie. a nawet moze i lepsze. ale to nie zmienia faktu ze sie dziwnie u czuje i wiem ze nie jestem u siebie, nie ma tej swobody. i nigdy nie bedzie. bo mieszkam z obca rodzina. wlasnie. oni sa rodzina. a ja zyje tak obok.

au pair to fajna sprawa, ale ma swoje minusy. i niewazne jak fajna rodzinka.

idril > 07-04-2008, 22:15

nie no jasne zgadzam sie.

ale trzeba bedzie przebolec takie minusy na rzecz tanszych kosztow utrzymania jesli sie chce studiowac w UK.

mowie na swoim przykladzie...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia