-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
kasia_k > 09-08-2010, 15:26
Jeszcze nie wybrałam biura, cały czas się zastanawiam i nie wiem na które się zdecydować... Co do terminu wyjazdu to im szybciej tym lepiejw tym tygodniu chciałabym się zdecydować już na biuro, wypełnić wszystkie potrzebne dokumenty i czekać na perfect match! A ty z jakiego biura lecisz? Masz już wybraną rodzinę? -
maria_kujpom > 09-08-2010, 15:35
Ja z CC- polecam choc ponoc oplata programowa wzrosla o 100%.
Ja mam rodzinke z Brookline 15min od Bostonu lece 6 wrzesnia -
kasia_k > 09-08-2010, 16:20
Gratuluje!!!!!!
CC odrzuciłam wstępnie właśnie ze względu na sporą opłatę, ale widzę, że sporo osób wylatuje właśnie z tej agencji i ciągle mam przez to mętlik w głowie. -
ell > 10-08-2010, 11:57
ja też lecę z CC i też ich polecam 8) Dla mnie ważne było to że mają sporo rodzin, więc jakby coś się wydarzyło i musiałabym zmienić rodzinę, miałabym na to szanse większe niż w jakiejś malutkiej agencji -
maria_kujpom > 10-08-2010, 14:46
Ja zasugerowalam sie tez opinia dwoch kolezanek i kuzynki, ktore lecialy z CC. Wszystkie b. zadowolone i d. wspominaja pobyt -
szuszuvp > 10-08-2010, 22:21
hmm...ja o CC nasłuchałam się dużo złego i od razu odrzuciłam tą opcję...ale widać opinie są różne i najlepiej przekonać się samemużyczę Wam żeby wszystko było ok ;P -
anusiawa > 30-08-2010, 18:46
Hejnazywam się Ania i mam 18 lat, zamierzam wyjechać do USA w przyszłym roku po maturze. W sumie to od dawna czytam forum, ale postanowiłam zarejestrować się dopiero teraz, bo powstał wątek o wyjeździe w 2011, mam nadzieję, że to będzie fajna przygoda. Pozdrawiam wszystkie Au pairki i Au pairów -
szuszuvp > 31-08-2010, 10:52
witamy w gronie wyjeżdżających w 2011nasza grupa się powiększa -
mooi > 31-08-2010, 22:03
hellojestem asia, w okolicach lipca planuję obronić licencjat, potem porzucić moją ukochaną pracę w przedszkolu i wybyć gdzieś daleko 8) tylko nie mogę się zdecydować czy do usa przez biuro, czy lepiej gdzieś bliżej a samodzielnie (a auperowałam już swego czasu w nl właśnie tak samodzielnie i było nienajgorzej także mam pytanie do wszystkich z usa - warto? i nice to meet you all -
natalia.z > 15-09-2010, 21:40
Halo halooooo z tej strony NataliaLat jak na razie 21 ( w listopadzie 22 ale ciiiiii ). Od 5 wrzesnia jestem au pair Holandii..O moj boze zakochalam sie w tym kraju Na szczescie moja rodzinka hostow mieszka w cudownej wsi na pólnocy Holandii Prace zalatwialam sobie sama przez aupair-world.net. Mialam wielkie obawy przed przyjazdem tutaj. Bo 4 dzieci. Bo dzieci nie mowia po ang. Jednak na szczescie "strach ma wielkie oczy" w 100% sie srawdzilo
Na poczatku bylo ciezko z powodu bariery jezykowej, ale na szescie z dnia na dzien jest lepiejBarira jezykowa sie zmniejsza Dzieci sa cudowne w ogole cala rodzinka jest genialna i jestem niesamowicie szczesliwa ze tutaj trafilam
Wiadomo ze nie zawsze jest super i dzieci sa grzeczne ale no przeciez one tez maja prawo do zlosci
Co do bycia au pair zobacze jak to wszystko sie potoczy, ale mysle albo nad zaczeciem pedagogiki w przyszlym roku, albo jako au pair do USA albo zostac tutaj w HolandiiCzas pokaze
Mam tylko nadzieje, ze wszystko zostanie takie jak jest teraz..oby
3majcie sie cieplutko :*:*:*
Doei!