• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

kapsi > 22-05-2012, 19:06

[quote name="blonde"]Jedno wiem na pewno po całym tym procesie aplikacyjnym - kłamać nie warto.[/quote]

Jeśli chodzi o referencje jestem tego samego zdania. Okay: skłamiecie, że się opiekowałyście i micha się cieszy, że macie 'duże doświadczenie', a co jeśli wyjedziecie i nie będziecie wiedziały jak poradzić sobie z dzieckiem? Zbliżają się wakacje, lepiej zatrudnić się w jakimś przedszkolu, czy coś i naprawdę poznać trochę dzieci niż później, za przeproszeniem, być w czarnej dupie, z powodu braku umiejętności.

merti > 23-05-2012, 19:06

Mówiłam o kłamaniu w sprawie tęsknoty za rodziną :p Ja referencje sobie pewnie załatwię po znajomości, ale doskonale wiem jak zajmować się dzieciakami itp. I chyba każda aupair, która podchodzi do tego serio ma jakiekolwiek pojęcie o dzieciach. Ja bym się nie odważyła wyjechać bez ŻADNEGO doswiadczenia :p

Tak wgl tooo... za rok już pewnie niektóre z nas będą w USA ! <3

paulaw > 23-05-2012, 20:26

Nie jestem osobą, która "tęskni" po za tym wyjeżdżam właśnie, żeby "odczepić" się od rodziny. Ale nawet pomimo tego... coś zawsze pozostanie. Jakiś taki smutek, ta tęsknota. Pewnie, że będzie ciężko. Ale ludzie radzą sobie z gorszymi rzeczami. Poradzimy sobie (:

A co do referencji -- załatwię sobie od rodziny i znajomych, ale jako takie doświadczenie mam -- młodszy brat, a za miesiąc będę miała siostrzyczkę, więc dodatkowo "przypomnę" sobie jako to jest mieć taki obowiązek, krzyk od rana do nocy i opieka nad czymś tak delikatnym. Ale jeżeli będę miała okazję wybrać wiek i ilość dzieci to maksymalnie dwójka, a jeżeli NYC to może być i trójka, ale w wieku szkolnym. Zacznę szukać rodziny tak jak wy, ale pewnie wyjadę o wiele później bo w czwartek zakładam dopiero aparat na dół i nie wiem jak to będzie

Anjaa > 23-05-2012, 20:45

Ja akurat w ramach wolontariatu, chodzę do "mojego" przedszkola, do którego uczęszczałam jak byłam mała. Ale moje obowiązki przy maluchach sa np. pomoc w jedzeniu, założenie plastra, pilnowanie na dworze gdy są na placu zabaw, pomoc w nauce nowych rzeczy, czy do przedstawień, pomoc im się w przebraniu, pójściem z nimi do toalety. Więc jest fajnie i wesoło, ja lubię dzieci, więc dla mnie jakoś to nie jest problem. Chociaż, trzeba mieć to na uwadze, że jak czasem (tu mówię o każdym dziecku) dziecko, biegnie, biegnie bo coś mu się przypomniało i bum! Się przewróci albo uderzy, to trzeba szybko zareagować, pomóc mu wstać, spojrzeć czy jest wszystko w porządku, uspokoić jak się rozpłacze lub go rozweselić.

To tak trochę ode mnie. Ja będę też miała "prawdziwe" referencje. Akurat na sumieniu też mi będzie lżej, jeżeli sama do tego doszłam, bo niby doświadczenie mam, ale skoro mam mieć je na "papierku" to też będzie a przy okazji, sprawdzam się w roli "Cioci" w przedszkolu jak u sąsiadki z młodszym dzieckiem

kapsi > 23-05-2012, 22:41

[quote name="merti"]Tak wgl tooo... za rok już pewnie niektóre z nas będą w USA ! <3[/quote]

*__________________________________*

DaisyyUSA > 24-05-2012, 17:14

[quote name="paulaw"]Nie jestem osobą, która "tęskni" po za tym wyjeżdżam właśnie, żeby "odczepić" się od rodziny. Ale nawet pomimo tego... coś zawsze pozostanie. Jakiś taki smutek, ta tęsknota. Pewnie, że będzie ciężko. Ale ludzie radzą sobie z gorszymi rzeczami. Poradzimy sobie (:[/quote]

Wiesz, kilka miesięcy tak samo mówiłam jak Ty, jednak teraz już chyba do tego dorosłam, dojrzałam i wiem, że będe cholernie tęsknić. Nie ma co z siebie robić bohaterki, każdy jest człowiekiem i ma uczucia. Skoro teraz tak uważasz to najprawdopodobniej zatęsknisz szybciej niż wszyscy inni dookoła.

Shanon > 24-05-2012, 20:36

Tęsknota to normalna,ludzka rzecz.

Prędzej ,czy później ktoś z nas zatęskni za bliskimi.

kapsi > 25-05-2012, 9:44

[quote name="DaisyyUSA"]
    [quote name="paulaw"]Nie jestem osobą, która "tęskni" po za tym wyjeżdżam właśnie, żeby "odczepić" się od rodziny. Ale nawet pomimo tego... coś zawsze pozostanie. Jakiś taki smutek, ta tęsknota. Pewnie, że będzie ciężko. Ale ludzie radzą sobie z gorszymi rzeczami. Poradzimy sobie (:[/quote]

Wiesz, kilka miesięcy tak samo mówiłam jak Ty, jednak teraz już chyba do tego dorosłam, dojrzałam i wiem, że będe cholernie tęsknić. Nie ma co z siebie robić bohaterki, każdy jest człowiekiem i ma uczucia. Skoro teraz tak uważasz to najprawdopodobniej zatęsknisz szybciej niż wszyscy inni dookoła. [/quote]

Najpierw napisałaś, że nie jesteś osobą, która tęskni, a później, że będzie ciężko, więc nie rozumiem... DaisyyUSA dobrze powiedziała: nie ma co zgrywać bohatera. Na pewno w ciągu roku (lub nawet dwóch) zatęsknimy i to nie raz, nawet do kota!

btw. @DaisyyUSA - Twój obrazek pod postem z 7. miesiącami wzbudził we mnie dreszcz <3

merti > 25-05-2012, 15:16

Dziewczyny-ja mam pytanie : do agencji w jakim mieście będziecie aplikować? Ciekawi mnie czy ktoś oprócz mnie będzie z Warszawy składał

DaisyyUSA > 25-05-2012, 18:10

[quote name="kapsi"]btw. @DaisyyUSA - Twój obrazek pod postem z 7. miesiącami wzbudził we mnie dreszcz <3[/quote]

A no dzięki dzięki, że sprawiłam Ci tą przyjemność .

Ja mam agencje GAWO u siebie w Gdyni więc tam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia