-
-
Re: Summer au pair
dosiunia > 22-06-2011, 12:52
rozmawialaś z nimi? pisałaś? dzwonili? jaka to strona? wygoogluj ich mejla , to może coś znajdziesz -
z_t > 23-06-2011, 13:13
Potrzebuje rady
Rozmiawiałam przez tel. te dzieci są duże 10 i 13 lat .
Oni płaca za przelot i 50funtów na tydz, ale ja chce tylko an 2 miesiace. Nie wiem doradźcie mi. Czy lepiej zostac w domu i pójśc gdzieś na staż a w styczniu na 9 miesiecy do Hiszpanii bo to mam juz. postanowione?? -
Saiisuke > 23-06-2011, 13:59
Na stażu zarobisz mniej, z tego co ja się orientuję to staż to jakieś 800 zł. No i poza tym na stażu masz normalnie osiem godzin codziennie, siedzisz we własnym mieście, tylko jeden dzień wolny do wzięcia w miesiącu... jak dla mnie nie masz się co wahać, operowanie ciekawsze od stażu! A staż jeszcze możesz zrobić jak wrócisz z Hiszpanii -
dosiunia > 23-06-2011, 14:02
50 trochę malo, ale jak duże dzieci i płacą za przelot to jechać! -
julita883 > 23-06-2011, 14:24
50 funciaków na tydzień to bardzo mało. Ok dzieci duże to i może pracy mniej ale najlepiej zorientuj się ile będzie Cie kosztować komunikacja miejska czy to duża miejscowośc weź pod uwaga że nawat taka kawa w Starbacksie to koszt około 10Ł a za 50 Ł będziesz mega oszczędnie żyę. Nie mówie że się nie da bo da....ale jak ja zarabiałam 65Ł to nigdy mi nie wystrczało na cały tydzień, bo tu kawa, tu bilet w dwie strony do miasta, tam piwko jakieś KFC i serio było ciężko. -
rosario > 23-06-2011, 14:34
spróbuj wynegocjować z 60-65 Ł chociaz. powiedz, ze takie sa minimalne stawki w UK, ze wszystkie twoje znajome zarabiaja tyle co najmniej i nawet wiecej. Oni na pewno juz potrzebuja znalezc kogos bardzo pilnie, wiec moze sie zgodza. SPROBUJ -
rosario > 23-06-2011, 14:34
spróbuj wynegocjować z 60-65 Ł chociaz. powiedz, ze takie sa minimalne stawki w UK, ze wszystkie twoje znajome zarabiaja tyle co najmniej i nawet wiecej. Oni na pewno juz potrzebuja znalezc kogos bardzo pilnie, wiec moze sie zgodza. SPROBUJ -
ownxmind > 24-06-2011, 17:39
Ja podczas pobytu w Anglii dostawałam 85funtów na tydzień i moja rodzina mi twierdziła że to jest przeciętne kieszonkowe.. -
kannette > 29-06-2011, 23:11
witam!
nadzieja umiera ostatnia!
gdyż już traciłam wszelkie nadzieje że ktos zechce mnie pod swój dach odezwała się rodzinka!
wszystko poszło tak szybko że nawet nie wiem kiedy: zaakceptowali mnie na aupairworld.. za 10 min telefon.. ja z ekscytacij mówiłam łamanym polsko/angielskim az cud że mnie zrozumielii w następną środę mam do no nich lecieć! alez sie ciesze!! :lol: :lol:
bilet drogi ale tak to jest jak na ostania chwile..
mam nadzieję że będe mogła się z którąś z was spotkać żeby nie ześwirować
oto lik rodzinki co o nich myslicie?
http://www.aupair-world.net/index.php/a ... /?a=978830
miłość i pokój!! -
blackcar > 30-06-2011, 0:00
Kontaktowałas sie z bylymi aupairkami?? Bardzo duzy plus moim zdaniem, ze mieli kilka aupairek bo dziecko jest przyzwyczajone do obcych.. Za wiele powiedziec nie moge bo maja mało informacji takowych.. Powodzenia i gratulacje bo mieli ponad 200 aplikacji