• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

asiafrugo > 30-01-2008, 12:44

To z czego Ty dzieciom gotujesz te obiady, jak mało kupuje :d a moze on nie wie jak sie robi zakupy

Yoanna > 30-01-2008, 16:10

wez.. no nie wie bo sam w domu prawie nie je ;P a ja musze niezle kombinowac zwlaszcza jak teraz dwie wersje obadu musze robic heheh

raz slyszalam ze host narzekal ze za duzo pieniedzy wydaje na jedzenie ;/

idril > 30-01-2008, 19:37

[quote name="asiafrugo"]ale najbardziej mnie martwiło, że małe 2-letnie dziecko prawie nie je mięsa (oni ogólnie mało mięsa jedli, ale wiadomo dziecko ro?nie!), a jak on ma mieć zdrowe, silne ko?ci jedz?c tylko owsianke, makaron, ryż, cous cous, ziemniaki + warzywa...no ale ich wybór :roll:[/quote]

jezeli dziecko ma odpowiadnia diete i brak miesa jest uzupelniany innym jedzeniem (zastepczym) to temu dziecku nic nie bedzie.

ale jednak jak juz dorosnie i bedzie chcialo zaczac jesc mieso tak bedzie musialo zaczac od miesa w takich sloiczkach dla bobasow bo po zwyklym schabowym bedzie chorowac.

a o pytanie co jedza hosci to ja mysle ze to jest normalne pytanie. ostatecznie mozesz byc wegetarianka ktora sila rzeczy potrzebuje wiekszej ilosci warzyw czy mozesz byc na niabial uczulona i nie zniesiesz ciaglych jakis jogurtow, zup mlecznych czy czego tam na sniadanie (a np. rano tylko to juz bedzie w domu).

asiafrugo > 30-01-2008, 20:50

No idril, ale oni nie my?leli nawet co dawac małemu, aby zast?pić mu składniki z mięsa...dawali mu tak normalnie np. makaron z sosem pomidorowym, albo cous cous z pietruszka i groszkiem/brokułami...zreszta ja jestem za diet? bezmięsn?, ale nie u małych dzieci, u których składniki z mięsa sa podstawowym budulcem dla mocnych ko?ci....a je?li komu? już naprawde zależy na tym, aby jego maluch był wegetarianinem to warto poradzić się dietetyka, a nie tak na własn? rekę...

Yoanna > 30-01-2008, 22:01

najlepiej to byl karmiony u rebeki moj 18miesieczny... codziennie na sniadanie te same platki (innych nie przyjmowal), na lunch makaron z pesto (innego nie jadl) i cos tam na obiad (na podlodze) :lol:

dodam ze na tej diecie fantastycznie rosl, siegal mi do pasa :lol: byl wiekszy niz 3 letnie dzieci hehehe

asiafrugo > 30-01-2008, 22:31

gaasz hehe może on był jako? sztucznie hodowany ?

idril > 30-01-2008, 22:58

[quote name="asiafrugo"]a je?li komu? już naprawde zależy na tym, aby jego maluch był wegetarianinem to warto poradzić się dietetyka, a nie tak na własn? rekę...[/quote]

nie, no oczywiscie mam na mysli wegetarianizm ale z glowa!

Yoanna > 30-01-2008, 23:08

hehehe no serio, marzena swiadkiem bo byla u mnie ;D najlepsze jak wziela dziewczynke za chlopca haha takie piekne dzieci byly ;P

a co do makarona 18miesiecznego, jego wlasna matka mowila o nim monster :lol: pamietam jak wychodzilam z nim na plac zabaw, podchodzil do starszej (ale mniejszej of kors :lol: ) dziewczynki, tylko dotknal i dziewczynka lezala hahah mial sile :lol: a ciezki byl jak nie wiem ;/

Grizzly > 10-02-2008, 15:29

Dawno nie pisałam, po prostu raz na jaki? czas, przez jaki? czas nie mam weny, wybaczycie, prawda? Dzi? za to swieża porcja niusów..

Dostałam odpowiedź z Greenwich....

PRZYJELI MNIE aaaaaaaa : )))

Na wszystkie 5 kierunków, ale warunkowo. Przy składaniu aplikacji nie podawałam wyników matury, więc pierwszym warunkiem jest zdanie jej na minimum 55% ogólnie (chyba chodzi o ?redni?) -> I je?li dobrze to rozumiem, to z moimi wynikami mam dużo ponad te 55%.. więc chyba nawet nie musze poprawiać w maju?

Czytałam na forach o tym, i ludzie z innych uczelni mieli w warunkach np. 60, 70, czy 85% z matury, ale z konkretnych przedmiotów, i na poziomie rozszerzonym, więc e.. troche mnie dziwi te moje 55% ze wszystkiego??

Je?li źle rozumiem prosze wyja?nijcie mi to

A drugim warunkiem jest zdanie IELTS na min. 6.0, co przy skali od 1 do 9 chyba nie jest nieosi?galne I tu znów musze się z nimi skontaktowac, bo przecież zdaje CAE w marcu, a skoro CAE jest takim samym 'dowodem' na znajomo?ć angielskiego jak IETLS, + ma wiele wiele innych zastosowań to chyba bez sensu zdawać oba..

No, w każdym razie ciesze sie bardzo

idril > 10-02-2008, 15:46

GRATULACJE!!!

i teraz musisz wybrac ten naj kierunek, tak?! jaki to pochwalisz sie?!

no to ja tez czekam na odpowiedz (pewnie Yoanny), tez jestem zainteresowana
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia