• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Adventure

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Summer Adventure

• Summer Adventure
  • Re: Summer Adventure

Grizzly > 01-11-2007, 13:24

"to dla Twojego dobra"

;-)

WAMPIREK > 01-11-2007, 15:01

amen

Ninka Jones > 01-11-2007, 19:03

i znów go kocham...

http://youtube.com/watch?v=LIzkegxYJkU

kto jeszcze pisze takie piosenki, co?

że aż się rozpływam...

Ninka Jones > 08-11-2007, 19:40

Dziewuchy mam pytanie.

która z was przenosiła sobie studia do UK na Luton?

czy to była madaa czy mnie pamięć myli?

bo ja cholera szukam sobie uczelni, która będzie miała szkołę partnersk? w Londynie albo okolicach...

i musze to szybko znaleźć.

Yoanna > 08-11-2007, 19:59

o ile kojarze to maada byla przyjeta na 1wszy rok w luton.

nin a po co ci szkola partnerska? nie potrzebujesz czegos takiego.

Ninka Jones > 09-11-2007, 19:15

Aha.

ale ja chyba jak mam jechać to chyba i tak po licencjacie...

Kuźwa. jestem rozdarta.

WAMPIREK > 09-11-2007, 20:21

Ninka ja po licencjacie wyruszam w ?wiat....chyba że mnie kto? zatrzyma (oby nie)

Ninka Jones > 09-11-2007, 22:24

to jak pójde do Wrocka to rok mamy dla siebie?

dobrze licze?

Ninka Jones > 10-11-2007, 2:49

no więc zajrzałam gdzie trzeba, ale najpierw ogłoszę wszem i wobec że zmieniam w deklaracji maturalnej polski z poziomu rozszerzonego na podstawowy. czyli:

polski pisemny zdaje na podstawowym

angielski ustny i pisemny na rozszerzonym

wos pisemny rozszerzony

a orientuje sie ktos może czy FCE mi daje co? przy maturze albo przy składaniu papierów na uczelnie? bo kiedy? chyba co? dawał.

więc je?li chodzi o studia.

pierwsza opcja i jako? tak chyba narazie najbardziej mnie przekonuje (dzięki wam ) to dziennikarstwo i komunikacja społeczna (specjalno?ć dziennikarstwo) na uniwersytecie wrocławskim

druga, to taka wygodna bo blisko domu to dziennikarstwo i komunikacja społeczna na UMCSie w Lublinie

a ostatnia, to już taka ostateczno?ć, ale ?rednio mi sie chce na to i?ć to Kraków - Akademia Pedagogiczna: filologia angielska (specjalno?ć nauczycielska) albo język hiszpański (specjalno?ć nienauczycielska).

to tyle na dzi?.

ciekawe kiedy co? nowego wymy?le.

ale jutro przedstawie to rodzicom

wiecie do czego sie przyznam... jak my?le o tym dziennikarstwie to po raz pierwszy od powrotu ogarnia mnie entuzjazm zwi?zany z moj? edukacj?... DZIWNE UCZUCIE.

ale jest mi dobrze.

jak na razie.

maada > 10-11-2007, 3:50

Ninka, dopiero teraz do Ciebie zajrzalam. Tak, to ja z tym Luton i z dziennikarstwem tez :lol: Jestem teraz na 2gim roku i chcialam sie przeniesc do Anglii wlasnie do Luton i przyjeli mnie tam rowniez od 2giego roku bez zadnego problemu typu roznice programowe, dodatkowe zaliczenia etc. , takze bylam bardzo pozytywnie zaskoczona :wink: Ale nie wyjechalam ostatecznie, wiec jesli masz jakies pytania odnosnie aplikacji to sluze pomoca, ale jak tam jest to juz niestety nie wiem.

Jesli zas chodzi o samo dziennikarstwo -to owszem bardzo przyjemne studia -ale same w sobie w zasadzie nic nie daja...Dobrym dziennikarzem mozna byc bez studiow dziennikarskich, bo tak naprawde studia nie naucza Cie warsztatu -niezbedne umiejetnosci wysztalcisz w sobie dopiero w pracy. I prawda jest taka ze wiekszosc moich znajomych studiujacych dziennikarstwo robi 2gi fakultet, zeby specjalizowac sie w jakiejs konkretnej dziedzinie, a w najgorszym wypadku zeby miec jakas alternatywe....W moim przypadku ta alternatywa jest filologia...

Nie odradzam absolutnie, bo sama uwielbiam te studia...Jak porownuje je do anglistyki to sa zdecydowanie bardziej rozwijajace i ucza wielu ciekawych rzeczy (no moze z malymi wyjatkami -jak historia prasy :wink: ). Problem w tym, ze dziennikarstwo jest baaardzo szeroka dziedzina, kompletnie niewyspecjalizowana wg mnie, a jak wiadomo gdy jest sie dobrym ze wszystkiego -to tak naprawde z niczego. Takze jesli moglabym cos doradzic to dziennikarstwo tak -ale np polaczone z politologia albo czyms innym co Cie interesuje. Pozdr. i powodzenia :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia