• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Yoanna - dogonić marzenia...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Yoanna - dogonić marzenia...

• Yoanna - dogonić marzenia...
  • Re: Yoanna - dogonić marzenia...

(-:MARZENA:-) > 12-02-2008, 23:15

JO dostalam dzis oferte z Basingstoke... 3 dzieci, praca 2 dni w tygodniu za L80 moze zmienisz lokum? <lol> napisala do mnie jakas Kobietka z angielskiego biura ...co im aplikacje jakis rok temu wyslalam

Gość > 13-02-2008, 0:33

[quote name="idril"]

aaa jeszcze sie zapytam. to Ty studiujesz tak part-timeczy?! czy to tak wyglada normalnie?! 8O [sory ze sie tak wypytuje :oops: ale starsznie ciekawa jestem ][/quote]

Emi sie ze swoimi ciekawostkami wkreci: to nie tylko tak wyglada w UK, w Szwecji tez (tylko niektore zajecia sa obowiazkowe, mam je raz w tygodniu: 3godz.).

W tym tygodniu mam np 4 dni do szkoly (nie ma tak, zebym miala 2 zajecia jednego dnia!), a w nastepnym bodajze 2 I w ogole po 45min jest 15min przerwy zawsze

Full-time, dodam.

A dla podkreslenia jeszcze jednego pozytywu: studia sa w Szwecji bezplatne

idril > 13-02-2008, 1:50

Emi prosze Ciebie dziewczyno nie kus mnie ciagle tak!

ja tak bym bardzo chciala do Szwecji tylko ze ja sie boje ze ja sie nie naucze jezyka i ze to wszytko tak kompletnie od poczatku.

ale za to mysle tak ze i tak rok po maturze bede w UK zeby zoabczyc jak mi sie podoba czy w ogole chce i takie tam.

a moze bedzie jakis impuls zeby do Szwecji pojechac na studia? tylko ze wtedy mi sie odwlecze juz w ogole studiowanie w Szwecji bo znow jezyka nie znam. i tak w kolko....

ach ja to sie mam z soba :?

Yoanna > 13-02-2008, 13:38

marzena bejbe ale to oferta na summer? jezeli tak to bierz, wprawdzie w basingstoke nic nie ma oprocz tego centrum handlowego hehehe (wiesz ze te dzinsy co wtedy tam kupilam to teraz moje ulubione? :lol: ) ale przynajmniej w miare blisko bedziesz.

emi no tutaj niby cos w tych ksiazeczkach co dawali na poczatku roku bylo ze trzeba miec obecnosc na 80% zajec. ale ja nie mam i zyje :wink: zwlaszcza ze w drgim semestrze przestali jakos ta obecnosc sprawdzac... ogolnie mi sie wydaje ze jak sie zaliczenia oddaje w terminie to jest ok. bo wyrzucac studenta ktory placi taka kase? no way, to sie nie oplaca!

co do szwecji, to nawet cos sie rozgladalam na necie za magisterka, ale jakos sie rozmyslilam.. wole londyn :wink:

idril, a przeciez bedac przez rok w uk mozesz poza tym patrzeniem czy ci sie tutaj podoba, takze uczyc szwedzkiego. i jakbys sie przylozyla to jakas tam znajomosc by byla, nie? spojrz na emi jak ona sobie ladnie poradzila. emi, moj ty idolu

musze dzis isc do biblioteki zaczac szukac ksiazek na te eseje.. z turystyka nie ma problemu bo jest jeden temat haha ale na europe without borders trzeba wybrac. a wszystkie beznadziejne ;/ na drugie zaliczenie z turystyki tez jest wybor, ale to juz obojetne co sie wezmie, wezme jakis urban tourism czy business tourism i ok.

bez netu jak bez reki.

idril > 13-02-2008, 19:10

[quote name="Yoanna"]idril, a przeciez bedac przez rok w uk mozesz poza tym patrzeniem czy ci sie tutaj podoba, takze uczyc szwedzkiego. i jakbys sie przylozyla to jakas tam znajomosc by byla, nie? spojrz na emi jak ona sobie ladnie poradzila. emi, moj ty idolu [/quote]

no niby tak ale ja ja chce jeszcze na ang chodzic zeey jakis egazmin z certyfikatem poznij zdac to ja nie wiem z kad ja kasy na to nabiore!

juz nie wspomne o czasie na to wszytsko!

(-:MARZENA:-) > 13-02-2008, 22:52

JO wyglada na to ze ta oferta to od teraz ale tak czy nic nie szukam bo jade do Odiham....pierwszy raz w mojej historii mi sie zdarza wracac na stare smieci

Yoanna > 14-02-2008, 15:14

do odiham wracasz? kuuuuuul. na ile i kiedy? a jak pobyt hostow w pl? podobalo sie?

pozdrawiam z uni

Gość > 15-02-2008, 17:17

To ja juz w ogole 100% do Szwecji zapraszam ponownie, Idril, bo tutaj na kurs jezykowy jak masz PESEL chodzisz sobie za darmo, albo za naprawde niewielkie pieniazki (w stylu 700kr za semestr!), poza tym hosci chetnie kursy oplacaja. I to nie tylko szwedzki w to wchodzi, mozna i angielski. Egzamin ze szwedzkiego wiec zdaje sie zupelnie za darmo i ma sie papier na studia, a za angielski to juz mozna sobie uzbierac i zaplacic, nie?

I kredyty juz od poczatku nie rosna, bo nie trzeba placic za nauke na wyzszych uczelniach (nie na panstwowych)

:lol:

A jezyk... jak znasz niemiecki i angielski, to szwedzki pojdzie naprawde szybciutko. Gdyby moi hosci nie byli tacy denni (ci szwedzcy) to juz bym na studiach byla rok temu! Powaznie mowie... Wszystko zalezalo od PESEL'a i tych wlasnie darmowych, ale dosc intensywnych kursow, a oni mi takich bzdur naopowiadali, ze wlasnie dlatego ich tak nie lubie/nie lubilam!

idril > 16-02-2008, 22:07

ale ja nie znam niemieckiego :?

kurcze nie wiem co o tym wszystkim myslec...

Yoanna > 18-02-2008, 17:29

heheh Emi kusi ta szwecja ;D

idril przemysl wszystko, tak zeby nie zmarnowac tego czasu... jesli ciagnie ciebie do szwecji to moze warto sprobowac?

no ale mozna tez do uk.. a w miedzyczasie uczyc sie jezyka i kiedys do szwecji pojechac...

ja tak niechcacy wyladowalam w londynie i nie zaluje.

no czasami.. ale nie mozna miec wszystkiego :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia