-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
Aśśśś > 04-08-2010, 19:54
Joan -NIe sugeruj sie moim przypadkiem, bo wiesz np koleżanka znalazła rodzinę po niecałych 3 tygodniach jak dobrze sobie przypominam , a też jedzie z Proworku, także wiesz , któraś z dziewczyn pisała na jakiej to zasadzie wybierają rodziny - i wychodzi na to że trzeba mieć szczęście ,mi go chyba brakuje- ( to na temacie o PROWORK'u jest ) takze nie łąm sie na pewno kogoś znajdziesz w szczególności że zaczynasz wcześniej poszukiwania - ja zaczęłam od maja -
Aśśśś > 04-08-2010, 19:58
[quote name="karolinka"]wiecie co, wiekszosc operek marzy o Nowym Jorku, Los Angeles, Miami.. ale pamietajcie, ze lepiej miec rodzine, np w Virginii niz miec hostow/dzieci z piekla rodem ale z NYC! na forum bylo gdzies juz napisane, ze w Południowej Kalifornii i na Florydzie wieksze szanse maja dziewczyny, ktore znaja hiszpanski, bo jest tam duzo imigrantow z Ameryki Pd[/quote]
Dlatego właśnie niczego nie zaznaczałam , po prostu chce wyjechać i zobaczyć troche świata -
szuszuvp > 04-08-2010, 23:22
Dobrze, że mi się odwidział Prowork już jakiś czas temuChociaż to raczej kwestia szczęścia...ja mogę szukać rodziny kilka miesięcy, a ktoś inny z podobnymi referencjami dwa tygodnie. Chyba na to nie ma reguły. W każdym razie powodzenia Aśśśś mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz -
Victoria > 05-08-2010, 4:57
No ja tez sie zgodze, w Prowork cos jest kiepsko... od 22 dni pustki na moim profilu. :| -
Aśśśś > 05-08-2010, 9:25
szuszuvp - nie DZIĄKUJE)
Victoria - trzymam kciuki co byś kogoś szybko znalazła
Tak Wam powiem ze do Proworka to trzeba mieć chyba anielską cierpliwość :roll: -
trufla > 06-08-2010, 23:45
Hej! Nazywam się Monika, o au pair usłyszałam właściwie niedawno i mam ochotę spróbowaćTak czy inaczej planowałam zrobić rok przerwy pomiędzy liceum a studiami, przede wszystkim z przyczyn finansowych, ale chciałam mieć też czas na przemyślenie wielu spraw . Okej, odbiegam od tematu. Jestem świeżo po przyjeździe z Holandii i przyznaję, zakochałam się w tym kraju, więc prawdopodobnie będę szukała rodziny stamtąd, najchętniej z okolic Utrechtu lub Amsterdamu. Nadal mam sporo wątpliwości- co do bezpieczeństwa, czy dam sobie radę itp. Nie wiem też do końca jak się za to zabrać, czy lepiej szukać przez agencję, czy na własną rękę, pisać do rodzin czy czekać na ich maile- pomożecie? -
karolinka > 07-08-2010, 0:06
hej Monikojesli planujesz jechac do Holandii to lepiej szuakj rodziny na wlasna reke, zaoszczedzisz kase wiekszosc dziewczyn z tego forum wyjechalo bez agencji (mowie o dizewczynach, ktore wylecialy gdzies do Europy).. poczytaj forum to jest skarbnica wiedzy -
trufla > 07-08-2010, 17:08
Pewnie tak zrobię, zwłaszcza, że mam tam paru znajomych i ciocię, więc w razie problemów mam się do kogo zwrócić. Dzięki za odpowiedź -
kasia_k > 09-08-2010, 3:52
Hello! Jestem Kasia i mam 24 lata. Skończyłam w zeszłym roku studia, zaczęłam drugi kierunek, jestem już po pierwszym roku. Byłam dwa razy w USA, ale na wizie turystycznej w celach czysto turystycznychteraz bardzo chciałabym wyjechać na dłużej jako aupair. Mam nadzieję, że się uda!! Pozdrawiam! -
maria_kujpom > 09-08-2010, 14:57
Czesc Kasiu. Z jakiego biura chcesz leciec? I w jakim terminie?