• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

zuza21_01 > 21-05-2014, 0:27

yvonne napisał(a):Hej! Przede mną spotkanie wizowe

Ja rozmawiałam z rodzinką na skypie 3 razy zanim podjęliśmy ostateczną decyzję - najpierw z hostką i ich obecną au pair, potem z samym hostem i na koniec z hostką i dziewczynkami. W międzyczasie wymienialiśmy też maile. 

Czyżby szykował się PM?

Odezwała się do mnie właśnie bardzo sympatyczna rodzinka i rozmawiamy ale nie mówię więcej żeby nie zapeszać bo to dopiero początek

A przedtem jakieś 3 dni temu rozmawiałam na Skype z host mamą z californi, bardzo sympatyczna, poznałam też od razu jej dzieci też wydawały się bardzo fajne ale niestety przez moją datę wyjazdu nie mogliśmy się "zmatchować". A nad ilością rozmów zastanawiam się, gdyż ta mama po rozmowie powiedziała mi, że jeżeli ja się zdecyduję to oni też byliby zdecydowani.

Gdzie masz wizytę? W Warszawie? Jeżeli tak to jeden pan konsul jest tam bardzo przystojny

yvonne > 21-05-2014, 0:38

No to trzymam kciuki!
    Pierwsza rodzinka, która pojawiła się na moim profilu, też była na mnie zdecydowana po jednej rozmowie, więc zdarza się i tak. Ale to przecież dobrze, znaczy, że rzeczywiście zrobiłaś na nich dobre wrażenie a skąd są?

Niestety nie będzie mi dane poznać tego przystojnego pana, bo wizytę mam w Krakowie. Za to obawiam się jakiegoś łysego konsula, który podobno lubi stwarzać problemy. Tyle przegrać, haha.

zuza21_01 > 21-05-2014, 0:47

Z pod Waszyngtonu, trójka dzieci: chłopcy 4 i 9 lat dziewczynka 6. Mieli teraz au pair przez dwa lata więc chyba było spoko skoro chciała z nimi zostać dłużej I ogólnie wydają się bardzo sympatyczni.

Oj tam jeden łysy pan konsul Cię nie powstrzyma

yamisouls > 21-05-2014, 1:05

Zakładanie, że byli spoko bo dziewczyna z nimi została nie do końca jest właściwe, to znaczy tylko, że nie byli jacyś straszni. Mogła zostać z przyzwyczajenia, bo ma znajomych, chlopaka, bo fajne miasto i imprezy bo bała się, że nie znajdzie innej rodziny. Ufaj tylko swojemu instynktowi, powodzenia  

snowflake > 21-05-2014, 1:15

yamisouls napisał(a):Hej, dodałaś chyba ten post na fb, tak? chcialam Ci odpisać ale był już skasowany...  Więc w Apia umowę z rodziną podpisujesz jak już jesteś u rodziny, jakoś w pierwszym tygodniu musi przyjść do was LC i wtedy to podpisujecie. Wstępną umową z Apią jest zaakceptowanie regulaminu na stronie co robisz przy rejestracji, Wejdź w terms&conditions na swoim profiu

Dzięki!

kazetka > 22-05-2014, 0:29

Hej dziewczyny! 
    mych4509 napisał(a):daj znać jak poszło

Poszło tak, że mam PM

zuza21_01 > 22-05-2014, 0:57

kazetka napisał(a):Hej dziewczyny! 

Poszło tak, że mam PM
     Z tymi z Chicago? Super! Gratuluję Kiedy lecisz?

yvonne > 22-05-2014, 1:15

Gratuluję!

yamisouls > 22-05-2014, 11:28

Super Kasia, gratulację :*

destiny > 22-05-2014, 19:03

Oooo to ja też gratuluję!  

U mnie też powoli do przodu, jutro mam pierwszą rozmowę na Skype z rodzinką z Alexandrii, dwójka dzieci: 5 i 7 lat  Marzyłam o Cali, no ale trudno, może coś wyjdzie, a jak nie to chociaż zawsze to jakieś doświadczenie w rozmowach i praktyka języka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia