-
-
Re: Au Pair 2014
zuza21_01 > 21-05-2014, 0:27
yvonne napisał(a):Hej! Przede mną spotkanie wizowe
Ja rozmawiałam z rodzinką na skypie 3 razy zanim podjęliśmy ostateczną decyzję - najpierw z hostką i ich obecną au pair, potem z samym hostem i na koniec z hostką i dziewczynkami. W międzyczasie wymienialiśmy też maile.
Czyżby szykował się PM?
Odezwała się do mnie właśnie bardzo sympatyczna rodzinka i rozmawiamy ale nie mówię więcej żeby nie zapeszać bo to dopiero początek
A przedtem jakieś 3 dni temu rozmawiałam na Skype z host mamą z californi, bardzo sympatyczna, poznałam też od razu jej dzieci też wydawały się bardzo fajne ale niestety przez moją datę wyjazdu nie mogliśmy się "zmatchować". A nad ilością rozmów zastanawiam się, gdyż ta mama po rozmowie powiedziała mi, że jeżeli ja się zdecyduję to oni też byliby zdecydowani.
Gdzie masz wizytę? W Warszawie? Jeżeli tak to jeden pan konsul jest tam bardzo przystojny -
yvonne > 21-05-2014, 0:38
No to trzymam kciuki!
Pierwsza rodzinka, która pojawiła się na moim profilu, też była na mnie zdecydowana po jednej rozmowie, więc zdarza się i tak. Ale to przecież dobrze, znaczy, że rzeczywiście zrobiłaś na nich dobre wrażeniea skąd są?
Niestety nie będzie mi dane poznać tego przystojnego pana, bo wizytę mam w Krakowie. Za to obawiam się jakiegoś łysego konsula, który podobno lubi stwarzać problemy. Tyle przegrać, haha. -
zuza21_01 > 21-05-2014, 0:47
Z pod Waszyngtonu, trójka dzieci: chłopcy 4 i 9 lat dziewczynka 6. Mieli teraz au pair przez dwa lata więc chyba było spoko skoro chciała z nimi zostać dłużejI ogólnie wydają się bardzo sympatyczni.
Oj tam jeden łysy pan konsul Cię nie powstrzyma -
yamisouls > 21-05-2014, 1:05
Zakładanie, że byli spoko bo dziewczyna z nimi została nie do końca jest właściwe, to znaczy tylko, że nie byli jacyś straszni. Mogła zostać z przyzwyczajenia, bo ma znajomych, chlopaka, bo fajne miasto i imprezy bo bała się, że nie znajdzie innej rodziny. Ufaj tylko swojemu instynktowi, powodzenia -
snowflake > 21-05-2014, 1:15
yamisouls napisał(a):Hej, dodałaś chyba ten post na fb, tak? chcialam Ci odpisać ale był już skasowany... Więc w Apia umowę z rodziną podpisujesz jak już jesteś u rodziny, jakoś w pierwszym tygodniu musi przyjść do was LC i wtedy to podpisujecie. Wstępną umową z Apią jest zaakceptowanie regulaminu na stronie co robisz przy rejestracji, Wejdź w terms&conditions na swoim profiu
Dzięki! -
kazetka > 22-05-2014, 0:29
Hej dziewczyny!
mych4509 napisał(a):daj znać jak poszło
Poszło tak, że mam PM -
zuza21_01 > 22-05-2014, 0:57
kazetka napisał(a):Hej dziewczyny!
Z tymi z Chicago? Super! Gratuluję
Poszło tak, że mam PMKiedy lecisz? -
yvonne > 22-05-2014, 1:15
Gratuluję! -
yamisouls > 22-05-2014, 11:28
Super Kasia, gratulację :* -
destiny > 22-05-2014, 19:03
Oooo to ja też gratuluję!
U mnie też powoli do przodu, jutro mam pierwszą rozmowę na Skype z rodzinką z Alexandrii, dwójka dzieci: 5 i 7 latMarzyłam o Cali, no ale trudno, może coś wyjdzie, a jak nie to chociaż zawsze to jakieś doświadczenie w rozmowach i praktyka języka