• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

DaisyyUSA > 19-05-2012, 16:02

Właśnie wróciłam z mojej nowej pracy i musze wam opowiedzieć.

Od godziny 9:30 do 14:15 opiekowałam się dwójką dzieci. Dziewczynka prawie 3 latka a chłopiec 6.

Byliśmy na placu zabaw dwie godzinki, na lodach, pizzy, w domu podgrzałam zupke, ogólnie dzieci świetnie się bawiły.

Jednakże po tych kilku godzinkach stwierdzam, że... Jestem padnięta jak bym nie spała 48 godzin albo i więcej... xD

Zastanawiam się jak wytrzymam w stanach no ale ! Trzeba być trwadym, jednak widze już teraz że praca nie jest najłatwiejsza. ;P

Więc osobom leniwym itp. radziła bym się dobrze zastanowić !

Pozdrawiam gorąco. xoxo .

lucy01 > 19-05-2012, 18:27

o tak, dzieci potrafią wymęczyć ale jak dla mnie to nie jest problem, strasznie uwielbiam dzieciaki, więc wystarczy, że mnie przytuli i już (spryciarze wiedzą jak działać haha ;p).

merti > 20-05-2012, 15:27

Daisy, no wiadomo, przecież to praca jak każda inna Ale jak wychodzę z założenia, że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić Na pewno damy radę

kapsi > 20-05-2012, 17:17

[quote name="merti"]Ale jak wychodzę z założenia, że do wszystkiego idzie się przyzwyczaić [/quote]

mam dokładnie tak samo; po tym jak od 6 roku życia 'zajmowałam się' kolejno siostrą, 3 kuzynkami, kuzynem i wczoraj urodziła mi się kolejna kuzynka myślę, że nic mi nie jest straszne owszem, bardzo męczące, ale jeśli w nagrodę dostaję obrazek z podpisem 'dla najlepszej kózynki Kasi za to rze jest taka kochana i bende ją kochać zafsze' to jest to warte poświęceń

paulaw > 21-05-2012, 19:17

To już myślicie o filmach? Rany... nawet nie wiem co i jak, jak to powinno wyglądać, co mówić. Nie jestem na to gotowa, to znaczy, film byłabym w stanie zrobić kiedy już wyjazd będzie zaplanowany - data, rodzina, a to jednak trzeba zrobić na długo przed... o rany... a film musi być na 100%?

lucy01 > 21-05-2012, 21:15

Z tego co mi się kojarzy (ale nie jestem pewna) film nie jest konieczny, ale baardzo przydatny i ułatwia znalezienie rodziny, wiec lepiej chyba zrobić

I mam pytanie. Czytałam , że na interview z agencją pytają o to czy wyjeżdżało się już kiedyś za granicę, do krajów anglojęzycznych lub czy po prostu wyjeżdżało się gdzieś na dłużej bez rodziny. Powiem szczerze, że w sumie nie rozstawałam się z rodziną na długo nigdy, czy to może byc jakiś problem dla agencji? ;p

merti > 21-05-2012, 22:50

Jeśli się boisz to kłam Nikt przecież nie sprawdzi gdzie jeździłaś na wakacje. Jednak nie wydaje mi się, żeby to był jakiś problem

lucy01 > 21-05-2012, 22:57

No to coś wymyśle jak już xd

kapsi > 21-05-2012, 23:38

[quote name="paulaw"]To już myślicie o filmach? Rany... nawet nie wiem co i jak, jak to powinno wyglądać, co mówić. Nie jestem na to gotowa, to znaczy, film byłabym w stanie zrobić kiedy już wyjazd będzie zaplanowany - data, rodzina, a to jednak trzeba zrobić na długo przed... o rany... a film musi być na 100%?[/quote]

mówią, że niby jest obowiązkowy, ale otwierają room bez filmu, więc nie wiem jak to jest dokładnie... niektóre dziewczyny bez filmiku znajdą rodzinę, inne dzięki niemu, więc zależy

[quote name="lucy01"]I mam pytanie. Czytałam , że na interview z agencją pytają o to czy wyjeżdżało się już kiedyś za granicę, do krajów anglojęzycznych lub czy po prostu wyjeżdżało się gdzieś na dłużej bez rodziny. Powiem szczerze, że w sumie nie rozstawałam się z rodziną na długo nigdy, czy to może byc jakiś problem dla agencji? ;p[/quote]

poważnie jest takie pytanie? jeśli tak, to kłam; jak ktoś już wcześniej powiedział: nikt Cię nie sprawdzi przecież (:

blonde > 22-05-2012, 17:57

Przecież jak powiecie, że nie wyjeżdżałyście, to nie eliminuje to Was! To nie jest problem ani dla agencji ani dla rodzin - oni po prostu pytają o to, bo chodzi im o to, czy poradzicie sobie z jakąś tam tęsknotą za domem itd. A to, że nigdzie nie jeździłyście bez rodziny albo że nie byłyście w krajach angielskojezycznych nie oznacza, że sobie nie poradzicie albo ze nie dacie rady się porozumieć...

Jedno wiem na pewno po całym tym procesie aplikacyjnym - kłamać nie warto.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia