-
-
Re: Cultural Care
martowa > 25-06-2013, 22:27
Na to wygląda :/ gdzieś na jakimś blogu widziałam wiadomość, którą wysłała host mama do jednej z dziewczyn, że jeżeli ma jakiekolwiek tatuaże (gdziekolwiek!) to nie wchodzi to w rachubę, bo z mężem są przeciwko i nie chcą by dzieci widziały -
bossowsky > 03-07-2013, 16:03
kiedys widzialam blog jakiejs dziewczyny ( nie polki) , byla cala zakolczykowana i miala kilka widocznych tatuazy . Wygladala na szczesliwa, wiec wydaje mi sie ze nie sprawialo to problemu dla rodziny -
aupair14 > 04-07-2013, 0:10
na spotkaniu, mowili tylko ze jak ktos ma to ma zrobic zdjece i wrzucic do albumu. A jak jest jakis maly np. napis na wewnetrznej stronie reki itp. to zeby napisac (jak sie na to zgadzasz) ze latwo go przkryc zegarkiem, bransoletka itd. -
Jolly > 13-07-2013, 1:14
trochę się nie zgadzam z tym co piszecie o dziarach ... moja koleżanka ma wydziarany nadgarstek w prawej ręce i to dość ostro bo w tęczy gwiazdek i jakoś koordynatorka nie robiła problemu we Wro ... wydaje mi się , że tutaj wszystko zależy od rodziny, nie od agencji. Ja też mam dziarę ... i piercing co prawda dziara za uchem i kolczyki w uchu tylko, ale wygląda na to, że mojej hostfamily to nie przeszkadza :-) -
alniac > 31-07-2013, 15:07
Nie wiem, czy dziewczyny widziały, czy nie, ale CC wprowadziło zasadę, że wykupienie rozszerzonego ubezpieczenia jest obowiązkowe. Obejmuje to Au Pair, które wyjeżdżają po 1 października 2013.
Ja osobiście króciutko się do tego odniosę. Uważam, że jeśli kogoś tylko stać na wykupienie tego rozszerzonego ubezpieczenia, powinien to zrobić. Podstawowe może nie objąć nawet leczenia złamanej ręki. Ale pewnie wiecie, że jakiekolwiek leczenie w Stanach jest drogie. Dlatego nie neguję jakoś bardzo decyzji CC. To wszystko w ramach naszego dobra. No a jeśli ktoś się z tym nie zgadza, zostaje kilka kolejnych agencji, w których wykupienie rozszerzonego ubezpieczenia nie jest obowiązkowe. Chyba, bo szczerze mówiąc, to nie rozeznawałam się w tych innych jakoś obszernie. -
el_87 > 17-02-2014, 12:33
hej dziewczyny,
ja osobiście wyjeżdzałam z Cultural care i polecam! Jeśli macie jakieś pytania(wiem że jest ich miliony przed wypełnienim aplikacji) to piszcie chętnie się podzielę moimi doświadczeniami
pozdrawiam
-
basia21trn > 02-03-2014, 2:23
Hej dziewczynypytanie odnośnie wypełniania aplikacji w CC.. chodzi mi dokładnie o referencje. Jest tam opcja w której referencje są uzupełniane w internetowym formularzu i druga - ręcznie i wysłanie skanu - stąd moje pytanie... długo się czeka, aż wklepią te dane z zeskanowanych referencji? Z formularza on-line to wiadomo - 2 minuty po uzupełnieniu i wszystko ma się w aplikacji..a te skany to kompletnie nie wiem kiedy się pojawią. Usiłowałam się skontaktować z moją lokalną koordynatorką, ale szczerze mówiąc kontakt jest z nią dosyć słaby... -
agaaxd > 02-03-2014, 14:55
basia21trn napisał(a):Hej dziewczyny
pytanie odnośnie wypełniania aplikacji w CC.. chodzi mi dokładnie o referencje. Jest tam opcja w której referencje są uzupełniane w internetowym formularzu i druga - ręcznie i wysłanie skanu - stąd moje pytanie... długo się czeka, aż wklepią te dane z zeskanowanych referencji? Z formularza on-line to wiadomo - 2 minuty po uzupełnieniu i wszystko ma się w aplikacji..a te skany to kompletnie nie wiem kiedy się pojawią. Usiłowałam się skontaktować z moją lokalną koordynatorką, ale szczerze mówiąc kontakt jest z nią dosyć słaby...
Ja miałam ręcznie, ale poza skanem wysyłałam ich oryginały do biura o ile dobrze pamiętam, ale to wszystko nie trwało długo..Góra kilka dni (przynajmniej w moim przypadku) -
basia21trn > 03-03-2014, 2:03
agaaxd napisał(a):Ja miałam ręcznie, ale poza skanem wysyłałam ich oryginały do biura o ile dobrze pamiętam, ale to wszystko nie trwało długo..
Dzięki za odpowiedź... no cóż jutro od samego rana będę męczyć moją koordynatorkę o jakiś ruch w tej sprawieGóra kilka dni (przynajmniej w moim przypadku) -
basia21trn > 11-03-2014, 14:35
Szybkie pytanie (domyślam się, ze na forum jest gdzies odp, ale mam dostep do internetu tylko w telefonie i ciezko mi to teraz przewertowac wszystko..). W CC na roomie mozna miec tylko jedna rodzinke? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz