• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

Klarasek > 30-01-2008, 1:04

Uwazaj zebys nie trafila jak Wampirek na czekolado-zercow i colo-pijcow

idril > 30-01-2008, 1:12

oh Boze bym chyba umarla.

u mnie warzywa to podstawa w jedzeniu moim bezmiesnym.

Vorissa > 30-01-2008, 1:16

ja wegetariank? nie jestem, ale mięsa jem bardzo mało...

za to uwielbiam takie dania jarskie, pierogi, makraony, nale?niki, omlety, krokiety... ^.^

a warzywa to zawsze i wszędzie... pomidory jem codziennie (po prostu kocham) a ostatnio pomarańcze...

ze słodyczy zrezygnowałam... tylko jogurty piję xD

Grizzly > 30-01-2008, 1:58

Dżo, moja sis studiuje w Krakowie, i to co pisz? o angolach na wycieczkach w tym mie?cie to niestety prawda :?

Od kiedy s? takie tanie linie lotnicze mnóstwo Anglików tam lata, ?wietne studenckie miasto, a że ceny (alkoholi np.) s? dla nich ?miesznie niskie to im sie wydaje że s? bogami, i mog? wszystko.

Czytałam nieraz w artykułach że sie nago w fontannach miejskich k?pali, jakie? sceny robili (już nie pamiętam jakie dokładnie, ale wiem że reagowałam w stylu o_O) .. bo co im tam? Szaleństwo pełn? par? ;p

A co do angielskich warzyw i owoców, to fakt.. s? okropne. Moi byli angole kupowali wszystko w hipermarketach, sama chemia, zero smaku. Truskawki wielko?ci pię?ci, pomarańcze które mogły stać w kuchni DOKŁADNIE miesi?c (wiem bo specjalnie zwróciłam uwage ), pomidory pięknie czerwone na wierzchu, zielone w srodku, całkiem bez smaku.. papryka, o smaku? e.. bez smaku :? etc. etc..

I po wszystkim tym miałam problemy z żoł?dkiem, do tego stopnia że nawet po jednym winogronie miałam biegunke, wszystko mi sie rozregulowalo i do teraz mam problemy :?

A nowa rodzina kupuje wszy?ciutko co sie da ( nie tylko owoce i warzywa) ?wieże, smaczne, i organiczne

Płac? za to więcej, ale ciesze sie że ceni? sobie jako?ć, a nie ilo?ć i tanio?ć.

I najbardziej mnie wkurza tutaj to, że słodycze i to całe ?mieciowe jedzenie jest bardzo tanie, a zdrowa czy organiczna żywno?ć dużo, dużo droższa ;//

i później sie dziwi? że tutaj wszyscy tyj? na potęgę..

:mad:

(Dzi? czytałam, że za 40 lat ponad 90% anglików będzie otyłych)

idril > 30-01-2008, 2:15

kurde.

to ja sie w ogole juz roztyje na takim zywieniu. mam nadzieje ze moja przyszla rodzina bedzie miala zdrowy stosunek do jedznia i tego co je.

Ninka Jones > 30-01-2008, 2:43

ja w UK na fastfoodach schudlam 8 kg! :mrgreen:

idril > 30-01-2008, 3:43

8O jakim to cudem?!

musialas ostro spalac przy tym sprzataniu, prasowniau, praniu...

zazroszcze przemiany materii!

Klarasek > 30-01-2008, 12:03

Swoja droga ciekawe jakby rodzinka zareagowala, jakby sie spytac w mailu. Co jedza? Czy maja ydrowy stosunek do zywienia? Jakie warzywka kupuja (bio czy zwykle)

asiafrugo > 30-01-2008, 12:25

Moja rodzinka była całkowicie organiczna (jak hostka wracała do domu to mówiłam do osoby, z któr? gadałam przez gg/skype 'ooo organiczna wróciła ;-) ) od jedzenia, soczków, pieluch bawelnianych, chusteczek ekologicznych, papieru toaletowego, kosmetyków, po prostu WSZYSTKO !!!! dla mnie dobrze, bo miałam zdrowe jedzenie, ale czasami jak mi mówili, że krowy s? złe bo wydzielaj? jakies tam gazy gorsze od cieżarówek i nie powinnismy je?ć mięsa, to mi się ?miać chciało albo jak hostka mówiła, że dlatego nie chce lecieć z hostem do USA, bo samoloty niszcza warstwe ozonow? wiadomo, że ten samolot i tak poleci i jedna osoba ?wiata nie zbawi ale najbardziej mnie martwiło, że małe 2-letnie dziecko prawie nie je mięsa (oni ogólnie mało mięsa jedli, ale wiadomo dziecko ro?nie!), a jak on ma mieć zdrowe, silne ko?ci jedz?c tylko owsianke, makaron, ryż, cous cous, ziemniaki + warzywa...no ale ich wybór :roll:

Yoanna > 30-01-2008, 12:38

u mnie host kupuje tylko w hipermarketach. i kupuje malo. i glownie na promocjach buy 1 get 1 free. takze jak ktos mnie wezmie do tesco to jestem w stanie powiedziec co mamy w lodowce bez zagladania :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia