-
-
Re: Au Pair 2014
mych4509 > 14-05-2014, 22:41
daj znać jak poszło -
zuza21_01 > 15-05-2014, 23:49
Do mnie odezwała się nowa rodzinka. Tym razem z Californi -
snowflake > 16-05-2014, 0:10
Witam Was, mam pytanie odnośnie agencji APIA. Czy podpisywałyście jakąś umowę z agencją przed wylotem albo może juz w USA? Jeśli tak, to z kim, biurem w Warszawie, w Londynie, z biurem w USA a może z rodziną? Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedź -
mych4509 > 16-05-2014, 0:14
zuza21_01 napisał(a):Do mnie odezwała się nowa rodzinka. Tym razem z Californi
zazdroszczę Californi! moje wszystkie były ze wschodniego wybrzeżajakie dzieci? -
mych4509 > 16-05-2014, 0:15
snowflake napisał(a):Witam Was, mam pytanie odnośnie agencji APIA. Czy podpisywałyście jakąś umowę z agencją przed wylotem albo może juz w USA? Jeśli tak, to z kim, biurem w Warszawie, w Londynie, z biurem w USA a może z rodziną? Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedź
ja póki co jeszcze żadnej umowy nie podpisywałam, wydaje mi się że to dopiero na miejscu się zrobi -
zuza21_01 > 16-05-2014, 0:52
mych4509 napisał(a): zazdroszczę Californi! moje wszystkie były ze wschodniego wybrzeża
dwójka dzieci- dziewczynka 4 latka, chłopiec 6. Niestety większość rodzinek jakie do tej pory się do mnie odezwało szukało au pair już od wakacji (czy oni nie widzą jaką datę mam ustawionąjakie dzieci? ? ). No ale zobaczymy jak będzie z tą rodziną. W razie czego od razu odpisałam im maila, że mogę przyjechać dopiero w październiku -
yamisouls > 16-05-2014, 10:53
snowflake napisał(a):Witam Was, mam pytanie odnośnie agencji APIA. Czy podpisywałyście jakąś umowę z agencją przed wylotem albo może juz w USA? Jeśli tak, to z kim, biurem w Warszawie, w Londynie, z biurem w USA a może z rodziną? Pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedź
Hej, dodałaś chyba ten post na fb, tak? chcialam Ci odpisać ale był już skasowany... Więc w Apia umowę z rodziną podpisujesz jak już jesteś u rodziny, jakoś w pierwszym tygodniu musi przyjść do was LC i wtedy to podpisujecie. Wstępną umową z Apią jest zaakceptowanie regulaminu na stronie co robisz przy rejestracji, Wejdź w terms&conditions na swoim profiu -
mych4509 > 16-05-2014, 20:34
zuza21_01 napisał(a):dwójka dzieci- dziewczynka 4 latka, chłopiec 6. Niestety większość rodzinek jakie do tej pory się do mnie odezwało szukało au pair już od wakacji (czy oni nie widzą jaką datę mam ustawioną
to dzieciaczki fajne? ). No ale zobaczymy jak będzie z tą rodziną. W razie czego od razu odpisałam im maila, że mogę przyjechać dopiero w październiku zobaczysz co Ci odpiszą
tak przy okazji założyłam bloga, jeżeli macie ochotę zajrzeć to zapraszam: <URL url="http://beingaupairinusa.blogspot.com/"><s></s>http://beingaupairinusa.blogspot.com/<e></e></URL> -
zuza21_01 > 21-05-2014, 0:04
Hej dziewczyny, jak wam idzie szukania lub przygotowania do wyjazdu?
Mam pytanie do tych które już mają swój PM. Ile razy rozmawialiście z rodzinką (mailowo lub na Skype) zanim i oni i wy zdecydowałyście, że to jest to? -
yvonne > 21-05-2014, 0:20
zuza21_01 napisał(a):Hej dziewczyny, jak wam idzie szukania lub przygotowania do wyjazdu?
Mam pytanie do tych które już mają swój PM. Ile razy rozmawialiście z rodzinką (mailowo lub na Skype) zanim i oni i wy zdecydowałyście, że to jest to?
Hej! Przede mną spotkanie wizowe
Ja rozmawiałam z rodzinką na skypie 3 razy zanim podjęliśmy ostateczną decyzję - najpierw z hostką i ich obecną au pair, potem z samym hostem i na koniec z hostką i dziewczynkami. W międzyczasie wymienialiśmy też maile.
Czyżby szykował się PM?