-
-
Re: Summer au pair
KajaWroc > 09-06-2011, 21:51
Przeczytaj sobie historie dziewczyn ktore byly u rodziny Scifone (czy tam Scifoni) w Rzymie..one podpisywaly umowy i potem uciekaly..to nic nie daje jak sie trafi na debili... -
rosario > 10-06-2011, 2:16
[quote name="gosiekth"]Chyba nie zrozumiałaś, chodziło mi o jakieś konkretne, polecane przez Was.. a nie tak.. z pierwszego kliku xD[/quote]
no więc właśnie - wejdź w tematy o agencjach, poczytaj opinie na ich temat i sama zdecyduj czy warto. każdy poleci co innego, bo różne ma doświadczenia -
z_t > 10-06-2011, 12:09
To znowu ja, już zgłupiałam kompletnie.
Więc ta hostka się odezwała jak posłałam jej zdj, napsiała, że jak będzie miała czas to jakieś wybierze i mi wyśle. Z tym, że ona napsiała mi to we wtorek wieczorem i do tej pory nic. Mam jej napisac, ze czekam na zdj czy lepiej nic nie pisac zeby nie byc nachalną;| Ona chciała zebym pod koniec czerwca jak coś przyleciała, a jest mało czasu ja nie wiem czy to w ogole wypali :| gdyby to było ze 2 miesiace wcześniej nawet bym się nie pytała tylko CZEKAŁA, a teraz to nie wiem. Rosario ( mowie o tej co dałas mi @) z jakiej str ją znalazłaś?
HELP ME 8O -
Julitad > 10-06-2011, 12:55
[quote name="z_t"]To znowu ja, już zgłupiałam kompletnie.
Więc ta hostka się odezwała jak posłałam jej zdj, napsiała, że jak będzie miała czas to jakieś wybierze i mi wyśle. Z tym, że ona napsiała mi to we wtorek wieczorem i do tej pory nic. Mam jej napisac, ze czekam na zdj czy lepiej nic nie pisac zeby nie byc nachalną;| Ona chciała zebym pod koniec czerwca jak coś przyleciała, a jest mało czasu ja nie wiem czy to w ogole wypali :| gdyby to było ze 2 miesiace wcześniej nawet bym się nie pytała tylko CZEKAŁA, a teraz to nie wiem. Rosario ( mowie o tej co dałas mi @) z jakiej str ją znalazłaś?
HELP ME 8O[/quote]
Chyba nie ma się co zastanawiać czy wypada, czy nie.Napisz do niej, zapytaj jak się ma i czy jeszcze o Tobie pamięta. -
rosario > 10-06-2011, 14:49
mozesz nawet sie podlizac cos w stylu : "dopytujesz co i jak, poniewaz uwazasz, ze sa bardzo sympatyczną rodzina i masz przeczucie, ze bylibyscie dobrym matchem i czy oni tez sie sklaniają ku tobie" -
z_t > 10-06-2011, 15:55
Poczekam do niedzieli. Jak się nie odezwie to pisze, może w weekend będzie miała wiecej czasu i coś wyśle, a jak nie to ja napisze jak wrócę ze szkoły -
arsenalfan26 > 10-06-2011, 22:54
no to ja już jestem pewna, w środę albo w niedzielę jadę do Girony ;D -
Saiisuke > 11-06-2011, 1:20
Gratulacje -
rosario > 11-06-2011, 1:51
i znów mam pytanie, czy któraś jest może zainteresowana wyjazdem na summer last minute?
pewna hostka poprosiła mnie, że skoro mam już rodzinę, to czy mogę jej polecić kogoś. ja oczywiście napisałam, że mogę ;-)
oto informacje, które wiem o nich:
-mieszkają pod Madrytem (tzn. obrzeża)
-od czasu do czasu jeżdżą na wybrzeże i au pair może z nimi
-podobno okolica świetne ma połączenia z Madrytem
- dzieci 2 i 5 lat (nie napisała płci)
-chcą, aby au pair uczyła maluchów angielskiego-standard ; )
-hostka umie angielski, nie wiem jak z pozostałymi członkami rodziny
to tyle co o nich wiem, więc proszę, jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie podam maila, ale nie dopytujcie o szczegóły, bo wszystko co wiem to już napisałam i musiałybyście same się dowiedzieć już mailowo od niej.
info na priv
PS. zaleta jest też taka, że hostka szybko odpisuje na maile, więc myślę, że jeśli ktoś chciałby wyjechać, to można jeszcze zdążyć się z tą rodzinką dogadać i jechać -
Milena89 > 11-06-2011, 19:41
Dziewczyny mam takie pytanie. Czy rodziny chetnie płacą za bilety lotnicze czy raczej niebardzo? Chodzi mi o wyjazd w ramach summer au pair. Z tego co rozmawiam z różnymi rodzinami to raczej trzeba sobie samemy zapłacić za bilet.