-
-
Re: PROWORK
Ulek > 06-05-2009, 19:47
Ja dziś złożyłam wszystkie papieryJutro dostanę login i hasło do swojego konta, potem pozostanie mi tylko czekanie na uruchomienie mojego profilu 8) -
dominikan@ > 06-05-2009, 20:31
No tak ale to czekanie jest strasznie długie. Ja już czekam przeszło miesiąc żeby dostać się do matchingu. Jak dostałam hasło do au pair roomu to czekałam prawie 2 tyg aż sprawdzono i zaakceptoano moją aplikację w au pair roomie, jak ją zatwierdzono i wysłano to czekałam ponad kolejny tydzień bo PROWORK jeszcze czegoś tam nie sprawdził i teraz czekam juz prawie 2 tyg od momentu zatwierdzenia aplikacji przez prowork na zatwierdzenie jej przec Au pair care. Koszmar!!! Radze ci zebys już sobie napisała list do host rodziny który ma mieć min 600 (albo 500) już nie pamietam słów.
Ps. I takim cudem ( o ile w tym tyg bede w matchingu) na znalezienie rodziny (aby jechać w planowanym terminie) zostaną mi 3 tyg!!!! Chyba raczej nie realnie żebym wyjechała 20 lipca -
agulka > 06-05-2009, 20:35
3 miesiace to duzo na znalezienie rodziny -
dominikan@ > 06-05-2009, 20:38
Agulka 3 TYGODNIE -
agulka > 06-05-2009, 20:52
no jak.. mamy maj, a chcesz jechac 20 lipca..rozumiem, ze teraz czekasz tylko na zatwierdzenie z au pair care i juz jestes dostepna dla rodzin - chyba, ze sie myle? jak to dziala? -
dominikan@ > 06-05-2009, 20:55
Nie nie mylisz się. Moje dokumenty właśnie są sprawdzane przez Au pair care (z tego co wiem mają na to 2 tyg) moje 2 tyg mijają w piątek ewentualnie najpóżniej w poniedziałek ALE żeby jechać 20 lipca babka z PROWORKU mówi że rodzine trzeba mieć zaakceptowaną najpóżniej w pierwszym tyg czerwca -
Ulek > 06-05-2009, 20:56
List już zaczęłam pisać. Planuje wyjechać dopiero w sierpniu albo we wrześniu, więc jeśli będę czekać tak długo jak Ty na zatwierdzenie wszystkiego to wciąż pozostają mi 2 albo 3 miesiące na znalezienie rodzinki :wink: Mam nadzieję, ze tyle wystarczy -
agulka > 06-05-2009, 20:57
aaa to nie wiedzialam, ze trzeba miec rodzine tak wczesniej. przy moim wyjezdzie to trwalo ekspresowo..ale biorac pod uwage, ze wyladowalam w OHIO..wolalabym czekac miesiacami i pojechac do normalnej Ameryki, a nie do Ohio... -
dominikan@ > 06-05-2009, 21:03
A swoją droga to któregoś dnia jakaś rodzina z OHIO dodała mnie do hot listyOczywiście byłam bardzo zainteresowana
Wątpie że się wyrobie w te 3 tyg ale narazie mnie to jeszcze nie przeraża bo promotor nie widział jeszcze mojej pracy więc nie wiem kiedy będe miała obrone. Więc nie mam nic przeciwko w chwili obecnej aby jechac pod koniec lipca bądź w sierpniu. Chociaż specjalnie nie informuje agencji o tym bo wrzucili by mnie w sierpień czyli rodziny zaczeli by mi szukać w lipcu) -
agulka > 06-05-2009, 21:05
haha czyli jedziesz do Ohio??
mam nadzieje, ze sie milo zaskoczysz i znajdziesz rodzine na czas