• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Re: Rocznik '89 rlz.

Vorissa > 29-05-2008, 20:36

u mnie to chyba zależy od nauczycielki - jak się zaczynałam uczyć ang to byłam zawsze pierwsza, w ogóle nie sprawiało mi nic trudno?ci - czasy to na pocz?tku banał i w ogóle, i tak pierwsze 2 lata, a potem przyszła taka ciapa nauczyciel co to nic nie wytłumaczyła i jako? mi tak powstały zaległo?ci... a potem to w sumie nie wiem, mówić się nauczyłam ze słuchania i ogla?nia filmów po ang, dużo ogl?dałam też anime z napisami ang i co? tam pozapamiętywałam, ale gramatyki to już nie bardzo : -)

Frigga Heldottir > 31-05-2008, 10:29

Ogl?danie filmów z napisami to bardzo dobry sposób na potrzymanie znajomo?ci języka. Nawet jak się zna podstawy podstaw :wink: Ja angielskiego już się nie uczę tak jak innych języków, w stylu - siedzę i przegl?dam słówka, czytam teksty albo robię jakie? ćwiczenia. Moja obecna nauka angielskiego to tylko ogl?danie filmów z napisami Dużo sobie przypominam, czasem mi wpadnie co? nowego. Także mój angielski, że tak powiem, w użytkowaniu jest martwy, ale sporo rzeczy pamiętam wła?nie dzięki filmom

Frigga Heldottir > 31-05-2008, 10:29

Ogl?danie filmów z napisami to bardzo dobry sposób na potrzymanie znajomo?ci języka. Nawet jak się zna podstawy podstaw :wink: Ja angielskiego już się nie uczę tak jak innych języków, w stylu - siedzę i przegl?dam słówka, czytam teksty albo robię jakie? ćwiczenia. Moja obecna nauka angielskiego to tylko ogl?danie filmów z napisami Dużo sobie przypominam, czasem mi wpadnie co? nowego. Także mój angielski, że tak powiem, w użytkowaniu jest martwy, ale sporo rzeczy pamiętam wła?nie dzięki filmom

idril > 01-06-2008, 12:32

zgadzam sie calkowicie. filmy to siwtny sposob zeby sie uczyc!

zreszta teraz jak ja ogoladalm juz nudow wieczrami u siebie w pokoju tv to sie staram tylko te ang kanaly!

idril > 01-06-2008, 12:32

zgadzam sie calkowicie. filmy to siwtny sposob zeby sie uczyc!

zreszta teraz jak ja ogoladalm juz nudow wieczrami u siebie w pokoju tv to sie staram tylko te ang kanaly!

Ninka Jones > 02-06-2008, 0:43

ja wole YouTube. wywiady glownie. mozna w kolko ogladac i z kazdym powtorzeniem co raz wiecej sie rozumie :lol: dlatego niektore wywiady z MF znam na pamiec :lol:

filmy sa glupie, bo z reguly sa to amerykanskie produkcje gdzie nie ma ani fajnego akcentu, nie wspominajac o tym jak oni sobie ulatwiaja mowe pod wzgledem gramatycznym. chyba ze rozmawiamy o ambitniejszych filmach :lol:

i czesto mam z piosenkami skojarzenia. bo zawsze jak mi jakas wpadnie w ucho to szukam jej tesktu i ucze sie go na pamiec, a slowka ktorych nie rozumiem - siegam do slownika.

Ninka Jones > 02-06-2008, 0:43

ja wole YouTube. wywiady glownie. mozna w kolko ogladac i z kazdym powtorzeniem co raz wiecej sie rozumie :lol: dlatego niektore wywiady z MF znam na pamiec :lol:

filmy sa glupie, bo z reguly sa to amerykanskie produkcje gdzie nie ma ani fajnego akcentu, nie wspominajac o tym jak oni sobie ulatwiaja mowe pod wzgledem gramatycznym. chyba ze rozmawiamy o ambitniejszych filmach :lol:

i czesto mam z piosenkami skojarzenia. bo zawsze jak mi jakas wpadnie w ucho to szukam jej tesktu i ucze sie go na pamiec, a slowka ktorych nie rozumiem - siegam do slownika.

Vorissa > 02-06-2008, 16:16

piosenki to też - całe mnóstwo czasu spędzam na szukaniu tekstu, tłumaczeniu go itd

Vorissa > 02-06-2008, 16:16

piosenki to też - całe mnóstwo czasu spędzam na szukaniu tekstu, tłumaczeniu go itd

kasiorrr > 06-06-2008, 12:51

huh wreszcie mam internet spowrotem i moge agladac na forum!

wiec witam i lece nadrbiac zaleglosci w czytaniu, troche postów naprodukowalyscie przez ten czas

za tydzien rozpoczynam operska kariere a mam jeszcze milion spraw do zalatwienia :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia