-
-
Re: Summer au pair
KajaWroc > 09-06-2011, 17:14
blackcar ja Ci kobieto mowie ze my po powrocie otworzymy agencje au-pair , oraz biuro posrednictwa pracy dla Wlochow w Polsce hahah!!!! -
gosiekth > 09-06-2011, 17:32
Wiem, że rodziny szukają też poza takimi agencjami, ale to chyba nie jest zbyt mądre się na to porywać? -
kannette > 09-06-2011, 18:16
Dzień dobry.
tak czytam was czytam sobie czytam i stwerdziłam że też napisze
czekam własnie jak na zbawienie na jakiś telefon od rodziny czy coś a tu nic.
Wybrałam sobie aupair na wakacje w Londynie ale Pani z biuro powiedziała szczerze że szanse są nikłe bo jest mało ofert jak na tak krótki czas i poleciła mi Hiszpanie więc czekam i czekam i doczekać się nie mogę.. nawet na sesji skupić ( ale to zawsze wiec nie dziwota)
mam nadzieje że jak znajde rodzinkę to i tutaj znajdę kogoś z kto też jedzie na wakacje do Hiszpani i się z nim spotkać.. bo czuję że sama to tam od zmysłów odedję
:mad: :lol: -
Aisling > 09-06-2011, 18:41
kannette, zapewniam Cię, ze jak już znajdziesz rodzinkę (a niedużo czasu pozostało! na własną rękę też szukaj), to nie będziesz się musiała martwić brakiej towarzystwa. W Hiszpani będzie sporo au pair, z samej polski jest nas dużo.Więc o to się martwić nie musisz, chyab że wylądujesz na kompletnym odludziu.. ale tego nie polecam. -
gosiekth > 09-06-2011, 19:15
Jak możecie, to zapodajcie linkami z agencjami au-pair -
rosario > 09-06-2011, 19:48
poszukaj w wyszukiwarce! są całe tematy o agencjach , wystraczy nazwę interesującej ciebie w google wpisać. albo"agencja aupair". bez przesady, nie idź na aż tak na łatwiznę, żeby inni za ciebie szukali i ci gotowe linki podesłali... -
z_t > 09-06-2011, 20:27
[quote name="kannette"]Dzień dobry.
tak czytam was czytam sobie czytam i stwerdziłam że też napisze
czekam własnie jak na zbawienie na jakiś telefon od rodziny czy coś a tu nic.
Wybrałam sobie aupair na wakacje w Londynie ale Pani z biuro powiedziała szczerze że szanse są nikłe bo jest mało ofert jak na tak krótki czas i poleciła mi Hiszpanie więc czekam i czekam i doczekać się nie mogę.. nawet na sesji skupić ( ale to zawsze wiec nie dziwota)
mam nadzieje że jak znajde rodzinkę to i tutaj znajdę kogoś z kto też jedzie na wakacje do Hiszpani i się z nim spotkać.. bo czuję że sama to tam od zmysłów odedję
:mad: :lol:[/quote]
Hej łączę się z Tobą w oczekiwaniu. Ja nadal czekam na decyzję czy mnie chcą czy nie. Jak nie to będzie mi smutno, ale jakoś przeżyję, poszukam czegoś innego na późniejszy okres chyba, że jakimś cudem zdam egzamin, który jest nie do zdania HELP ME -
gosiekth > 09-06-2011, 20:44
Chyba nie zrozumiałaś, chodziło mi o jakieś konkretne, polecane przez Was.. a nie tak.. z pierwszego kliku xD -
anika1992 > 09-06-2011, 21:04
Ja chcialabym napisac, ze osobiscie polecam samemu szukac, agencje bira naprawde sporo kasy, a tak naprawde dosc czesto zdarza sie im wpadka. Tak naprawde jest to loteria.
Ja za pierwszym razem pojechalam sama (a mam 18 lat) i jestem bardzo zadowolona, co wiecej rodzina oplacila mi podroz. Moge podac 6 stron, na ktorych sie zalogowalam, a na ktorych wciaz dostaje propozycje pracy na te wakacje, wlasciwie od kilku dni juz nie, bo zmienilam dane profilowe i teraz szukam czegos na sierpien i wrzesien.
A wiec:
wlasciwie to nie wiem czy moge na oficjalnym forum robic taka reklame.... widze, ze tu nikt tego nie robi, wiec jak cos to piszcie priv
Moje rady: nie bojcie sie, nastawcie pozytywnie, wszystko dokladnie sprawdzcie, pogadajcie z rodzina, najlepiej przez skypa albo telefon. Nie bojcie sie zadawac pytan, nawet krepujacych i koniecznie porozmawiajcie (szczerze) z poprzednia au pair rodziny. -
isubisou > 09-06-2011, 21:30
Mam pytanie do dziewczyn które wyjeżdżają bez pośrednictwa: załatwiałyście jakieś umowy? podpisywałyście coś (tzn. wy i rodzina)?
i jak to jest z odpowiedzialnością prawną au pair?