-
-
Re: Shopping - to to co AuPerki lubia najbardziej ;-)
Emm > 23-03-2005, 0:11
dokladnie!!!Znam ten bol!cala apteke juz testowalam na twarzy.A jeszcze ja mam atopowa cere, wiec musze sie z nia obchodzic jak z jajkiem, zeby plamy czy jakies liszaje nie wyskakiwaly.Jedno male zaniedbanie i gotowe. -
Olga Anna > 23-03-2005, 2:34
no u mnie to jeszcze kupa sniegu lezy ale tez musze zaczca myslec o nowych ubranakch i butkach.... uwielbiam pmuy chociaz ostatnie jakie kupilam w Pl sa po prostu beznadziejne, sliskie jak cholera, ze na zwyklej podlodze mozna sie zabic a tu w Norwegi ceny z sufitu wziete jak wszystkiego
ale....
pozyjemy zobaczymy
juz czekam na zamowione ciuszki z h&m
nic mi Emm nie mow o uczuleniu na kosmtyki! tez mam to samo -
MONIKA > 23-03-2005, 2:53
To musze powiedziec, ze na ceny w Us nie narzekam. Tzn, ciuchy sa cenowo podobne do PL, lub troche tansze. Drobny szczegol, ze w PL nie mialam 140 dolcow do przepuszczenia na ciuchy.
(Od poczatku roku cierpie, bo nie kupuje, obdije po powrocie z PL). -
Gość > 23-03-2005, 10:38
Kurcze, na same zakupy by sie czlowiek do USA wybral 8O
Czemu zycie jest takie niesprawiedliwe?
A tak powaznie mowiac, to sobie kupilam szwedzkie magazyny mody i szperam, co ciekawego w to latko, a tu wszedzie tylko do H&M wysylaja :p A ja sie i tak wybieram i bez gazet, bo w naszej poszciwej finskiej Seppälä to mozna g.wno znalezc.
Jakie jeszcze inne sklepy typu H&M mozecie polecic dziewczynki? Oczywiscie te europejskie lepiej, bo tu w Finlandii to maja jakis wstret do Ameryki, i nawet McDonald'sa (dzieki Bogu) nie maja, tylko swoj wlasny finski Hesburger, ktory jest o niebo lepszy! -
oliwka911gt > 23-03-2005, 13:14
tez doalczam do grona wrazliwej cery! moje jeszcze jest sucha w dodatku! osatnio uzywam kosmetykow nivea baby i na dobre jej to wychodzido demakijazu - chusteczki dla dzieci :wink: porownywlalam sklad z mleczkiem, 75% to sa dokladnie te same skladniki :wink:
a co do butow to mam zakaz ich kupowania, torebek rowniez :lol: matka zawsze jape drze jak kolejna pare kupuje lub torebke do domu przynosze. ostanio widzilam w sklepie kozaczki z zamszu za kolano w kolorze tuskusowym i jestem na nie zajebiscie napalona :twisted: -
wredna_femina > 23-03-2005, 15:12
.... -
nikka > 23-03-2005, 15:29
Ja tylko chce dodac, ze wrazliwa cera to jeszcze nic w porownaniu z alergiczna.......szczegolnie jak uczulaja te najbardziej podstawowe skladniki, ktore znajduja sie w 99% kosmetykow
A co do zakupow to ja zamiast przygotowywac sie do wyjazdu (to juz za 2 tyg!!) to przegladam strony internetowe roznych sklepow w UK i juz mysle o zakupach tam :wink: I walsnie upatrzylam sobie buty i torebke. A od torebek to jestem tak samo bardzo uzalezniona jak od butow :wink: -
wredna_femina > 23-03-2005, 16:14
... -
Gość > 23-03-2005, 16:34
[quote name="nikka"]Ja tylko chce dodac, ze wrazliwa cera to jeszcze nic w porownaniu z alergiczna.......szczegolnie jak uczulaja te najbardziej podstawowe skladniki, ktore znajduja sie w 99% kosmetykow
[/quote]
A ja we Wrocku dostalam jakis plam na twarzy, poszlam do dermatologa a pani mi powiedziala, ze mam uczulenie na... wroclawska wode :!: 8O no i dostalam taki plyn do mycia twarzy z zakazem mycia twarzy woda. Na szczescie finska woda z kranu jest lepsza od mineralnych na swiecie -
nikka > 23-03-2005, 16:37
Dzieki za link.....zaraz sobie poogladam
A torebka a wlasciwie torebki, ktore sobie upatrzylam sa z topshopu
www.topshop.co.uk
Zeby je zobaczyc trzeba klinkanac na shop, potem bags a potem zobaczysz "moje" torebki :wink:
Kosztuja one 55 funtow, tylko 3 torebki sa w takiej cenie i to wlasnie te trzy mi sie podobaja (dwie sa takie same tylko kolor inny). A najlepsza jest ta zielona :lol: Szkoda tylko, ze nie ma jeszcze malego uchwytu do reki, ale i tak jest fajna......szczegolnie ten kolorek