• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prawo jazdy /transport

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Prawo jazdy /transport

• Prawo jazdy /transport
  • Re: Prawo jazdy /transport

ThEveline > 23-03-2012, 19:18

Rząd USA zdecydował, że tylko dziewczyny z prawej jazdy mogą zostać au pairkami.

Tak mi powiedziała babka z CC.

Astrid > 24-03-2012, 14:17

Albo te, co mają 200 h potwierdzonej opieki nad dzieckiem poniżej 2 lat. Tak mi powiedziała babka z agnecji i u mnie to się sprawdza, bo prawka jeszcze nie mam.

Tośka > 24-03-2012, 14:54

a gdzie w ogole jest taka reguła ??.. jest to gdzies napisane bo jestem ciekawa .. ja aktualnie mam te 200 h

Astrid > 24-03-2012, 15:24

Tośka, nie masz żadnej możliwości zdać tego prawka?

Nie wiem gdzie jest napisane w sumie, mi to babka z Gawo pisała, jak ktoś chce mogę skopiować tą część rozmowy na dowód xd

Tośka > 24-03-2012, 15:26

mam mam tylko mi sie wyjazd opozni wtedy LDD: w sumie ja mam chce dopiero we wrzesniu wiec do tego czasu pewnie zdaze zrobic prawko

Astrid > 24-03-2012, 15:47

Zakładając, że znajdziesz rodzinkę, która nie wymaga prawka od operki, w wymarzonym terminie Zastanów się lepiej A ty nie robiłaś wcześniej?

Ja właśnie dzwoniłam i mam pierwszą (pierwszą od czasu zawieszenia) jazdę na wtorek na 12.

Tośka > 24-03-2012, 15:51

czekaj bo nie czaje o co ci dokladnie chodzi... robilam wczesniej .. musze odwiesic prawko i zaczac znowu to samo .. wwszystko mi przepadlo juz tak w ogole .. wiec teraz nie wiem czy musze robic od nowa czy nie ..

Astrid > 24-03-2012, 15:56

To zadzwoń się dowiedz, bo możliwe, że nie przepadło, tylko musisz dokupić kilka dodatkowych godzin. Ty je dokończyłaś czy przerwałaś w trakcie?

Nimell > 24-03-2012, 19:37

Jeżeli masz ukończony kurs, to nie musisz robić go od nowa. Tzn może opiszę to na swoim przykładzie. Prawko zaczełam robić w 2008 r, pierwszy egzamin miałam w grudniu 2008, drugi w lutym i trzeci ostatni w marcu 2009, który oblałam i już więcej do egzaminu nie podeszłam. Teraz musiałam moje prawko reaktywować, i wystarczyło, że poszłam do starostwa powiatowego do oddziału komunikacji, tam wypełniłam wniosek, żeby przesłali moje dokumenty znów do WORDu (bo WORD trzyma nasze dokumenty tylko jakiś czas, jeżeli jest rok bezczynności to odsyłają dokumenty do odpowiedniego starostwa) i uprzejmy Pan w starostwie powiedziała, że za tydzień papiery będą w WORD i mogę się zapisać na egzamin Wykupiłam sobie kilka godzin, żeby wszystko sobie przypomnieć i.. niedługo mam egzamin ;P

marvellous > 24-03-2012, 21:24

ja nietstey tez musze sie z tym uporac.. etraz jade do UK na rok pozniej mam zamiary wrocic i robic prawko mam nadzieje ze uda mi sie szybko z tym uporac :/

dziewczyny pisza ze w USA bez auta to jak bez nogi a jesli mailabym siedziec w domu a tylko czasem jezdzic do wiekszego miasta czy zwiedzac to by nie bylo to tak jakbym chciala wiec mysle ze rawko to podstawa jesli chodzi o USA nawet dla naszej wygody..

ale upierdliwe to jest troche ;p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia