-
-
Re: Au pair w tym roku
szuszuvp > 10-08-2011, 13:30
progporcupine ja też będę opiekowała się dzieckiem z ADHD ale w moim przypadku chodzi głównie o to by być z nią cierpliwym i nie odpuszczać jeśli proszę żeby coś zrobiła :) -
anetaar > 10-08-2011, 16:09
Z tego, co zdarzylam zauwazyc, to dzieci z ADHD po prostu szybko sie nudza wykonyaniem przez dluzszy czas jednej czynnosci i musza sie wyszalec fizycznie, biegac skakacMIalam raz doczynienie z chlopcem, ktory mial cos podobnego do ADHD, albo mial ADHD ale nie zdiagnozowane, nie bylo tak zle o ile ogrod duzy i mial gdzie szalec.
A duzo godzin, bo po pedagogice jestem i troche godzin praktyki studenckie mi dalyno i summer au pair bylam 2 razy, a kolezanki corka ma prawie 6 lat, a ja z nia mam kontakt prawie codziennie, wiec referencje od niej dostalam na ok. 10h tygodniowo przez kilka lat wiec sie nazbieralo -
progporcupine > 16-08-2011, 21:54
No i stało się. Mam uzgodniony match, wylot planowany na 3 października. Wspomniane wcześniej Chicago, dwa kilometry od jeziora MichiganBede opiekował się 7-letnim chłopczykiem z ADHD. (od 8 do 15 w szkole a spać chodzi o 20 8O ) Jego samotna matka (straciła męża w zeszłym roku) jest pisarką ( a nawet również poetką) w jakiejś firmie specjalizującej się w organizacji imprez charytatywnych. Z rozmów na Skypie wydaje sie swietną kobietą, sama zaproponowała żebym porozmawiał jeszcze z jej siostrą i mężem oraz dostał second opinion gdyż ona może nie być do końca obiektywna.
Miałem lekkie wątpliwości ale jedno dziecko jak dla faceta jest dla mnie ideałem. W sumie jak pokazała mi mój pokój wielkości prawie mojego mieszkania z komputerem, tv, playstation, wielkim łożem itp. to byłem już w pełni przekonany. Cholera, jestem w lekkim szoku i wciąż nie mogę uwierzyć że wszystko tak się ułożyło.
Ktoraś z szanownych koleżanek (bądź kolegów) ma podobny termin? -
izz > 17-08-2011, 23:34
progporcupine szkoda ze nie 10 października bo ja akurat lecę w tym terminie
Może jest już osoba która leci tego samego dnia co ja? -
oczubek > 18-08-2011, 0:02
Super Artur! Gratuluję i zazdroszczę, że masz już to wszystko za sobąNaprawdę cieszę się, że wszystko Ci się tak fajnie ułożyło. Pozdrawiam! -
domcia15922 > 18-08-2011, 8:48
Ja rownież gratuluje Artur! chcialam jeszcze zapytać ile czekaliście na sprawdzenie dokumentow w Usa zanim otworza pokoj? -
oczubek > 18-08-2011, 11:40
domcia, ja czekałam ok. dwóch tygodni. -
anetaar > 18-08-2011, 15:53
Z moimi papierami w APC zajelo im to chyba z miesiac;/ -
domcia15922 > 18-08-2011, 16:37
no co Wy?To strasznie długo , powoli dochodze do wniosku ze chyba nie uda mi sie ten wyjazd : -
cocoroline > 18-08-2011, 16:51
[quote name="domcia15922"]no co Wy?To strasznie długo , powoli dochodze do wniosku ze chyba nie uda mi sie ten wyjazd : [/quote]
nie poddawaj sie! ja np zalatwilam wszystko mega blyskawicznie, od zgromadzenia papierkow do akceptacji z host rodzina mienalo ok 1,5 tyg.