-
-
Re: zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci
alesliw > 25-10-2012, 23:41
o jejku, masakra... a już myślałam że raczej się takie sytuacje nie zdarzają... -
californiadreaming > 26-10-2012, 0:12
[quote name="izzieem"]Zapomniałam o tym, ale moja koleżanka z Long Island mieszka w piwnicy, ale warunki ma okropne. Generalnie sam dom wygląda jak pałac, ale jej piwiniay jest masakryczna - ściany surowe, jej łożko stoi w rogu i pokój generalnie nie jest pokojem, jedynie oddzielony komodą. Ma zbudowaną łazienkę tam w tej piwinicy, ale w tej łazience już jest grzyb.[/quote]
No i co na to LCC? Wie o tym?
[quote name="pannaadamska"]Znam podobną sytuację u dziewczyny we Francji, chata niby wielka jak pałac a ona mieszka w piwnicy, gdzie surowe ściany i do łazienki ma chodzić do góry, kąpać się do 20.30 zanim dzieci pójdą spać lol . I hości ciągle powtarzają , że ma elektryczny grzejnik używać w pokoju jak jej zimno pff , że koszty nie grają roli . Skoro nie grają to niech coś z tym zrobią ?[/quote]
No niestety różnie może być... To jest temat, który warto poruszyć, gdy się rozmawia z rodziną zanim się pojedzie. Można przecież poprosić o zdjęcia pokoju, łazienki. Można zapytać o zasady korzystania z łazienki, jeśli jest dzielona z innymi domownikami. W większości przypadków okaże się, że wszystko jest OK, ale jak widać nie zawsze. -
mamecia > 26-10-2012, 3:14
No znam różne przypadki, w niektórych pokojach w piwnicy mają normalne okna jak na każdym innym piętrze, w niektórych tylko małe okienka, których w cąłości i tak nie otworzysz a w jeszcze innych okien nie ma wcale. Jeśli chodzi o agencje i wyjazd do USA to rzadko się to zdarza, bo warunki dla au pair są sprawdzane, jednakże tylko i wyłącznie przez koordynatorki a te nie zawsze są kompetentneA rodziny też nie zawsze są szczere przed wyjazdem, jedna koleżanka z Brazylii dostała pokój inny niż ten który wysyłali jej na zdjęciach, ma o wiele gorsze warunki mieszkaniowe, a znowu druga z Niemiec ma dom z 15 pokojami tylko dla siebie a rodzinka mieszka tuż obok w drugim nowo wybudowanym domu -
californiadreaming > 26-10-2012, 3:57
[quote name="mamecia"]No znam różne przypadki, w niektórych pokojach w piwnicy mają normalne okna jak na każdym innym piętrze, w niektórych tylko małe okienka, których w cąłości i tak nie otworzysz a w jeszcze innych okien nie ma wcale. Jeśli chodzi o agencje i wyjazd do USA to rzadko się to zdarza, bo warunki dla au pair są sprawdzane, jednakże tylko i wyłącznie przez koordynatorki a te nie zawsze są kompetentne[/quote]
A te przypadki pokojów bez okien to w USA? Znasz au pair w USA, która nie ma okna w pokoju? -
mamecia > 26-10-2012, 15:10
Tak w USA i tak już pisałam, że znam. -
panama > 30-10-2012, 17:03
Ja mieszkam w "piwnicy" a mam okna jak w jakimś dużym salonie. Jeśli chodzi o to co dostałam od hostów, to dosłownie wszystko - telefon z kartą na abonament, który opłacają hości, GPS, full kosmetyków, zestaw ręczników, suszarki, prostownice, lokówki, szczoteczki do zębów, bluzki, skarpetki, kolczyki, piżamy, kartę do sports center (siłownia, basen, sauna, zumba, tenis, squash - wszystko opłaca hostka) .... i wiele, wiele innych drobiazgów -
cien_wiatru > 10-11-2012, 10:55
Ja stety niestety doświadczyłam obu wersji, w New Jersey miałam okropny pokój, na skypie nie był zły, ale jak tam weszłam to nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać, 3 szafki i łóżko, to by było na tyle, zero lustra, zero fotela, czegoś gdzie można usiąść nic. Łazienka dzielona z babcią, też mała klitka, tragedia jednym słowem.
No ale, żeby nie było tak pesymistycznie to w Cali mam pokój w piwnicy z oknem!!Z wielkim łóżkiem, wielką szafą, fotelami, lustrami i wszystkimi innymi bajerami. Mam swoją własną wielką łazienke wyposażoną we suszarki, prostownice itd, obok jest pokój "kino domowe" i nasza mała siłownia, jakbym chciała spalić resses, które pochłaniam w ilościach hurtowych Mam samochód bez paliwa, na prąd więc nie muszę się martwić o tankowanie, dostałam też Iphona, za ruchunki nie płace tak jak większość dziewczyn, hości co chwile zabierają mnie na jakieś mecze czy wypady oczywiście za to też nie płace. W domu mamy z 3 Macbooki, 3 laptopy, Ipady i inne bajery, z których też mogę normalnie korzystać. -
merti > 12-11-2012, 0:25
cien_wiatru
Po tym co miałaś z dzieciakiem w NJ to należą Ci się takie "luksusy"....
samochód na prąd-zaje*** -
Jarzebinka > 12-11-2012, 2:28
Cien_wiatru moglabys dac mi link do tego jak opisujesz to co sie dzialo z dzieckiem z NJ? -
goodmorningamerica > 12-11-2012, 18:25
cien, karma sie odwrócila