• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zwyczaje Hiszpanów

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Zwyczaje Hiszpanów

• Zwyczaje Hiszpanów
  • Re: Zwyczaje Hiszpanów

Gosia1423 > 19-01-2014, 20:20

Moja rodzina raczej nie jadała słodkich śniadań. Za to wciągu tych 2 msc wypiłam taką ilość mleka jak w pierwszym roku mojego życia xD 

Cassie > 19-01-2014, 20:28

Ooo dokładnie ! Ja miałam to samo !
    Po pewnym czasie już sie źle czułam i przestałam pić mleko xd

Gosia1423 > 19-01-2014, 22:19

Cassie napisał(a):Ooo dokładnie ! Ja miałam to samo !
    Po pewnym czasie już sie źle czułam i przestałam pić mleko xd
    Rany to z tym mlekiem to na większą skalę, ja myślałam, że to jakaś przypadłość kanaryjska. 

Cassie > 19-01-2014, 22:38

Chyba jednak nie

U mnie to była norma i dzieciaki wręcz musialy pić mleko. Zazwyczaj z "cola cao".

Gosia1423 > 20-01-2014, 1:43

Cassie napisał(a):Chyba jednak nie

U mnie to była norma i dzieciaki wręcz musialy pić mleko. Zazwyczaj z "cola cao".
    No tak, mleko z "cola cao" i umie dodatkowo z gofio. To samo też dzieci jadały na kolację. A dorośli pijali "mleko o smaku kawy", no bo trudno to było nazwać kawą z mlekiem, jak do pełnego kubka z mlekiem wsypywano łyżeczkę kawy rozpuszczalnej  

prettyvisitors > 20-01-2014, 2:11

Gosia1423 napisał(a):Ja jako że studiuję iberystykę, byłam przygotowana na takie powitania, ale wiadomo, teoria teorią Na początku było trochę dziwnie, ale podpisuję się pod słowami wyżej, że jest to mega sympatyczne przywitanie i mega udzielające
    A tak z ciekawości... Gdzie studiujesz iberystykę?

No, mleko szło w ogromnych ilościach, ale akurat u mnie w domu jest podobnie, więc niespecjalnie mnie to zdziwiło.
    Dzieciaki musiały mieć kakao do każdego śniadania, a dorośli pili napój kawopodobny. Bo hostka robiła to tak, że wlewała trochę wody, tam łyżeczkę rozpuszczalnej i zalewała mlekiem. Zwykłej kawy nie mogłam sobie nawet zrobić, bo nawet czajnika nie było Jedynym wyjściem byłoby podgrzewanie wody w mikrofalówce, ale wiecie jak to z tym jest... (:

ka.wa > 20-01-2014, 13:38

Straszycie mnie!
    Ja dziennie kawę obowiązkowo muszę wypić. I to taką z prawdziwego zdarzenia..

Gosia1423 > 20-01-2014, 18:08

prettyvisitors napisał(a):A tak z ciekawości... Gdzie studiujesz iberystykę?
    W Warszawie, ale nie na UW  

Co do kawy, to akurat moja rodzina posiadała specjalny czajnik do jej parzenia. Używali go głównie kiedy przychodzili goście. Jeśli ktoś jest kawoszem i bez kawy nie może żyć, radzę zabrać swoją ulubioną kawę ze sobą Co do braku czajnika... Ja podgrzewałam wodę na herbatę w rondelku, raczej w mikrofali bym tego nie robiła, bo herbata raczej by się nie zaparzyła.  

Cassie > 20-01-2014, 19:20

Moi hości mieli ekspres

prettyvisitors > 22-01-2014, 22:57

A moi ani rondelka, ani ekspresu i się nauczyłam takie mleko z kawą pić, do tej pory czasem sobie wieczorem taką zrobię albo do śniadania
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna