-
-
Re: TANIA SILA ROBOCZA!?
Adderall > 31-08-2011, 0:42
Nie napisali nic o godzinach, więc trudno powiedzieć. -
kingulath > 08-09-2011, 0:17
Hej. Może tu mi pomożecie. jestem w Szwajcarii ponad 6 tygodni. w pierwszym miesiącu host nie pracował jeszcze, więc ja była tylko "obok", na początku "oglądałam", potem "pomagałam" itd. Od kilku dni jestem sama z małym. W Szwajcarii maksymalna ilość godzin na tydzien = 30, na dzien = 5. W poniedzialek pracowałam 8 godzin, wczoraj 10 ! godzin, a dziś 7. co daje już 25 godzin, a jest dopiero środa. Do tego dodam, że wczoraj po kolacji zostawili wszystkie naczynia na blacie, bo w zmywarce były już umyte naczynia i nie wyciągnęli ich. Zostawili mi wszystko na rano!
Ponadto dzisiaj dziecko mi groziło (Kinga, to jest dla mnie obojetne, czy tu bedziesz tutaj, czy w Polsce) i w ogóle pogrywa sobie ze mną i mnie nie słucha.
Co teraz?? -
marta1990 > 08-09-2011, 0:42
A jak umawiałaś się z hostami na początku? Jeśli ci to nie odpowiada(wiadomo nikomu by nie pasowało pracować tyle) to przede wszystkim powinnaś z nimi porozmawiać, ale zupełnie spokojnie, bez nerwów. Ja też na początku jak głupia siedziałam cały dzień z dziećmi, teraz sama robię sobie przerwę (bo mama dzieci cały czas jest ze mną), jeśli ja o siebie nie zadbam, to nikt tego nie zrobi. Doszłam do wniosku, że ważny jest mój komfort, a nie ich opinia o mnie. Choć i tak spędzam z nimi dużo, za dużo czasu i już wariuję. Nie wiem jak tu wytrzymam... -
kingulath > 08-09-2011, 11:54
cześć. Pytałam się ich na skypie ile będę pracować, ale nie dostałam dokładnej informacji. Poza tym z dwa tygodnie temu fajnie sobie gadałyśmy z Hostką i ona mówiła o różnych rodzinach tutaj, problemach, że au pairki nie maja umów itd. i potem powiedziała coś takiego, że oni zawsze chcą, żeby au pair czuła się dobrze i dbają też o to, by nie pracowała więcej niż 30 godzin tygodniowo!
Dziś rozmawiałam z nią o tym, co powiedział do mnie jej syn.
Stwierdzam, że tak bardzo kochają swojego jedynaka, że nigdy winny nie będzie.
Powiedziała, że porozmawia z nim itd, że mam się nie stresować. Ale do cholery! on ma 6 lat i takie teksty, jakby królem świata się stał!
na koniec tygodnia, gdy będę wiedziała dokładnie ile przepracowałam w tygodniu porozmawiam z nią o tym... Najgorsze jest to, że już mieli wcześniej 3 au pairki i pisze z jedną, ona wypowiada się w samych superlatywach! Do niej też mam zamiar napisać w związku z tymi godzinami i też na końcu tygodnia.
Nie chcę tutaj się sztucznie usmiechać, bo nie pasuje mi harować jak w Hameryce! ;~!! -
Adderall > 08-09-2011, 12:23
Jeśli będziesz pracować więcej niż te 30h powinni Ci więcej zapłacić. Ja też w tym tygodniu nie miałam wolnego w związku z przeprowadzką i zapłaciła mi więcej. -
kingulath > 08-09-2011, 20:18
tylko, że wątpię, że po miesiącu oni będą mniej pracować ...tak więc, myślę, że i ja mniej pracować nie będę przez mój cały roczek !! -
Adderall > 08-09-2011, 20:27
Więc zarobisz więcej. -
kingulath > 08-09-2011, 22:44
haha! dobrze by było! -
paullin_a > 27-08-2012, 14:09
Dziewczyny mam pytanie
Jak naprawde jest z tym gotowaniem ?
Gotujecie dla hostow czy tylko dla dzieci ?
Pozdrawiam -
kajtuś > 27-08-2012, 15:38
[quote name="paullin_a"]Dziewczyny mam pytanie
Jak naprawde jest z tym gotowaniem ?
Gotujecie dla hostow czy tylko dla dzieci ?
Pozdrawiam[/quote]
A jestes z agencji? Jak sie umawialas z rodzina? Czuje sie zdyskryminowany, bo jeste facetem
Do obowiazkow au pair nalezy przygotowywanie prostych posilkow dla dzieci
Ale zalezy jak wlasnie sie umawialas, co masz w umowie, jezeli jechalas z agencji.