-
-
Re: wiza-jak wygląda spotkanie z konsulem?
Emm > 22-06-2005, 14:10
a ile czasu idzie paszport do domu? -
kasik > 22-06-2005, 14:17
Maja 5 dni roboczych od daty wizyty w ambasadzie na dostarczenie paszportu, czyli ja powinnam dostac do poniedzialku -
Gość > 22-06-2005, 14:50
no to elegancko :lol:
nie ma to jak juz "byc po"
ja na wszelki wypadek wykupuje ubezpieczenie od nieotrzymania wizy :? -
MONIKA > 22-06-2005, 15:39
See, Kasik!
A ja wlasnie ta z denkami mialam. -
NELTILIA > 22-06-2005, 17:54
No widzisz kasik - bylo sie bac? hehe
Ja u konsula bylam w srode a juz w poniedzialek moj paszport przyjechal do mnie z wiza)) tak wiec szybko! Mieszkam jakies 250 km od Krakowa -
kasik > 22-06-2005, 18:40
Oczywiscie, ze nie bylo sie czego bac
Ale to wiem teraz, jak juz jest po wszystkim.
Mieszkam 30 kilosow pod Warszawa i bede z niecierpliwoscia czekac na paszporcik ( a w paszporcie to mam tak ohydne zdjecie sprzed 5 lat... :twisted:) -
Emm > 22-06-2005, 19:35
zlamalam sie, wlazlam na forumale tylko na sek.
Ja wlasnie mam wymieniany paszport na nowy. Poszlam do referatu, powiedzialam babce, ze wyjezdzam na 2 lata za granice, bo sie burzyla, czemu juz teraz wymieniam, bo waznosc jeszcze cale 2 lata wlasnie.Zdjecie wreszcie jako takie bedzie, bo poprzednie bylo tragiczne, po prostu wstretne.
Tyle ze u mnie jest sprawa taka, ze paszport odbieram 14 lipca, a potem musze sie wyrobic z dostarczeniem go do 28 lipca, bo 29 wyjezdzam na wakacje.
Czyli musze sie w tych dniach zmiescic z wizyta w konsulacie. Kurwa,no.
Nic, najwyzej poleze do tego kogos z dhl-u i bede blagac go o priorytet. -
Gość > 22-06-2005, 19:43
no to Emm, maz napiete terminy! musisz sie skoncentrowac :lol:
aa..i nie martw sie z tym złamaniem. ja pisze 3 rozdział pracy i tez dzis w ogole mialam tu nie wchodzic 8O -
kasik > 22-06-2005, 19:49
W dwa tyg. powinnas sie wyrobic. Od razu jak dostaniesz papiery dzwon i umawiaj sie po 14 lipca, to wtedy sie wyrobisz. Ja dzwonilam do ambasady w srode i pierwszym terminem byl wtorek, czyli niecaly tydzien. A na papiery wizowe z cc czekalam dokladnie 13 dni (lacznie z weekendami) od dnia kiedy bylo obustronne potwierdzenie akceptacji. To Tobie juz niedlugo powinni przyslac, kiedy dzwonila do Ciebie Sylowa albo inna pinda z pytaniem czy zaakceptowalas rodzinke? -
Emm > 22-06-2005, 20:07
glupie pizdy nie dzwonily jeszcze!!!!zadzwonie jutro do biura i zapytam czy maja potwierdzenie, bo jesli nie, to sie wkurwie, bo beda mi musieli te papiery dhl-em chyba slac!
powiem , ze wyjezdzam za granice na poltora miesiaca. niech kombinuja.