• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)
  • Re: Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

KajaWroc > 09-05-2011, 19:41

no albo darmowy burdel!

rosario > 09-05-2011, 19:54

kaja, jak to?

KajaWroc > 10-05-2011, 0:15

nie tylko nie myslcie ze mnie cos takiego spotkalo!!! ja nie , nikt z moich znajomych tez nie , ale gdzies czytalam na internecie kiedys ze jeden koles mocno dostawial sie do swojej "gościowy"

rosario > 10-05-2011, 1:40

aaaa, w tym sensie ;P

no właśnie, gdybym miała sama gdzieś jechać (ale i tak raczej nei jestem aż tak odważna ) to bałabym się m.in. takiej sytuacji właśnie

Sake > 10-05-2011, 19:18

Zgniełe jabłka mogą zdarzyć sie w każdym koszyku.

Wszystko z głową, a nie zginiecie.

blackcar > 10-05-2011, 23:34

no trzeba uwazac i najlepiej jechac do dziewczyny i nie przyjmować chlopakow, moją kolezankę we włoszech włoch z cs chciał zgwałcic ale mu po pysku dała;p A jak sie ktos boi, to tylko na kawe sie spotkac itd, ja kilka razy z chinczykiem sie spotkałam i ucze go teraz polskiego , ale zadnych nieprzyjemnych sytuacji nie mialam, mimo ze nawet go zaprosiłam do domu na kawe

Sake > 13-05-2011, 18:46

Cytat:najlepiej jechac do dziewczyny i nie przyjmować chlopakow

No nie do końca tak, chociaż dziewczyna cię (raczej) nie zgwałci. Ja byłam goszczona tylko przez facetów, jeden z nich później nocował u mojej koleżanki i nic się nie stało. Wręcz przeciwnie - dzięki temu zyskaliśmy świetnego przyjaciela i niesamowite wspomnienia (np: impreza z gejami :mrgreen: )

Włosi mają specyficzny charakter. U nich to normalne, że małżeństwa się zdradzają - zarówno babka ma na boku kogoś jak i facet. Poza tym mają słabość do dziewczyn z niebieskimi oczami, oraz blondynek - a połączenie tych dwóch cech jest gwarancją małpiego rozumu u południowców.

Inna sprawa, że często dziewczyny prowokują swoim zachowaniem, a jak przychodzi co do czego to panikują i odgrywają straszne ofiary. (nie zawsze, ale zdarza się)

Anyway... Wszystko z głową! Nie zrażajcie się do wszystkich facetów na CS. Jeśli się boicie, możecie napisać do którejś z dziewczyn które gościł, jechać z koleżanką/kolegą... Poza tym często CSi nie mieszkają sami. Mają współlokatorów/dziewczynę.

Kilka rad z mojej strony:

-Jeśli macie jakiekolwiek złe przeczucia - wybierzcie inną osobę.

- zostaw namiary, na osobę do której jedziesz, komuś, komu ufasz.

- Nie rozpakowuj wszystkich maneli - w razie kłopotów łapiesz walizkę i wiejesz.

KajaWroc > 13-05-2011, 18:50

mnie i kumpele tez goscilo 2 facetow- heterykow i byli ok , Wlosi ale nie stereotypowi

blackcar > 15-05-2011, 20:39

No wiAdomo, zalezy Ja tam patrze się też na komentarze.

Sake > 15-05-2011, 22:57

[quote name="blackcar"]No wiAdomo, zalezy Ja tam patrze się też na komentarze. [/quote]

Do tej pory, przeglądając różne profile, zobaczyłam tylko 3 negatywne komentarze. Taki system oceniania nie jest do końca wiarygodny. Tak, jak na allegro -jak ty mi negatywna to ja tobie też. Z drugiej strony ludzie są różni. Ktoś kogo uważasz za skończonego buraka, chama i pedofila dla drugiej osoby może okazać się ucieleśnieniem świętości, dowcipu i dobrego wychowania.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna