• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

nicola_1992 > 03-11-2010, 18:26

no wiadomo, wakacje rzecz najważniejsza ;-P

alicjakkk > 05-11-2010, 0:33

Hej Dziewczyny!

Jaką wybierzecie organizację załatwiającą cały wyjazd? Czytałam dyskusje na temat Prowork oraz CC,ale są dość stare. Ja wybrałam Prowork,ale czytałam też tutaj o "Cinderla" . zamierzam już z tym ruszać powoli ( tak gdzieś w styczniu lub za miesiąć złożyć gdzieś dokumenty i jazda).

Joan > 05-11-2010, 20:55

Jutro o 8 rano moja chwila prawdy

szuszuvp > 05-11-2010, 21:36

Joan dasz radę trzymam kciuki :) tylko wiesz...spokojnie i bez nerwów :D

martak > 05-11-2010, 22:20

Oo, Joan, trzymam kciuki

Ejj właśnie dziewczynki, jak tak temat o agnecjach ruszył to wy jaką/jakie wybieracie?

Ja wciąż wacham się między CC a Proworkiem i szczerze męczy mnie ten problem od dwóch miesięcy i się wciąż nie mogę zdecydować...

szuszuvp > 05-11-2010, 23:18

ja (jak już zresztą kiedyś pisałam) zdecydowałam się na au pair in america :) tzn. wszystko ruszy dopiero tak w styczniu/lutym, bo to chyba wystarczy. nie wiem czy to dobry wybór, bo nawet nie znam osobiście nikogo kto z nimi jechał...a im więcej myślę nad agencją tym gorzej i mam tylko większy mętlik w głowie, więc wolę chyba pozostać przy tej jednej i nie zastanawiać się nad innymi :P ale nie mówię, że nagle mi coś nie odbije i nie zmienię decyzji w ostatniej chwili.

Joan > 06-11-2010, 16:13

nie zdałam ;/ po 50 minutach jazdy wymusiłam pierwszeństwo a miałam już skręcać zaraz na drogę gdzie jest pord ;/ jestem taka mega zła na siebie..

zlosnica > 06-11-2010, 16:34

Spokojnie, kurs na prawo jazdy to nie wyścigi, to, że ktoś zda za pierwszym razem nie znaczy, że te jeździ lepiej niż ten, który zdał za 10. Po prostu miał szczęście, zapamiętał drogę, cokolwiek. Podejdź do tego tak, że im dłużej jeździsz z instruktorem, tym pewniej później będziesz się czuła na drodze, a przecież nie jest łatwo zapanować nad samochodem, przez brak umiejętności można odebrać komuś życie.

martak > 07-11-2010, 5:15

Dokładnie, Joan, nie denerwuj się, zdarza się każdemu

Nie i tak jak pisze zlosnica, nie trzeba zdać za pierwszym razem żeby być potem świetnym kierowcą... mi na przykład jedyne co żal, że nie zdałam za pierwszym, to że trzeba płacić nie mała kasę za następny egzamin...

Ale co tam, nie złamie mnie to

Umówiłaś się już na następny termin? Ja mam 18 listopada o 8:15 8O

Mam nadzieję, że dotrę na czas, będę musiała wstać koło 5:30 żeby dotrzeć na czas

szuszuvp > 08-11-2010, 11:59

Joan nie przejmuj się nie ma sensu :) następnym razem będzie lepiej :) a masz już ustalony kolejny egzamin?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia