-
-
Re: Poczuj sie jak w domu ?
Ponczek > 02-09-2010, 17:39
mnie nigdy nie placa za dodatkowe babysitingi miałąm miec dwa a mam 4- 5 i tyle bez gadania nie wiem jak bedzie traz ale w wakcje miałąm pracowac 5 godzin dziennie pracowałm 12 wiec ... soryy bardzo zlosnica masz gdzies niedaleko swojego au-pairowani domek swoj ? zazdroszcze ale to nietypowe
Potwor sie troche uspokoil gadałmz hostka powiedziałaoczywiscie ze potwor mnie lubi tylko miuis sie przyzywczaic .. i ze ja mam stosowac swoje wąłsne metody i robic co uwazma z nia taaa a jak cos jest nie tak to jest na mnie ;paa no i jak mowiła rano potworkowi ze ma byc grzeczny tos ie rozpłakałamalenstwo i powiedziało ze nie umiem zmywac i nie lubie ich jedzenia bo jest zaostre dla mnie i nie chce byc ze mna tylko z mama... aa apropo jedzenia czesc rzczy kupuje sama slodyczy czy czegos na co mam akurat ochote ale stwierdzam ze trzeba im powiedzic co sie lubi zeby czasem kupili bo jesli np musisz zjesc jogurt codzinnie a oni nie maja to zbnkrutujesz na pierdołach -
Yoanna > 02-09-2010, 18:11
[quote name="Ponczek"]mnie nigdy nie placa za dodatkowe babysitingi miałąm miec dwa a mam 4- 5 i tyle bez gadania [/quote]
to moze zle ze bez gadania? porozmawiaj z nimi o tym. -
karolinka > 02-09-2010, 18:32
wydaje mi sie, ze babysittingi wliczaja sie w kieszonkowe.. -
mloda > 02-09-2010, 20:55
my sie umowilismy, ze polowe biletu place ja, polowe oni, ale jak przyjechala to T zapytala sie czy nie chce odrobic tego w baysitiinigach. Tak wiec zostalam moze 3-4 razy z chlopcami i mysle, ze jest to odpracowane. Teraz jak beda chceli gdzies wyjsc to pogadam z nimi. Wiem, ze w jeden weekend wyjezdzaja do Cork, zsotane z babcia ale i tak bede wiecej pracowac wiec tez musze sie o to zapytac :roll: -
zlosnica > 03-09-2010, 0:27
No tak, to teraz wyszło, że ja jestem pazerna :lol: :lol: Ale buu, jak można zabrać dwudziestolatce KAŻDY piątek?Anyway, dzisiaj dostałam daty ich wyjazdów i mam wolną chatę sobota-poniedziałek, za dwa tygodnie znów i... od 12 grudnia do 5 stycznia Prawie miesiąc wolny, aaa! ależ się cieszę Wtedy na pewno poczuję się jak w domu
[quote name="Ponczek"]zlosnica masz gdzies niedaleko swojego au-pairowani domek swoj ? zazdroszcze ale to nietypowe[/quote] Tak, właśnie tak mam Na co dzień mieszkam w sąsiednim mieście Dzięki temu nie przerwałam studiów, a to był dla mnie priorytet -
Yoanna > 03-09-2010, 1:15
bo ty w polsce jestes, tak? -
zlosnica > 03-09-2010, 8:03
Tak, tak się złożyło, że mnie znaleźli, napisali czy mogę nauczyć ich dziecko języka i zostałamDla mnie super opcja, wilk syty i owca cała. Chociaż nie powiem, że nie zazdroszczę Tobie, Dzoanie i innym dziewczynom, bo mieszkanie w Londynie to moje małe marzenie -
mloda > 03-09-2010, 11:58
Zlosnica skoro pozniej tyle wolnego bedziesz miala, to tez im sie nie dziwie, ze chca zeby to troche odpracowala, to nie jest do konca fair, ale z tego co piszesz to ponad miesiac wolnego i za pewne platnego tak?
A powiedz mi, oni sa Polakami czy innej narodowosci? -
zlosnica > 04-09-2010, 11:52
Nie no, nie sądzę, żeby mi za to zapłaciliz jakiej racji mają mi płacić skoro nie pracuję? jeszcze zostanę w ich domu więc będą musieli płacić za mnie rachunki Może jakiś dodatek na święta, ale nie wydaje mi się, żeby zapłacili mi za cały miesiąc. Teraz jak wyjeżdżają, to na weekendy, a ja pracuję pon-pt i za tyle mam płacone Oni są amerykanami. -
mloda > 04-09-2010, 13:21
Dziwie sie, ze tak sie cieszysz, ze nie bedizesz pracowac przez miesiac, bo zostajesz bez kasy... Ja bym powaczyla o tem misiac nieplaconego, bo w koncu ty zostaniesz bez pieniedzy, a co Cie obchodzi ze oni na tak dlugo wyjezdzaja.... :roll: Moze nie calosc ale na pewno jakas czesc.