-
-
Re: Nasze aupairowe pokoje :)
antoninatosia > 08-06-2012, 10:50
-
moya > 11-06-2012, 23:06
http://nice-thick-feathers.blogspot.nl/ ... dzien.html moj pokoj
wow, to ja jestem troche inna, bo kolo mojego pokoju jest pomieszczenie na pralke i obok miejsce na brudne rzeczy, codziennie tam rzucam swoje i hostka jak nastawia to moje od razu tez... Czasem sprzataczka to robi. Ale teraz sie zaczelam zastanawiac... Chociaz moja na poczatku powiedziala zebym dawala tutaj swoje brudne ubrania, wiec mysle ze ok i im to nie przeszkadza. -
marika1 > 11-06-2012, 23:14
no ja teraz jestem już po paru praniach i jest u mnie tak, że jak hostka robi pranie rzeczy np bialych, to przychodzi do mnie i pyta, czy mam cos, a jak tak, to zebym wrzucala do pralki. potem ona sie juz tym zajmuje i przynosi mi ladnie zlozone i wyprasowane rzeczy - ze az mi glupio, ze dokladam jej dodatkowej roboty...
ale nie wiem, nie moge sie przemoc z bielizna, moze stwierdzicie, ze to glupie, ale jakos niezrecznie mit ak, zeby hostka potem ogarniala moje majtki xd -
marvellous > 12-06-2012, 0:06
[quote name="marika1"]no ja teraz jestem już po paru praniach i jest u mnie tak, że jak hostka robi pranie rzeczy np bialych, to przychodzi do mnie i pyta, czy mam cos, a jak tak, to zebym wrzucala do pralki. potem ona sie juz tym zajmuje i przynosi mi ladnie zlozone i wyprasowane rzeczy - ze az mi glupio, ze dokladam jej dodatkowej roboty...
ale nie wiem, nie moge sie przemoc z bielizna, moze stwierdzicie, ze to glupie, ale jakos niezrecznie mit ak, zeby hostka potem ogarniala moje majtki xd[/quote]
haha apropo majtek to mam tak samo ;p a co jak beda mieli jeden kosz na bielizne i wtedy ich rzeczy z moimi sie beda walaly, brudne gacie i wszytsko? hah ;p
moya, pokoj cudowny! woww -
marika1 > 12-06-2012, 0:18
no ja od razu wrzucam rzeczy do pralki niby, ale i tak, no nawet te czyste majtki, ale jak pomyślę, że ona będzie je brała potem wieszała i potem mi je da, to tak niezręcznie. i w sumie nie wiem co na to wymyślić - na razie jak głupia, piorę je ręcznie ;ściana; -
moya > 12-06-2012, 17:32
moja ma pralka, i nad nia suszarke do ubran, ze wrzuca do niej, i po godzinie wszystko juz jest suche, jakbym nawet prala recznie to nie mialabym gdzie wieszac, a poza tym, moja hostka jest tak zakrecona, ze z 10 razy mi przyniosla nie moje rzeczy, bo sama juz nie wie kogo to jest, czy jej, czy moje, czy kogos tam jeszcze z domu... -
prettyvisitors > 12-06-2012, 18:16
U mnie pranie robi America, która jest tu codziennie od 8 do 14. Ja dostaję wysuszone ciuchy dzień później.
Co do majtek, to rozumiem Was dziewczyny, sama mam ten problem, bo nie daje ich do uprania. Piorę ręcznie i wieszam we własnej łazience. -
moya > 12-06-2012, 19:35
ja w zasadzie swojej łazienki nie mam, ani tez wlasnie jakies suszarki. -
agniesia > 12-06-2012, 21:34
Dziewczyny, ale macie super pokoiki! *.* zakochałam sięna moim blogu są ze dwa zdjecia, które dostałam od hostki, ale jak tylko przyjade i się urządzę to na pewno pokaże bardziej mój pokój -
marika1 > 12-06-2012, 22:38
haha w moim przypadku pokój "bardziej mój" wygląda tak, że ustroiłam go we wszechobecny bałagan <ok>