-
-
Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?
kasia_k > 09-08-2010, 3:54
Ja też jestem na etapie szukania agencji i na początku odrzuciłam CC ze względu na dość wysoką opłatę w porównaniu z pozostałymi agencjami. Myślałam o Prowork albo o Gawo, ale teraz to już sama nie wiem :roll: -
Coco > 09-08-2010, 10:31
Ja też z początku odrzuciłam CC bo pomyślałam, że taniej trochę wyjdzie Prowork albo Gawo i zdecydowałam się na Prowork. Ale pominęłam np. że w CC płacisz po znalezieniu rodziny. I teraz kiedy właśnie zdecydowałam się na nich, bum, podwyżka... Dla mnie chyba trochę za dużo :( -
ell > 09-08-2010, 10:51
racja, CC będzie teraz bardzo drogie, ale oni już byli tacy drodzy. Przez ostatnie 2,3 lata było taniej, ale teraz widać wracają do starej polityki. Zresztą teraz aż tak tanio też nie jest, bo ja np. płaciłam 540 (opłata programowa) + 1690 (ubezp. rozszerzone, bo niby jest za darmo podstawowe, ale pyt. kto się na to odważy) + ponad 500 zł wiza (to niezależne od agencji jest w sumie) + koszty dodatkowe (zaświadczenie o niekaralności, ksera itp.), w sumie ok. 3000 zł :| Koszty niestety są spore... -
girlonblack > 09-08-2010, 11:28
dziewczyny pomimi ze nie ma reguly w jakim czasie znajdziecie rodzine,pamietajcie ze w CC nawet po oplacie programowej musicie placic jesli chcecie miec rozszerzone ubezpieczenie dodatkowe 1600 zł czy ile tam,a w Proworku w kwocie 750 macie juz to ubezp. rozsrzezone od razu.moim zdaniem prowork bije zdecydowanie na glowe.i nigdzie nie ma powiedziane ze w CC szybciej rodzine znajdziecie -
Coco > 09-08-2010, 11:40
No niby tak. Ale ja już kiedyś poruszałam tą kwestię na forum (brak jednak odpowiedzi). Czy to ubezpieczenie w Prowork jest RZECZYWIŚCIE rozszerzone w zestawieniu z tym rozszerzonym z CC? Czy jest rozszerzone tylko z nazwy? Kto wie? Kto porównał, wgłębił się? -
ell > 09-08-2010, 12:05
nie wiem co oferuje rozszerzone ubezp. z Proworku, ale to z CC to np. nielimitowane koszty leczenia, za wizytę u lekarza płaci się tylko 35$, jeśli zaginie Ci bagaż dostaniesz 5000$, jeśli coś się przydarzy poważnego komuś z Twojej rodziny to wyślą Cię do Polski na swój koszt, 200$ na dentystę itp. -
ell > 09-08-2010, 12:08
aha, dostajesz też kartę zniżkową do aptek takich jak CVS (czyli sieć w całych Stanach) na recepty, witaminy itp. i zniżkę na okulary/soczewki + zniżkę w fitness clubach -
Joan > 09-08-2010, 12:30
-
girlonblack > 09-08-2010, 13:53
w proworku jest faktycznie to rozszerzone ubezpieczenie tak jak w CC i jest w cenie od razu -
Ash > 09-08-2010, 15:34
W taki razie ja odrzucam CC po tej podwyżce. Jeszcze dziś wyślę dokumenty. A co.
Rozwiałyście moje wszelkie wątpliwości
Swoją drogą ja mieszkając w UK przez 18mc ani razu nie byłam u lekarza, ale niestety nigdy nie wiadomo...
No dobra raz byłam, ale na złość dałoby radę przeżyć to zwykłymi witaminami