• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomozcie poczatkujacej au pair;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomozcie poczatkujacej au pair;)

• Pomozcie poczatkujacej au pair;)
  • Re: Pomozcie poczatkujacej au pair;)

KaTe_18 > 16-07-2010, 20:52

Wiem ze emailem ale podpis wystawiajacego referencje tez musi byc... chialam sie tylko dowiedziec czegos wiecej na ten temat bo jest to moj pierwszy wyjazd jako au pair

mloda > 16-07-2010, 23:06

nie musi... :roll: nie przesadzajmy...

dosiunia > 16-07-2010, 23:59

ja uwaza ze referencje powinny byc jak kazdy inny dokument, napiac, podac jakies ane kontaktowe i podpis, bo to musi bc chyba wiarygodne nie? przynajmniej ja o takie poprosze moich obecnych hostow.

mloda > 17-07-2010, 12:00

Ja takich nie mam i miec nie bede. Przy wyjezdzie mialam wazniejsze sprawy do zalatwienia jak referencje. A teraz jak niby mialam to zdobyc? Prosic o recznie napisane referencje, prosic o zekanowanie tego i wyslanie? Kto ma na to czas? Poza tym skoro podany jest nr telefonu i adresy e-mail to bardzo latwo to sprawdzic. Poza tym nie uwazam, ze referecje z operowania albo opieki nad dziekciem byly brane od uwage przy aplikowaniu do pracy w jakims biurze, urzedzie, itp. :roll:

Katka > 17-07-2010, 13:00

to zależy do czego nam te referencje jeśli rodzina chciała to zazwyczaj starczy im nr telefonu..

a jesli bedziesz po powrocie chciała pracować w jakimś centrum dziecka jako animator etc to takie pisemne referencje bardzo się przydadzą

KaTe_18 > 27-07-2010, 19:51

Cześć. Mam takie pytanie czy któraś z dziewczyn orientuje się jak to jest gdy sie wyjezdza od razu przez angielska agencje? Wiem tylko ze trzeba zaplacic jakas oplate rejestracyja ale kiedy i gdzie nei mam pojecia. Jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o odpowiedz

Pozdrawiam.

WhiteDove > 29-07-2010, 13:41

Z tego co dziewczyny pisały agencje angielskie dla operek są darmowe, bo płacą im rodziny. Najlepiej poczytaj na stronie jakie sa warunki, co i kiedy trzeba dostarczyć itp. Ja też chciałam przez angielską swego czasu się starać, ale moje zdolności językowe nie pozwalały na swobodne zapoznanie się z wszystkimi wymaganiami, dokumentami i innymi istotnymi sprawami:-P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia