-
-
Re: Au Pair in America
Sharon > 29-11-2012, 11:23
Ja też mam drobne pytanie: Zanim zgłoszę sie do tej agencji, muszę mieć paszport, wypełnione referencje z tej agencji (Bede miala trzy dla dzieci, trzy charakteru: z czego dwa od osob spokrewnionych dla dzieci i jedno od osoby obcej - w sensie niesporkewnionej, wystarczy czy trzeba wiecej?), deklaracje medyczna (ktora wypelniam sama czy z podpisem lekarza?), film, zdjęcia z dziećmi i co jeszcze? Chce sie dobrze przygotować, żeby nie jeździć po pięć razy ;< -
Jarzebinka > 29-11-2012, 12:17
Generalnie to jest tak, ze wypelniasz aplikacje w necie, tam zostaje Ci przydzielony przedstawiciel z twojego miasta i on Ci wszystko mowi. Referencji musisz miec 3, ale z poza rodziny. Ja mialam 4 a i tak zadzwonili tylko do 3. Gdzie ty chcesz jechac? Chyba, ze od razu na interview? Deklaracje medyczna, czyli ta jednostronna wypelniasz sama. Ta co ma 4 strony z lekarEm, ape dopiero po znalezieniu rodziny. Zaswiadczenie o niekaralnosfi, prako miedzynarodowe. To chyba wszystko, na intervviw i tak tylko sprawdzaja, a dokumenty musisz wyslac do Wawy listem. Mam nadzieje, ze pomoglam -
balbina > 29-11-2012, 13:00
Jak już się zgłosisz do agencji to oni Ci wszystko wytłumaczą i dadzą Ci papierki m.in. dot. referencji etc. także bez spiny
u mnie lekarz wszystko sam wypełniał w deklaracji medycznej -
Jarzebinka > 29-11-2012, 13:43
Tylko w APiA sa dwie deklaracje, jedna wypełniana tylko przez nas, a druga od lekarza i od nas -
Jarzebinka > 23-12-2012, 17:17
dostałam takiego meilaTak dla wiadomości dziewczyn z Apia które wyjeżdżają po nowym roku!!
Od stycznia 2013 roku zmienia się miejsce szkolenia, które odbywają wszystkie nasze au pair po przylocie do USA.
â€Orientation†Au Pair in America zostaje przeniesione z Sheraton Hotel w Stamford, CT do Double Tree Hilton Hotel w Tarrytown, New York (przy rzece Hudson). Jeżeli planujesz wylot do USA w roku 2013, czeka Cię więc szkolenie w nowym, jeszcze bardziej ekskluzywnym hotelu, położonym zdecydowanie bliżej Nowego Jorku! -
goodmorningamerica > 23-12-2012, 21:39
Podoba mi się słowo "ekskluzywnym" hahaha -
Sharon > 29-12-2012, 13:44
Oj, mi zdecydowanie też ;>
Narazie problemów brak z tą agencją, czasu tylko ciągle nie mam. A nie wiecie, w jakim urzędzie mogę pobrać zaświadczenie o niekaralności? Czy muszę iść do sądu po to?
I z tymi referencjami, też musiałyście, w przypadku osob, ktore nie mowia po angielsku, kazać im napisać referencje po polsku i je przetłumaczyc? Ja zrobilam tak jak przy CC, to znaczy ze mówiły mi dziewczyny, co chcą napisać a ja im to od razu tłumaczyłam - one wpisywały, podpisywały i zaznaczały, ze nie mówią po angielsku. Moja koordynatorka stwierdziła, ze to moze byc tłumaczenie i musze referencje zebrać raz jeszcze - tłuczenie sie po tych rodzinach w przypadku rychłej matury jest uciążliwe. Naprawde w Bostonie nie przyjmą mi takich referencji jakie już mam? -
madz > 29-12-2012, 15:52
zaświadczenie o niekaralności można dostać tylko w sądzie
a jeśli chodzi o referencje, to w CC agencja nie uznaje od razu tłumaczonych referencji, tylko po polsku też muszą być jeśli osoba nie zna angielskiego - chyba, że są to referencje on-line. -
Sharon > 30-12-2012, 12:27
[quote name="madz"]
a jeśli chodzi o referencje, to w CC agencja nie uznaje od razu tłumaczonych referencji, tylko po polsku też muszą być jeśli osoba nie zna angielskiego - chyba, że są to referencje on-line.[/quote]
Hmm..dziwne bardzo.. Mi przyjęli, a miałam zrobione tak, że ci, ktorzy pisali mi referencje po polsku mi mowili co chca, zeby bylo, ja to tlumaczylam na kartce obok i osoba taka przepisywała to na kartkę referencyjną. W CC mi przyjęli bez problemów, w APiA nie chcą, twierdząc, ze w Bostonie im to zawrócą. -
goodmorningamerica > 30-12-2012, 13:37
Czyli co? Referencje do aplikacji po polsku, a oni potem sobie je przetłumaczą? To ma być na osobnej kartce, czy co?