• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair in America

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Au Pair in America

• Au Pair in America
  • Re: Au Pair in America

Sharon > 29-11-2012, 11:23

Ja też mam drobne pytanie: Zanim zgłoszę sie do tej agencji, muszę mieć paszport, wypełnione referencje z tej agencji (Bede miala trzy dla dzieci, trzy charakteru: z czego dwa od osob spokrewnionych dla dzieci i jedno od osoby obcej - w sensie niesporkewnionej, wystarczy czy trzeba wiecej?), deklaracje medyczna (ktora wypelniam sama czy z podpisem lekarza?), film, zdjęcia z dziećmi i co jeszcze? Chce sie dobrze przygotować, żeby nie jeździć po pięć razy ;<

Jarzebinka > 29-11-2012, 12:17

Generalnie to jest tak, ze wypelniasz aplikacje w necie, tam zostaje Ci przydzielony przedstawiciel z twojego miasta i on Ci wszystko mowi. Referencji musisz miec 3, ale z poza rodziny. Ja mialam 4 a i tak zadzwonili tylko do 3. Gdzie ty chcesz jechac? Chyba, ze od razu na interview? Deklaracje medyczna, czyli ta jednostronna wypelniasz sama. Ta co ma 4 strony z lekarEm, ape dopiero po znalezieniu rodziny. Zaswiadczenie o niekaralnosfi, prako miedzynarodowe. To chyba wszystko, na intervviw i tak tylko sprawdzaja, a dokumenty musisz wyslac do Wawy listem. Mam nadzieje, ze pomoglam

balbina > 29-11-2012, 13:00

Jak już się zgłosisz do agencji to oni Ci wszystko wytłumaczą i dadzą Ci papierki m.in. dot. referencji etc. także bez spiny

u mnie lekarz wszystko sam wypełniał w deklaracji medycznej

Jarzebinka > 29-11-2012, 13:43

Tylko w APiA sa dwie deklaracje, jedna wypełniana tylko przez nas, a druga od lekarza i od nas

Jarzebinka > 23-12-2012, 17:17

dostałam takiego meila Tak dla wiadomości dziewczyn z Apia które wyjeżdżają po nowym roku!!

Od stycznia 2013 roku zmienia się miejsce szkolenia, które odbywają wszystkie nasze au pair po przylocie do USA.

”Orientation” Au Pair in America zostaje przeniesione z Sheraton Hotel w Stamford, CT do Double Tree Hilton Hotel w Tarrytown, New York (przy rzece Hudson). Jeżeli planujesz wylot do USA w roku 2013, czeka Cię więc szkolenie w nowym, jeszcze bardziej ekskluzywnym hotelu, położonym zdecydowanie bliżej Nowego Jorku!

goodmorningamerica > 23-12-2012, 21:39

Podoba mi się słowo "ekskluzywnym" hahaha

Sharon > 29-12-2012, 13:44

Oj, mi zdecydowanie też ;>

Narazie problemów brak z tą agencją, czasu tylko ciągle nie mam. A nie wiecie, w jakim urzędzie mogę pobrać zaświadczenie o niekaralności? Czy muszę iść do sądu po to?

I z tymi referencjami, też musiałyście, w przypadku osob, ktore nie mowia po angielsku, kazać im napisać referencje po polsku i je przetłumaczyc? Ja zrobilam tak jak przy CC, to znaczy ze mówiły mi dziewczyny, co chcą napisać a ja im to od razu tłumaczyłam - one wpisywały, podpisywały i zaznaczały, ze nie mówią po angielsku. Moja koordynatorka stwierdziła, ze to moze byc tłumaczenie i musze referencje zebrać raz jeszcze - tłuczenie sie po tych rodzinach w przypadku rychłej matury jest uciążliwe. Naprawde w Bostonie nie przyjmą mi takich referencji jakie już mam?

madz > 29-12-2012, 15:52

zaświadczenie o niekaralności można dostać tylko w sądzie

a jeśli chodzi o referencje, to w CC agencja nie uznaje od razu tłumaczonych referencji, tylko po polsku też muszą być jeśli osoba nie zna angielskiego - chyba, że są to referencje on-line.

Sharon > 30-12-2012, 12:27

[quote name="madz"]

a jeśli chodzi o referencje, to w CC agencja nie uznaje od razu tłumaczonych referencji, tylko po polsku też muszą być jeśli osoba nie zna angielskiego - chyba, że są to referencje on-line.[/quote]

Hmm..dziwne bardzo.. Mi przyjęli, a miałam zrobione tak, że ci, ktorzy pisali mi referencje po polsku mi mowili co chca, zeby bylo, ja to tlumaczylam na kartce obok i osoba taka przepisywała to na kartkę referencyjną. W CC mi przyjęli bez problemów, w APiA nie chcą, twierdząc, ze w Bostonie im to zawrócą.

goodmorningamerica > 30-12-2012, 13:37

Czyli co? Referencje do aplikacji po polsku, a oni potem sobie je przetłumaczą? To ma być na osobnej kartce, czy co?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia