-
-
Re: Dytka operka w slicznym Colorado:)
Dytka90 > 19-10-2009, 16:52
Ja mam konto dolarowe w Alior banku i chyba prowizji nie place a jak place to taka mala ze niezauwazam... Polecam to konto jedyne dolarowe internetowe z karta visa jakie znalazlam moze jeszcze PKO ma takie bo ta nie bylam bo tego banku jakos nie lubie... Mi sie na hallowemn podoba kostium biedronki chyba go kupie bo tani jest zobaczymy. Ja tutaj to sie bardziej halowen niz Bozego Narodzenia doczekac nie moge swiat to sie troche boje dzieci maja 2tyg wolne a jeszcze pierwsze swieta sama.... -
89dzoana89 > 20-10-2009, 11:04
Konto dolarowe ma tez BZWBK tyle ze oni chyba maestro karte daja;P
Ja mam u nich zalozone funtowe i prowizji tez nie placi sie za wybieranie gotowki
Ajjj...hallowen...w PL to nawet nie ma co robic wtedy;P
Takze bawcie sie, szalejcie i pozniej piszcie jak bylo;* :mrgreen: -
Dytka90 > 20-10-2009, 18:18
A wiec po 2miesiacach pierwsza niejasnosc z hostami. Zawsze jest tak ze jak kupuje jedzenie albo benzyne to mowie im wieczorem ile wydalam zazwyczaj klade w kuchni rachunek i td. Ale czasami zdaza mi sie zapomniec wziasc rachunku wiem ze to zle ale czasami jak jestem z trojka dzieci w sklepie i one sa niegrzeczne to po prostu zapominam. Hostka nigdy mi nie mowila zeby brac rachunki ja to robie sama z siebie i jak zapominam to jest luz ale w ostatni piatek tzn tydzien temu zaplacilam 40$ za benzyne i mowilam hostce w ten pt zr tyler wydalam i czy moze mi dac a i jeszcze za taco bell z dziecmi w czwartek hostka ze jasne i ze da mi pozniej. Zapomniala mi dac na weekendzie wiec jej napisalam smsa wczoraj czy moze mi oddac kase a ona mi odp. Jay (host) handles the payment and said he will talk to you about this when he gets home (jest na tygodniowym polowaniu z Jakobem) i drugi sms If you need gas, I can put gas in the car but if you want 80$ for the last two weeks I will have to wait on Jay. We will start putting gas in the car. Po basenie bo wczoraj wzielam dziewczyny na basen bo poza domem mi szybciej czas z nimi leci przyszlysmy do domu ja wrzucilam basenowe rzeczy do pralki i wtedy hostka sie mnie spytala czy mi nie przeszkadza ze host mi odda za benzyne ja powiedzialam ze luz i nie spytalam ja o co chodzi bo dzieci byly z nami a ja nie chce gadac o takich rzeczach przy nich. Pozniej jechalam na siatkowke i jak wychodzilam to wiedzialam ze mam auto na czerwonym swiatelku z benzyna ale nie mialam czasu czekac az mi hostka zatankuje wiec wydalam swoje 10$ na benzyne i nie bede o tym mowic chyba ze powiedza ze oni nie chca placic za benzyne w moim wolnym czasie to im pokaze ze ja tez kupuje benzyne za swoja kase. Nigdy im to nie przeszkadzalo wiec nie wiem o co kaman ale hostka mi kiedys mowila ze ich ostatnia niania bardzo ci oszukiwala na kase np kupujac zakupy dla hostow kupowala rzeczy dla siebie a hostka jej tak ufala ze ja nie spr i tak samo z benzyna tankowala tez swoje auto wiec moze dlatego nie chca znow byc zbyt ufni. No nic zobaczymy jak to sie ulozy ale tak sie glupio poczulam ze mi nie ufaja a ja sie staram i td... Wlasnie jestem na silowni mala w daycare a ja sie zbieram powoli do godzinnego biegania na bierzni. -
kamildzianka > 20-10-2009, 18:24
No, $40 za benzyne to duzo. Ja tez bym wolala, zeby operka dawala mi paragon. Placilas gotowka? A oni ci nie kaza oplacac benzyny, ktora uzywasz dla siebie? -
Ewelina88 > 20-10-2009, 18:37
Wow, to mimo wszystko jak hosci opłacają benzynę, którą Ty używasz dla siebie to masz bardzo dobrze. Może poczekaj, aż Ci oddadzą to 40$, o 10$ w takiej sytuacji już bym się chyba nie upominała. No ale w sumie nie wiem jak sobie uzgadnialiście tę kwestię. -
Dytka90 > 20-10-2009, 18:46
Wlasnie kurde my nic nie uzgadnialismy na poczatku dostalam plan dnia jak wszystko ma wygladac i tyle oni nie czepiaja sie jak np czasami wroca z pracy i jest balagam bo sami wiedza jak to jest trudno w godzine nakarmic przebrac i wsadzic do auta trojke dzieci albo jak sie troche gdzies spoznimy oczywiscie ja sie staram zeby tak nie bylo. Oni tez nigdy nie powiedzieli mi ze robie cos zle nic takiego i moze ja sie do tego za bardzo przyzwyczailam i teraz przy normalnym problemie moze to nawet nie problem ja sie martwie. Oni zawsze dawali mi kase na benzyne ja jak jechalam np gdzies w weekend to kupowalam benzyne a tak na jazde tygodniowa to nigdy i moze za duzo jezdze ale kurde tu sie inaczej nie da ja duzo jezdze z dziecmi 2razy w tyg gimnastyka, 2 razy w tyg socer (to jest w Colorado Spring od naszego domu jakies 30min autem), codziennie z mala rano jezdze na silownie ja cwicze ona jest w daycare z innymi dziecmi (ona to uwielbia ja tez bo mam wolne) poza tym jezdzimy do parku biblioteki caly czas i wszedzie autem. No nic zobaczymy moze dzisiaj pogadam z hostka jak dzieci beda na dworze albo u siebie... -
Ewelina88 > 20-10-2009, 19:01
A to chyba, że jeździsz z dziećmi to fakt, powinni Ci oddać, bo z jakiej racji masz płacić za własne kieszonkowe, a że przy okazji korzystasz z tego to tylko plus dla Ciebie. Bo ja myślałam, ze Oni płacą Ci za benzyne nawet jak sobie w wolnym czasie jedziesz gdzieś z kolezankami czy coś w tym stylu. To pewnie jak hosta tak Ci powiedziała, ze odda jak przyjedzie mąż to tak pewnie będzieOby W innym wypadku kulturalnie i subtelnie się upominaj -
nina15 > 20-10-2009, 19:11
kurde ja uwazam ze to glupota ze operka musi wykladac kase na paliwo jak jezdzi gdzies z dziecmi. to oni powinni Ci dawac wczesniej na paliwo, zebys nie miala potem takich dylematow zeby prosic ich o zwrot kasy -
Ewelina88 > 20-10-2009, 19:35
No bo tak powinno być, chyba że Oni sa tak zajęci, że nawet o tym nie pamiętają. Albo chcą Cię wrobić. Jak się nie upomnisz, to więcej kasy zostaje dla Nich, no ale nie wiem jacy Oni tam są, także nie będę Ich podejrzewała o jakieś nieczyste zagrania he he -
Dytka90 > 20-10-2009, 21:10
To jest tak ze oni zapominaja maja duzo rzeczy na glowie praca i td i ja im przypominam ja wiem ze oni specjalnie nie zapominaja wydaje mi sie ze ich znam na tyle. A po drugie oni mi daja gotowke a nigdy jej w dfomu nie maja bo zawsze placa karta wiec jak ja im mowie to jada do bankowatu czasami sa zmeczeni i pytaja czy mi bardzo trzeba i td. Ja mi przypominam o tym co dzieci maja w szkole ze mala ma za dluga grzywke i musimy isc do fryzjera i td. Oni duzo pracuja i tez troche po to mnie maja zebym ja takie rzeczy ogarniala. Mam nadzieje ze pogadamy o tej benzynie i bedzie znow super jak przedtem a z benzya to jest tak ze jak jezdze w tygodniu po pracy to na "ich" benzynie. Fajne to forum bo rodzicom o takich sprawach nie mowie bo oni zaraz by sie przejmowali znajomi do konca nie rozumieja bo jak. Nigdy nie mieszkali z obcymi ludzmi nie mieli na glowie trojki dzieci i dwa psy.