• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Dopiero się zarejestrowałam-ile to potrwa?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Dopiero się zarejestrowałam-ile to potrwa?

• Dopiero się zarejestrowałam-ile to potrwa?
  • Re: Dopiero się zarejestrowałam-ile to potrwa?

moon_river > 28-09-2009, 13:37

pozostaje tylko mieć nadzieje.. tak 7,8 szkola do 16, a 4 preschool do 11.45 3x w tygodniu... no zobaczymy

satelitarna > 28-09-2009, 15:19

moon_river a z jakiej agencji lecisz?

moon_river > 28-09-2009, 23:26

prowork, 2listopada

karolinaaa > 30-09-2009, 23:35

Powiedzcie mi kochane, czy wy też macie taką barierę językową jak ja? ;( Ja nigdy się z nikim nie dogadam ;( Byłą mną zainteresowna cudowna rodzina. Jedno dwuletnie dziecko. Rodzina z Kalifornii. Nie pisali maili, tylko od razu chcieli dzwonić, chcieli operkę jak najszybciej... No i zadzowniła do mnie przemiła Pani...pierwsze dwie rozmowy nam przerwało. Zdążyła tylko się przedstawić i zapytać jak się czuję. Chyba się wkurzyła, bo napisała e-maila, że próbuje si ze mną skontaktować z wykrzyknikiem. I zadzwoniła jeszcze raz. Prawie nic nie rozumiałam Ona mówiła dość szybko, zadawała mi jakieś pytania...i ja oczywiście nie wiedziałam co na nie odpowiedzieć, bo ich nie zrozumiałam ;( ;( ;( strasznie słabo ją słyszałam, wszystkie wyrazy mi się zlewały w jedną całość... powiedziałam jej, że słabo ją słyszę...i po chwili znowu rozmowa przerwana.... Napisała mi e-maila, że mam świetną aplikację, ale że oni potrzebują bardzo szybko operki i muszą już wybrać...No i zrezygnowała ze mnie. Beczę już chyba 3 godziny ;( albo i dłużej... jestem załamana! To była moja pierwsza rozmowa telefoniczna i oczywiście się nie dogadałam...z nikim się nie dogadam ;( mogę zapomnieć o wyjeździe ;(

moon_river > 01-10-2009, 1:39

sluchaj nie zalamuj sie.. to nie jest twoja wina ze nie rozumiesz skoro mowila szybko! to normalne ze sie balas rozmowy telefonicznej. ale naprawde nie ma czego, podejdz do tego spokojnie, najlepiej popros zeby mowili ci WOLNIEJ I WYRAZNIEJ. moja host mama podczas rozmowy mowoila bardzo wolno i wyraznie, gdy poprosilam to powtarzala np innymi slowami. wiec zalezy na kogos trafisz.. a tak samo sie balam, ze nie podolam. podczas pierwszego telenu odlozylam sluchawke gdy uslyszalam angielskie slowa (panika). a w ogole co wam przerwalo? nie lam sie, napewno nastepnym razem pojdzie lepiej!

karolinaaa > 01-10-2009, 3:15

Nie wiem, co nam przerwało w pierwszym dwóch rozmowach, ale w trzeciej o ona sama mogła się rozłączyć, bo się wkurzyła, że nic nie mówię... Przy każdym pytaniu mam prosić, żeby powiedziała innymi słowami? Ja chyba za słabo znam angielski żeby zostać au pair Najgorsze jest to, że straciłam super rodzinkę przez to, że za słabo znam język

marlenao > 01-10-2009, 5:17

na drugi raz odrazu powiedz ze chcesz rozmawiac na skype. ja pierwszy raz jak gadalam przez telefon to mi przerywalo, szumialo i nic nie slyszalam. pozniej jak rozmawialam na skype to bylo milo i fajnie, widzialysmy sie w kamerze i wszystko bylo wyraznie slychac. moglas sie zastnanowisc co powiedziec...a nie jak przez telefon..

89dzoana89 > 01-10-2009, 13:45

Karolinaaa nie przejmuj sie!!! Ten strach to normalne jesli wczesniej nie rozmawialas z nikim po ang a na dodatek zalezalo ci strasznie zeby dobrze wypasc

Ja na poczatku mialam tak samo ale teraz bedac w Anglii prawie 2 miesiace, rozmawiajac codziennie i widzac ze ludzie naprawde rozumieja ze nie znasz perfect ang i czasem czegos nie rozumiesz podchodze o wiele spokojniej do rozmow po angielsku. Moja pierwsza rozmowa z rodiznka z anglii wygladala mniej wiecej tak:

Ona gada, gada, gada a ja tylko Ok, No, Fine, Nice to meet you, bye.

Teraz sie z tego smieje bo wiem ze trzeba gadac!!! nie zawsze poprawnie gramatycznie ale starac sie

karolinaaa > 01-10-2009, 14:49

Przepraszam, że tak narzekam, ale jestem załamana. Najgorsze jest to, że ja nic nie zrozumiałam z tego, co ona do mnie mówiła... Od początku panikowałam z tymi rozmowami telefonicznymi, każdy mówił: będzie dobrze zobaczysz... Ale nie jest dobrze. Boję się, że kolejnej rodzinki też nie zrozumiem. Założyłam sobie skype i będę rozmawiać z kimś po angielsku, zobaczę, czy coś zrozumiem.

89dzoana89 > 01-10-2009, 14:53

A ja wlasnie napisalam do Gawo i juz mam dokumenty ktore musze na nowo uzupelnic

Ajjj najgorsze ze od razu mi napisala ze rodzin jest malo i poszukiwania bede trwany dluzej...no ale chce sprobowac

Karolina a ty cwicz cwicz!!

Ja np pokupowalam sobie rozne plyty z nauka ang i powtarzalam za lektorem

Aaaa i z Shante pogadaj bo ona bardzo chetna do rozmawiania po ang;P

Mi proponowala pomoc to i tobie moze pomoc

Poczatki sa trudne ale dasz rade!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia