• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać

• nie znam języka, nie potrafię się dogadać
  • Re: nie znam języka, nie potrafię się dogadać

cailet > 06-07-2009, 21:54

ja jeszcze nie pojechałam, nadal organizuję wszystko.

Ale ze mną jest inaczej, bo ja do USA jadę i wiem, że bariera językowa mnie nie dotyczy, bo spędziłam trochę czasu za granicą. Nawet jak za pierwszym razem wyjeżdżałam to nie miałam z tym problemu.

Nie wiem, czemu tak jest. Znam tylko jedną osobę, która może też powiedzieć, że nie ma bariery językowej. Wszyscy inni niestety mają problem. I to nie zależy od tego, jak dobrze znasz język. Można znać perfect i nie umieć się odezwać na początku.

kamila.k > 06-07-2009, 21:56

to zupelnie inna sytuacja, wyjazd przemyslany...

cailet > 06-07-2009, 21:58

I to bardzo, tylko sam wyjazd jakoś się zbuntował i nie chce dojść do skutku

Ale sporo dziewczyn jechało na spontan. Poczytaj sobie w historiach. Yoanna chyba zawsze na spontan stawiała przy wyjeździe. Ninka chyba też, choć teraz nie kojarzę dokładnie. Marzena...

Wierz mi, nie jesteś jedyna

vegemilka > 06-07-2009, 22:00

Wiem, ze to nie pomoze.. ale ja mam pytanie..czemu zdecydowalas sie akurat na program au pair?

kamila.k > 06-07-2009, 22:04

czemu sie zdecydowalam,

- nie chcialam siedziec w domu w wakacje

- chcialam zarobic jakies pieniadze

- zobaczyc nowe miejsce

wiem ze zaraz powiecie, ze opieka nad dzieckiem powinna byc na 1. miejscu, ale nie jest.

duzo lepiej radze sobie z dziecmi w wieku szkolnym, bo z takimi mialam kontakt

z maluchami mi nie idzie, wiem ze gdzybym byla z nimi ok to z tym tutaj mimo bariery jezykowaj dalabym rade

cailet > 06-07-2009, 22:07

To nie tak, że opieka nad dziećmi powinna być na 1 miejscu, jeśli chodzi o motywy. Wszyscy mamy swoje powody. I realizujemy je przez to, że przy okazji lubimy dzieci i zajmowanie się nimi.

A mogę zapytać, dlaczego wybrałaś dziecko, o którym wiedziałaś, możesz nie czuć się z nim dobrze? Bo wiem, że niektóre agencje wymagają, żeby zaakceptować pierwszą rodzinę, jaka się trafia.

kamildzianka > 06-07-2009, 22:08

Dla ciebie dobry bylby program praktyk za granica. Moj brat pojechal w tamtym roku do Grecji do hotelu. Jezyka znac nie musial, wyzywienie i nocleg mial, za prace w hotelu dostawal pieniadze. W tym roku brat pojechal do Wloch robic przy zbieraniu tytoniu. I tez jezyka znac nie musi.

Wiem, ze sa stronki do wyjazdow za granice, skoro chcesz zarobic, poznac inne kraje oraz nie siedziec bezczynnie w wakacje. Teraz to juz chyba za pozno, bo wakacje sie zaczely. Ale probuj, bo, faktycznie, zameczysz sie z dzieciakiem, a on z toba.

kamila.k > 06-07-2009, 22:15

macie racje, jakas praca w hotelu... a teraz nie ma szansy wyjechac znacie jakies strony?

kamila.k > 06-07-2009, 22:17

tak zameczymy sie wzajamnie, dlatego czekam az mnie ktos zastapi..

jutro w sumie mam z nim tak naprawde pierwszy dzien sama, bo wczesniej byli rodzice..

kamildzianka > 06-07-2009, 22:20

Musisz poszukac w googlach, wpisz "praktyki za granica", albo konkretny kraj. Nie wiem, czy praktyki cie obejmuja i czy nie jest za pozno, dlatego nie podaje linkow. Moze szukaj "praca za granica"? Wiem, ze firma we Wroclawiu zalatwiala prace w Holandii, ale podobno robili rodakow w ch. Musisz sama poszukac, moze przez biuro pracy (tez maja fajne oferty zagraniczne).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia