-
-
Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
Ash > 13-07-2011, 15:18
ja miałam w tygodniu 2x2h ale kurde na śmierc zapomnialam ile dalam za kurs ale na pewno wiecej niz 100, chyba cos kolo 300 funtów. ale to było w 2007 roku. wiec, ze reszte rząd dopłacał dla uczniów z UE. i za książki dałam chyba max 50 funtów. -
LINKA1 > 13-07-2011, 15:23
[quote name="Ash"]ja miałam w tygodniu 2x2h ale kurde na śmierc zapomnialam ile dalam za kurs ale na pewno wiecej niz 100, chyba cos kolo 300 funtów. ale to było w 2007 roku. wiec, ze reszte rząd dopłacał dla uczniów z UE. i za książki dałam chyba max 50 funtów.[/quote]
ale to było tak za semestr tak? -
Patty > 13-07-2011, 15:35
Orientuje się ktoraś au pairka (albo któryś au pairP) jak to jest z college'm w Glasgow, koszty, atmosfera etc.? ) -
Ash > 13-07-2011, 15:40
[quote name="LINKA1"]
[quote name="Ash"]ja miałam w tygodniu 2x2h ale kurde na śmierc zapomnialam ile dalam za kurs ale na pewno wiecej niz 100, chyba cos kolo 300 funtów. ale to było w 2007 roku. wiec, ze reszte rząd dopłacał dla uczniów z UE. i za książki dałam chyba max 50 funtów.[/quote]
ale to było tak za semestr tak?[/quote]
za cały rok za 10miesięcy od września do czerwca.
Co do atmosfery nie można uogólniać ale ja miałam świetną grupę, mega dużo śmiechu, facetów laski, w różnych wiekach, nie tylko au pair, kilka polaków, reszta to niemcy, wegrzy, czesi itd. nauczycielka spoko, miała podejścieogólnie to bylo coś na zasadzie liceum dla dorosłych nikt cie nie przepytywal, nikt nie ocenial itp. po prostu twoja sprawa co robiles, na koncu był egzamin konczący się certyfikatem akurat mówie teraz o tych kursach -> http://www.cambridgeesol.org/ może znajdziesz cene, mi nie chce sie sprawdzać ;p
no i jeszcze do tego dostawało się legitkę i zniżki na kino, zakupy w topshopie itp -
Patty > 13-07-2011, 15:43
[quote name="Ash"]
[quote name="LINKA1"]
ale to było tak za semestr tak?[/quote]
za cały rok za 10miesięcy od września do czerwca.
Co do atmosfery nie można uogólniać ale ja miałam świetną grupę, mega dużo śmiechu, facetów laski, w różnych wiekach, nie tylko au pair, kilka polaków, reszta to niemcy, wegrzy, czesi itd. nauczycielka spoko, miała podejścieogólnie to bylo coś na zasadzie liceum dla dorosłych nikt cie nie przepytywal, nikt nie ocenial itp. po prostu twoja sprawa co robiles, na koncu był egzamin konczący się certyfikatem akurat mówie teraz o tych kursach -> http://www.cambridgeesol.org/ może znajdziesz cene, mi nie chce sie sprawdzać ;p
no i jeszcze do tego dostawało się legitkę i zniżki na kino, zakupy w topshopie itp[/quote]
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, muszę pomyśleć intensywnie nad jakimś kursem językowym : DD Początkowo przyjechałam na wakacje, ale uzgodniłam z rodzinką, że jednak zostaję rok. Więc myśle, ze kurs jezykowy to laczenie przyjemnego z pozytecznym. Naucze się lepiej języka a przy okazji wyjdę do ludzi -
LINKA1 > 13-07-2011, 15:48
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, muszę pomyśleć intensywnie nad jakimś kursem językowym : DD Początkowo przyjechałam na wakacje, ale uzgodniłam z rodzinką, że jednak zostaję rok. Więc myśle, ze kurs jezykowy to laczenie przyjemnego z pozytecznym. Naucze się lepiej języka a przy okazji wyjdę do ludzi[/quote]
ŚWIĄTA RACJA JA TEŻ TAK UWAŻAM, to jest najlepsza opcja iśc do szkoły poznac ludzi i lepeij rozmawiać w języku!!!
..tylko powiedzcie mi dziewczyny i chłopaki..miej więcej ile czasu powinien trwać kurs tygodniowo i ile powinno się za niego zapłacić tak żeby nie przepłacać ..(np. Anglia ..tereny Londynu)..ja nie mam pojęcia a nie wiem czy te 100 funtów za semestr tj 12 tygodni po 2,5 godz tygodniowo nie jest za dużo..nie chcę wybrzydzać ale może można znaleźć lepsze oferty i wcale nie trzeba się przy tym gimnastykować -
Patty > 13-07-2011, 15:50
Trudno mi powiedziec jestem tu dopiero miesiac wiec nie orientuje sie w cenach kursu, ale, wole wydac troche mniej w Primarku (najtanszy sklep z ciuchami jaki kiedykolwiek spotkalamD lovin' it) i wiecej poswiecic na kurs i naprawde dobrze nauczyc się jezyka. -
Yoanna > 13-07-2011, 19:22
100 funtow za semestr to nie jest duzo -
Insula > 13-07-2011, 19:39
Ja również zaczęłam kurs, tylko, że w USA.
Miejsce: Montclair University (New Jersey)
Typ kursu: ESL
Ilość godzin 2h x 3 dni w tyg. przez 4 tygodnie (łącznie 24h)
Koszty:
-195$ kurs
-45$ parking
-25$ książka
Jak na tą chwilę, wydaję mi się, że poziom jest troszkę za niski jak dla mnie, jestem w grupie średnio zaawansowanej, nie przechodziłam testu angielskiego bo zapisałam się na ost. chwilę, więc tylko ta grupa pozostała. -
Ash > 13-07-2011, 21:22
ale za szkole hosci ci placa, no nie?