• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

polska komórka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• polska komórka

• polska komórka
  • Re: polska komórka

kamysia > 15-06-2009, 20:57

.

cailet > 04-07-2009, 21:24

Co do sprzętu, to sprawdźcie, czy działa i na 230V (czy 200 ileśtam) - polskie i na 100V - amerykańskie. Laptopy powinny działać przy obu częstotliwościach, ładowarki pewnie też do telefonów. Jeśli ma obie częstotliwości, to wystarczy zwykła przełączka za parę złotych. Jeśli coś ma tylko te 200 ileśtam V, to trzeba zmieniacz napięcia mieć w przełączce. Takie coś można za parędzieciąt złotych kupić.

kamysia > 06-07-2009, 12:06

.

cailet > 06-07-2009, 15:12

popatrz w supermarketach, powinno być, albo w jakimś media markt, czy coś takiego. Tam to już na 100%. A jakbyś nie znalazła, w co wątpię, to są sklepy z artykułami elektrycznymi. Na allegro też pewnie kupisz, jak poszukasz, tu na przykład: http://www.allegro.pl/item664814505_prz ... ka_fv.html . Dużo tego jest. I to to parę złotych tylko kosztuje. Oczywiście chodzi o tą bez transformatora.

Albo to, jakby ktoś chciał na każdą ewentualność się zabezpieczyć http://www.allegro.pl/item675805018_prz ... k_usa.html

dominikan@ > 06-07-2009, 18:34

Przełączka to inaczej przejściówka. Powinnaś ją dostać w sklepie elektryczny bądź jak Cailet wspomniała w Media Markt. Kurde dziewczyny ja jestem totalny tepak jeśli chodzi o tel, komp, aparaty (o tym to Kamysia zresztą doskonale wie) i jak czytał że można ładowac tel przez laptopa to mi szczena opada Jak to się robi???

cailet > 06-07-2009, 18:41

dominikan@ ---> musisz mieć kabelek. Ja mam taki, bo dostałam, jak kupowałam kartę pamięci i mogę sobie z kompa przerzucać wprost na komórkę Jak nie wiesz, czy masz taki kabelek, to sprawdź w swojej szufladzie kabelkowej (ja mam taką, ty może masz pudełko albo coś innego i tylko próbuję ciągle rozplątać wszystkie te kable ), to ma być przewód, który z jednej strony ma zwykłe USB (to taka końcówka jak pendrive'y mają), a z drugiej coś, co wchodzi do telefonu (to już od modelu zależy). Jak znajdziesz, to podłącz telefon. Jak zacznie się ładować, to znaczy, że znalazłaś

Sorry, że jak dla debila, ale inaczej nie umiem wyjaśnić. A... jak nie masz, to zawsze możesz iść do sklepu z akcesoriami i dokupić. Albo na Allegro, tylko pamiętaj, żeby do twojego modelu telefonu był dobry. Albo Media Markt. Swoją drogą to też więcej niż parę złotych nie powinno kosztować, choć pewnie też zależy od modelu telefonu.

kamysia > 06-07-2009, 18:59

.

dominikan@ > 06-07-2009, 19:00

Szuflade z kabelkami tez mam

Co do tego kabelka to masz na myśli ten za pomocą którego podłączam telefon do kompa żeby zgrac foty albo muzyke?

kamysia > 06-07-2009, 19:05

.

shante > 06-07-2009, 19:11

Yh, a mi nie ładuje, podłączam telefon to laptopa i mam jedynie możliwość przerzucenia zdjęć, muzyki etc. :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia