• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Formalności przed wyjazdem

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Formalności przed wyjazdem

• Formalności przed wyjazdem
  • Re: Formalności przed wyjazdem

cailet > 07-08-2009, 23:00

Też nie składałam świadectwa ukończenia szkoły. Ale z drugiej strony jest jeszcze konsulat. Tam mogą zażądać takich dokumentów, jak indeksy, czy świadectwa.

satelitarna > 07-08-2009, 23:51

To ja nie wezme bo moje swiadectwo jest w dziekanacie ktory jest zamkniety ;/

cailet > 07-08-2009, 23:58

Ale ja wzięłam tylko indeks, nie żeby o niego pytali, albo o zaświadczenie o ukończeniu studiów (bo jeszcze nie mam dyplomu), co to to nie. Ale w tych papierach co dostałam, to pisało, że studenci mają indeks wziąć.

thebee > 14-08-2009, 12:10

Ja mam wizytę w ambasadzie 19 i straaaasznie się denerwuje... Co jeśli nie dostanę wizy? Pani z prowork'u mówiła, że u nich się to jeszcze nie zdażyło, ale np. w CC już tak...

cailet > 14-08-2009, 13:30

Jak ja dostałam wizę, to każdy dostanie Jestem po studiach, nic nie mam, żadnych perspektyw, tylko rodzinka tutaj, ale to wiadomo. I dostałam.

nina15 > 14-08-2009, 17:11

z wizami był problem wczesniej, ale teraz daja bez problemu, wydaje mi sie dlatego ze niski jest kurs dolara w ameryce kryzys wiec teoretycznie ludzie nie powinni chciec tam zostac na dluzej, poza tym kazdy turysta czy taka au pair równa sie wplywy do budżetu ;d

p.s. odbiegne od tematu ale jak bedziecie slyszaly cos o wolnym pokoju w wawie dajcie znac plissss :mrgreen:

thebee > 15-08-2009, 15:44

uff... no to mnie chociaż trochę pocieszyłyśćie dzięki dziewczyny!!

cailet > 15-08-2009, 21:04

Hej, mam pytanie.

Bo dostałam paszport przesłany przez DHL z wpiętym tam DS-2019 w kopercie dhl i takim woreczku plastikowym. I teraz doczytałam w dokumentach przysłanych mi przez prowork, że niby to była koperta, której nie można było otwierać, a ją oczywiście otwarłam, bo chciałam zobaczyć wizę. Czy to znaczy, że będę miała jakieś problemy na lotnisku?? Kurna, wszystko tam jest tak, jak było, nic nie wypięłam, nic nie ruszyłam. Ale oczywiście jest dwa dni przed wyjazdem, więc w oczywisty sposób mam stresa. W konsulacie nikt mi nic nie mówił, że mam mieć na lotnisku paszport w tym całym woreczku.

Proszę, uspokójcie mnie, że nie tylko ja jestem taka ciekawska i nic się nie stanie! Głupio by było tak zostać zawróconym z lotniska w NYC!!!

kamildzianka > 15-08-2009, 21:05

Jak w woreczku? Caly paszport byl w woreczku?

W paszporcie powinnas miec wpieta biala koperte, ktorej nie wolno otwierac. Czy to koperte otworzylas (ktora byla opieczetowana), czy woreczek?

Za koperte mozesz miec przesrane.

cailet > 15-08-2009, 21:18

Nie mam żadnej zapieczętowanej koperty. Cały paszport był zamknięty w woreczku foliowym. Do okładki są przypięte dokumenty DS-2019 i sevis i coś chyba jeszcze. Nic nie było w kopercie. W każdym razie wszystko jest przypięte tak, jak było.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia